Harita yayınlayıp Türkiye’yi hedef aldılar

Harita yayınlayıp Türkiye'yi hedef aldılar

ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağı kararı büyük tartışmalara yol açarken, Bloomberg konu ile ilgili bir skandala yol açtı.

10 Mart 2017 - 12:10

Trump'ın Türkiye'nin de aralarında bulunduğu diğer Müslüman ülkelere neden yasak uygulamadığı ile ilgili bir habere yer veren Bloomberg, söz konusu kararın Trump'ın Türkiye ile olan ticari ilişkileriyle bağlantılı olduğunu iddia ederek algı operasyonu yapmaya çalıştı.

 

TÜRKİYE NEDEN DAHİL EDİLMEDİ DİYE SORDULAR

ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağını öngören yeni bir kararname çıkarmasından sonra Bloomberg skandal bir karara imza attı. Trump'ın Müslüman ülkeleri kapsayan yasağı ile ilgili bir haber yayınlayan Bloomberg, söz konusu kararnamede yer almayan diğer Müslüman ülkelerin neden kararnameye dâhil edilmediğini skandal bir açıklama ile gündeme taşıyor.

Bloomberg, Trump'ın ilk çıkardığı kararnamenin Amerikan Federal Mahkemesi tarafından iptal edilmesinden sonra yeni bir kararname çıkararak Müslüman ülkelere yönelik 90 günlük bir giriş yasağı getirdiğini yazıyor. Hazırlanan son kararnameden Irak çıkartılırken, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen'e yönelik yasak ise devam edecek. Söz konusu yeni kararnameye dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den tepki gelirken, Bloomberg Trump'ın seyahat yasağı uygulamadığı diğer Müslüman ülkeleri gündeme taşıyor. Bloomberg, Trump'ın Türkiye, Suudi Arabistan, BAE VE Azerbaycan'a yasak uygulamamasını Trump'ın ticari ilişkisiyle bağlantılıymış gibi göstermeye çalışarak kara propaganda yapıyor.

 

TRUMP ÜZERİNDEN KARA PROPAGANDA

Haberde Irak haricinde yeni listede bir şeyin değişmediğine dikkati çeken Bloomberg, “Ama bir şey değişmemiş: Onun önerdiği listede Trump Şirketiyle iş yapmış veya potansiyel fırsatların izlendiği Müslüman ülkeler dahil değil. Özellikle BAE'de bir golf sahası ve Türkiye'de faaliyet gösteren iki lüks kuleleri yer alıyor" diyerek Trump'ın Türkiye ve BAE'ye ticari ilişkilerinden dolayı yasak uygulamadığını iddia ediyor.

 

TRUMP KARŞITLARI MÜSLÜMAN YASAĞINI SADECE MALZEME YAPIYOR

Bloomberg, Trump'ın seyahat yasağını onun yayılan iş ilişkileri ve kişisel çıkarlarının belirlediğini iddia ediyor ve bunun bir takım sorulara yol açtığını savunuyor. ABD iç kamuoyunda Trump karşıtları tarafından sıkça kullanılan “Trump'ın kişisel şirketlerinin kar etmesi için çalıştığı" argümanını Trump'ın son uluslararası hukuka da aykırı olarak uygulamaya soktuğu Müslüman ülkelere yönelik yasağı ile ilişkilendiren Bloomberg bunun üzerinden Türkiye'yi ve diğer Müslüman ülkeleri hedef alıyor. İç kamuoyunda Trump karşıtlığına malzeme olarak kullanılmak istendiği aşikâr olan bu çıkış “anlamsız" bulundu.

Gazete Trump'ın yaklaşık 20 ülkede yatırımları olduğunu belirtiyor ve Trump'ın Başkan seçilmesinden sonra bazı fırsatların ortadan kalktığını iddia ediyor. Trump'ın yeni yönetmelerle şirketinin daha da güçlenmesi için yabancılarla ilişki kurduğunu savunan Bloomberg, Trump'ın Türkiye'deki şirketleri nedeniyle Türkiye'yi yasak listesine almadığı algısını oluşturmaya çalışıyor. Bloomberg bu bağlantıyı ise şöyle açıklıyor: “Trump'ın Doğan Şirketler Grubu Holdingi'ndeki hisseleri, Trump'ın zaferinden sonra neredeyse yüzde 11 artmış" diyor. (YENİŞAFAK)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...