Başkan Mahçiçek: “Aramızda Engel Yok!”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Sayın Vali Vahdettin Özkan’ın da katılımıyla, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek öğle yemeğinde engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.


Başkan Mahçiçek: “Aramızda Engel Yok!”

“Tek engelin sevgisizlik ve hoşgörüsüzlük olduğunu biliyoruz ” diyen Başkan Mahçiçek, sözlerine şöyle devam etti.

“ Engelli bireylerimizle “Aramızda engel yok!” Her bireyimizin refahı ve huzuru bizim için çok önemli. Bu anlamda projeler üretiyor ve yatırımlar yapıyoruz. İlçemizde ve şehrimizde büyük bir eksiği girerek 2 merkez yaptık.

Down Sendromlu çocuklarımız için eğitim merkezimizin (DOKMER) inşaatını tamamladık, yakın bir zamanda açılışını yapacağız.

Aynı şekilde (KIYAM) Kısa Süreli Yaşam Merkezi ile engelli bireylerimizin günü birlik eğitim alabilecekleri, ailelerine de destek olunacak yerimizin inşaatını bitirdik ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devrettik. Yakında burası da hizmet vermeye başlayacak.

Engelli bireylerimizin eğitimi, gelişimi ve topluma kazandırılması, kişilik haklarının korunması ve saygı duyulması hepimizin öncelikleri arasında.  Tüm kardeşlerimize davetimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum ve hepsini sevgiyle kucaklıyorum”

Sayın Vali Vahdettin Özkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, belediyelerimizin ve derneklerimizin birlikte organize ettiği bugünde sizlerle aynı havayı teneffüs etmekten memnuniyet duyuyorum.

En büyük engel, bizim insani hasletlerden uzaklaşmamızdır. İnsanın aklıyla, vicdanıyla hareket etmesi gerekir, fıtratında olan sevgiyi, muhabbeti esas aldığında ortada bir engel kalmamaktadır.

Toplumların en büyük tuzakları bu insani hasletlerden uzaklaşmasıdır. Sizler sevginizle, muhabbetinizle, ideallerinizle bazen kainatı saran ufkunuzla büyük bir kainat, büyük bir alemsiniz.

Yaşlıya, engelliye, düşküne yardım etmek bizim örfümüzde zaten var. Esas olan bu modernleşmeyle beraber getirdikleri güzelliklerin yanında bu duygularımızın unutulmamasıdır.

Asıl hizmeti engelli aileleri ve onlara destek olan dernekler veriyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

Hepinize sağlık diliyorum. Her gününüz sevgiyle, muhabbetle geçsin.”

Üniversite sınavıyla gündeme gelen ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesine aldığı siyam ikizleriyle aynı masada yemek yiyen Başkan Mahçiçek, her bir engelliyle tek tek ilgilendi ve kucaklaştı