AKEDAŞ’ta 30 yılını dolduran personellere plaket verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 6 Ekim’de Antalya’da müjdesini verdiği ve bundan sonra her yıl kasım ayının ikinci haftası kutlanacak olan ‘Enerji Çalışanları Haftası’ başladı.


AKEDAŞ’ta 30 yılını dolduran personellere plaket verildi

Her yıl Kasım ayının ikinci haftası olarak planlanan ve bu yıl ilki kutlanan Enerji Çalışanları Haftası nedeniyle Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.’de program düzenlendi. Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. personellerinin katıldığı etkinlikte enerji sektöründe 30 yılı aşkın süredir görev yapan personelleri kutlayarak plaket takdim etti.

Enerji Çalışanları Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanlarıyla bir araya geldi. Akedaş Konferans salonunda düzenlenen kutlama etkinliği ve plaket töreninin açılış konuşmasını yapan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Enerji sektörünün riskli ve tehlikeli iş gruplarından biri olduğunu hatırlattı. Arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri Dağıtım işinin de zor ve meşakkatli olduğuna vurgu yapan Yılmaz, nakil hatları, şebekeler, 365 gün atmosferik olaylara maruz kalındığı için meydana gelen arızalar, kar, kış, rüzgar ve benzer olaylar karşısında mücadele vererek hizmet ettiklerini dile getirdi.

Elektriğin yokluğu durumunda  hatırlanan ve yokluğunda önemi anlaşılan bir enerji türü olduğuna da vurgu yapan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz; elektrik hayatımızın durma noktasına gelme sebebi olabilmektedir.  Bu durum söz konusuyken hayatımızın her alanına girmiş olan elektrikte tüketici memnuniyetini, enerjinin kalitesine, sürekliliğine ve hiçbir sıkıntıya neden olmadan arzını kendimize görev ediniyoruz. Türkiye genelinde enerji sektöründe yaklaşık 500 bin insan istihdam ediliyor. Aile fertleri ile birlikte bu sayı 1-2 milyonun üzerinde nüfusa tekâmül ediyor. Şirket olarak bu kadar önemli bir enerji türünü tüketicilere ulaştırmak için çalışmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Sn Yılmaz:  Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin hinterlandında yüklenici ve taşeron firmalarla birlikte bin 200 çalışanı olduğunu ifade eden Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle elektrik arıza işinde çalışan arkadaşlarımın çok büyük fedakârlıklar ile iş yaptığını, karda, kışta ve olumsuz hava koşullarında tüketicilerimize enerji arzının ve tedarikini temin edebilmek için çok ciddi gayretler sarf ettiğini yakinen biliyor ve görüyorum. Bu nedenle bu arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum. Sağlık sıhhat içerisinde nice “Enerji Çalışanları Haftası”nı kutlamalarını diliyorum. Bu hafta, Enerji İletişim Grubu(EİG) olarak  kamuda ve özelde İletişim ile iştigal eden firmaların bir araya gelerek oluşturduğu tamamen tüketicileri bilinçlendirmek ve gönüllülük esasına dayalı bir platformun bakanlığımıza teklifi ve Bakanlığı'nda buna uygun görmesi ile Kasım ayının ikinci haftasına enerji çalışanları haftası olarak kutlayacağız.” şeklinde açılış konuşmasını sonlandırdı.

Video gösterimi ve konuşmaların ardından enerji sektöründe 30 yılı aşkın süredir görev yapan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. personellerinden İbrahim Kesenek, Yılmaz Daşçal, Akın Akalın, Ziya Akbolat, Hüseyin Kasımoğlu, Muhittin İlhan, Fatin Karaküçük, Vefik Kazancı, Hüseyin Demirel, Necmettin Sönmez, Bayram Acar, Cevdet Elçi, Fatih Yaşar Yeşilli, Muhittin Ülger, Metin Yazgan, Mustafa Sarıkız, Fevzi Güler ve Hasan Kenger’e plaket takdim edildi.

Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Medine Tanış’ın da bulunduğu etkinlikte Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanları düzenlenen kokteylde eğlenceli anlar geçirdi.