Hazine arazisine ev yapanlara müjde
Reklam

Hazine arazisine ev yapanlara müjde

Hazine arazisi üzerine ev yapıp tapusu olmayan vatandaşlardan gelen talep üzerine Nisan ayında Milli Emlak Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Mükremin Karaca ile sorunlu bölgelerin muhtarlarını bir araya getiren İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç uzun süre üzerinde çalışılan bu sorunun çözüldüğünü açıkladı.

13 Kasım 2017 - 22:12

Referandum çalışmalarında ziyaret ettiği Abdulhamithan Mahallesindeki bir ikamette vatandaşların taleplerini not alarak üzerinde çalışma yapan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Emlak bürokratlarıyla uzun süren görüşmelerin ardından bir sonuca vardı.

Hazine arazisi üzerine ev yapıp tapu sorunu yaşayan vatandaşlara müjdeli haber TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’ten geldi. Nisan Ayında Kahramanmaraş Defterdarlığında konunun muhataplarını bir araya getiren Güvenç, daha sonra sorunun çözüme kavuşması için Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’la görüşerek, bir yol haritası belirledi.

 

İLK ADIM NİSAN’DA ATILMIŞTI

Öncelikle Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu ilçelerinde tespit edilen bin 351 kişinin tapusuna kavuşması için, hazine arazileri önce belediyelere devir edilecek, belediyeler ise kendi içerisinde 5 kişiden oluşan bir komisyon kurarak değer tespitinde bulunacak. Cüzi çıkması beklenen değerlerle de araziler üzerinde oturan vatandaşlara satılacak.

Nisan ayındaki toplantının ardından önceki gün, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’la birlikte Kahramanmaraş Milli Emlak Müdürlüğüne giden TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Defterdar Mehmet Çoban, Milli Emlak Müdürü Aydın Menek ve teknik ekiple konuyu masaya yatırdı.

 

CÜZİ MİKTARLARLA TAPULAR VERİLECEK

Yapılan görüşmede 4706 sayılı kanunun 5’inci maddesi üzerinde çalışılarak, hazine arazilerinin belediyelere doğrudan devri, belediyelerin de hazine arazisini Milli Emlak adına vatandaşın oturduğu evi kendi sahibine, takdir komisyonunun belirleyeceği bedel ile satması ve vatandaşların da evlerinin  tapularını almasının yolları arandı. Bu bağlamda Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu belediyelerinde problemli bölgeleri tespit edildi. İlk aşamasında 1351 şahsın tapu sorunu ile ilgili çalışmalar başlatılması kararı alındı. Alınan karar gereği her ilçedeki Tapu sorunu tespit edilecek, Belediye Başkanlarının koordinesinde  ilçede oluşturulacak 5 kişilik komisyon incelemesini yapacak ve cüzi miktarda ödeme ile vatandaş  kendi oturduğu evin tapusunu almış olacak.

 

TAPU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Sorunun hassasiyetle üzerinde durarak çözüme kavuşturan İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç yaptığı açıklamada genellikle bu tür sorunlara hemen hemen Türkiye’nin her şehrinde rastlanıldığını söyledi. Her seçim ziyaretlerinde veya vatandaş ziyaretlerinde bu sorunun kendilerine  iletildiğini de hatırlatan Güvenç şöyle konuştu; “vatandaşımızın bizden  en çok istediği konular arasında yer alan Tapu sorunu, bizlerinde en önemli  ödevlerinden birisiydi.  Maliye Bakanımız Naci AĞBAL,  Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun, Defterdarımız Mehmet Çoban ve Milli Emlak Müdürümüz Aydın Menek ile  yaptığımız görüşmelerde  Kahramanmaraş'ın sorunlarını nasıl ele alacağımızı çalıştık,  yaptığımız çalışmada Öncelikle belirlediğimiz  çözümü en kolay olacak tapu sorunları ile ilgili çalışıyoruz.

 

SORUNLU OLAN İLÇEDE 5 KİŞİLİK BİR KOMİSYON KURULACAK

Bu bağlamda Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu ilçelerimizde 1351 tane çözümü kolay tapu tespiti yaptık, onun için kendimize bir yol haritası belirledik ve bugün aldığımız kararlar doğrultusunda her Belediyemizden ilgili bir Belediye Başkan Yardımcımız Defterdarla ve Milli Emlak Müdürümüzle, ilçesindeki hazine arazilerini görüşecek ve bundan sonra vatandaşımızın problemini belirleyip tapusu için çalışmalara başlayacaklar. 4706 sayılı kanunun 5. Maddesine göre hazine arazilerinin belediyelere devredecekler, Belediyeler 5 kişilik Bir Komisyon kuracak, Bu Komisyon cüzi bir fiyat belirledikten sonra Vatandaşımıza cüzi bir miktar da satışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Böylece ilk etapta inşallah 1351 kişinin tapu sorunu çözeceğiz. 1. Aşamayı bitirdikten sonra şehrimizin genelinde bulunan Tapu sorunları ile ilgili çalışıp İnşallah tapu sorununu Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin ve şehrin gündeminden çıkaracağız. Vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x