Kore Halk Oyunları gösterisi büyüledi

Büyükşehir Belediyesi ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleştirilen Kore Müzik ve Dans Gösterileri büyük beğeni topladı. Başkan Güngör Mehmetçiğin Kore’de çok önemli izler bıraktığını söyledi.


Kore Halk Oyunları gösterisi büyüledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 100. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi’ne katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Güngör’ün yanı sıra Kore Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho, Vali Vekili Erol Özkan, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kore Gazileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazi Gülnar Ayakta Alkışlandı

Büyük bir ilgi ile takip edilen müzik ve dans gösterilerinin ardından Kore Gazisi Veli Gülnar bir konuşma gerçekleştirdi. Yaklaşık 70 yıl önce Kore’nin içinde bulunduğu durumdan çok etkilendiğini belirten Gülnar, “Kore’de karşılaştığımız manzara beni çok etkilemişti. Yiyecek bile yoktu. Korelilerle kumanyamızı paylaştık. Rabbim hiçbir ülkeye savaş yaşatmasın” dedi. Gülnar konuşmasının ardından salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Kore Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı DongWooCho, gecenin onur konukları olan Kore Gazilerinden Şükrü Türkmen ve Veli Gülnar'a hediye takdim etti.

Türkiye-Kore Kardeşliği

Programın ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaklaşık 4 yıl önceki ziyaretimde de Türkiye ve Kore kardeşliğine şahit oldum. Kore’de Mehmetçiğimiz çok önemli izler bıraktı. Gazilerimizin ifade ettiği gibi, kumanyalar paylaşıldı, aynı kaptan yemek yendi. Bu kardeşliğin uzun yıllar daha devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.