"Hemşerilerimizle daha çok buluşacağız"
Reklam

"Hemşerilerimizle daha çok buluşacağız"

İl başkanlığı yaptığı dönemde hemşerilerinin gönlünde taht kuran Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, seçim çalışmalarında söz verdiği esnaflara bir bir ziyaretlerini gerçekleştirdi. Özdemir, meclisteki çalışmaların ardından her zaman Kahramanmaraş’ta olacağını ve hemşerileriyle hemhal olmaya devam edeceğini söyledi.

08 Ağustos 2018 - 14:12

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ile ülke ve Türkiye gündemi üzerine röportaj yaptı. Yeni hükümet sisteminden, olası erken yerel seçime, ilk masaya yatırdıkları projeden olası daire müdürü değişikliklerini cevapladı.

Siyasete renk katan ve kişiliğiyle ön plana çıkan Özdemir’in en net mesajı ise memleket meseleleri ve her konuda milletvekillerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğini ayrıca vatandaşlarla görüşmeye de daha çok zaman ayıracaklarını söyledi.

İşte Özdemir ile yapılan röportajın ayrıntıları

Yeni sistemde ne gördünüz, bu sistem nasıl olacak?

Önemli olan, İnşallah bu aldığımız görevin hakkını vererek laiki ile bunu ifade ederiz. Meclis şuan yeni bir yapıya dönüştü sizin de zikir ettiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. İçerisinde yürütmenin olmadığı bir meclis, sadece yasama faaliyetinin gerçekleştirildiği. Bu daha güçlü kıldı meclisi, meclis asli işine döndü, yürütme asli işine döndü, yargıda zaten asli işindeydi ama yasama ve yürütmenin müdahil olduğu zamanlar oluyordu geçmişte, şimdi o alanlardan tamamen kurtulmuş ve daha homojen bir şekilde görevini yapacak. Her yeni sistemde başlangıçta, insanlar geçmişi ararlar ve geçmişteki örneklerle yeniyi kıyaslarlar şimdi bunun zorluğunu yaşıyoruz. Bir süre sonra yeni sisteme alışacak herkes. Yeni belediye başkanı gelir,  eskisinden bahsederler, yeni vekili eskisiyle bahsederek örneklerler,  burada da parlamenter sistem üzerinden örnekler veriliyor. Zaman zaman şunu arıyor millet; bakan nerde, bakan olsaydı biz ona soracaktık. Hâlbuki ki bakanın orada olmaması meclisi güçlü kılmak için yapılmış bir şeydi, bu anlamda meclis asli işine geri döndü.  Yasaların hazırlanması ve yayınlanması daha sağlıklı daha iyi bir tartışma ortamı içinde çıkacak, bu yönü ile iyi olacağını düşünüyorum. Bizde göreve başlar başlamaz iki tane yasa karşımıza geldi bir tanesi terör yasası, bir tanesi de bedelli askerlik yasası. Bunlarla ilgili görüşmelere iştirak ettik, zaman zaman fikrimizi söyledik.  Kahramanmaraş milletvekilleri adına bunu söylüyorum, Kahramanmaraş milletvekillerinin artık ortak istişare gurubu var.  Bu ortak istişare gurubunun da bir özel dili var o da,  milletvekilleri iletişim ofisi aracıyla size ulaşacak. Böyle bir koordinasyon sistemi kurduk.

Nasıl bir Koordinasyon Sistemi?

Şimdi vekillerimiz arasında bir iş bölümü var, Genel Başkan yardımcımızın koordinasyonun da, İç İşleri Komisyonu Başkanının kendi sorumluluğu ve talep ettiği bakanlıklar, hepimizin bir sorumluluğu var.  Örneğin kendi sorumluluk alanımdaki işle ilgili söylüyorum,  sağlıkla ilgili bir konu geldiğinde ben bunun takibini bütün vekillerin adına yapacağım. Bakanlığa gittiğimde bir söz söylediğimde şunu söyleyeceğim; Ben Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İç işleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve diğer vekiller adına söylüyorum. Bunu şehrimiz için istiyorum, diyeceğim. Peki, burada bir netice alınca, bunu basına göndereceğiz. Diyeceğiz ki; Kahramanmaraş milletvekilleri olarak sağlıkla ilgili şu yatırımın gelmesini için biz gereğini yaptık, kamuoyuna duyurulur.  Bunu yapan kim, bu yazıyı kim gönderdi size, bu yazıyı Milletvekilleri İletişim Ofisi gönderdi. İsim yok, çünkü kimseyi ön plana atmayalım ve kimseyi de geri planda bırakmayalım. Böyle bir sistem kurduk, bundan sonra haberleri bu şekilde alacaksınız. Tabi ki münferiden milletvekillerimizin çaba gösterdiği konular olacak, o zamanda onların çabaları ile birlikte onu zikir edeceğiz. Bu tarz konularla ilgili kimsenin hakkını yemek istemeyiz. Bunu Kahramanmaraş için kimse tek başına bir şey yapamaz, Belediye Başkanı tek başına yapamaz, AK Parti’nin gücü onun elindedir. Bir Milletvekili arkasında diğer Milletvekilleri olmadan bir şey yapamazlar. Bunları göstermek ve birde birlik beraberlik duygusunun ne çok işler başardığını göstermek için böyle bir yol başladı. Bundan sonra ki yapacağımız bütün konuşmalarda bu imal de olacak. Sağlıkla ilgili bir şey olduğunda, ben takip edeceğim, İç İşleri ile ilgili bir şey olduğunda da Celalettin Güvenç takip edecek, Milli Eğitim ile ilgili Habibe Öcal fakat sonuçlarını hepimiz paylaşacağız.

Muhalefet Milletvekilleri adayını aranıza almayı düşünüyor musunuz?

Almayı düşünmedik şunun için; Biz onlarla zaman zaman şehrimiz ile ilgili konuşulması gereken şeyleri konuşuyoruz ama biz şimdi İktidar Partisinin Milletvekiliyiz ve İktidar Partisinin imkânları ile ilgili bu konuştuğumuz. Fakat yarın bir gün şöyle bir şey olur, 24 Aralıkta her dönemde, Alevi vatandaşlarımızın bir hassasiyeti oluşuyor. Bu olaylarla ilgili bir ortak çalışma yapmamız gerekiyor. Bu bir iktidar meselesi değil, bu bir muhalefet meselesi de değil, bu bir memleket meselesi. Bu konu da o zaman Sefer Aycan’la, Ali Öztunç Bey’le birlikte ortak istişare gurubu oluşturmamız gerekir. Böyle konularda da tabi ki onlarla istişare edeceğiz ama bizim şehrimizin İktidardan alacağı hizmetlerle ilgili bu kastımız yoksa sizin söylediğiniz anlamda diğer istişare mekanizmalarında kullanacağız tabi ki de.

Kahramanmaraş’a hangi sıklıkla geleceksiniz?

Kahramanmaraş’taki evimizde eşimizi çocuğumuzu aile ortamımızı bırakacağız, Meclisin çalışma gününde Ankara’da olacağız, çalışma günleri dışında Kahramanmaraş’a geleceğiz. Kahramanmaraş’ta da ilçelerimizde aynı bu İl Başkanlığında yaptığımız vatandaş görüşmeleri var onu İlçelerimizde de yapacağız. Vatandaşımızın seçim zamanı bize söylediği, beklentisi olan konular vardı. Bizimle bire bir iletişim kurun ve bunu protokol kuralları dışında yapın, samimice yapın.  Örneğin seçimden önce bir çiçekçi arkadaşlarımıza söz vermiştim, bu gün gittim ben onları ziyaret ettim ve onlardan bir çiçek istemiştim hatta getirmiş hem o vesile ile hem böyle münferit samimi bir ortamlarda, vatandaşımızın samimi ortamda bizden beklentisini karşılayacağı işler yapacağız. 4 günümüz burada geçecek, bunu da İl Başkanlığımızla istişare ederek yapacağız, inşallah şehrimiz için iyi olacağını düşünüyorum.

Ufukta bir erken seçim var mı?

Şimdi yerel seçimlerde erken seçim olacağını düşünmüyorum, bunu siyasi tecrübemle değil, hukukçu sıfatımla söylüyorum. Kanunlarda bir yasal düzenleme var oda şudur; Kanunlar seçime bir yıldan daha az kaldığın da değiştirildiğinde o, o seçim dönemine uygulanamaz. Bizim yaptığımız ana yasal dönemde seçimlerin, yerel seçimin 30 Mart’ta, Genel Seçimin de 3 Kasım 2019’da yapılacağına dairdi. Biz 3 Kasım 2019 seçimlerini daha erkene almamız için Anayasa değişikliği yaptık. Mecliste bu konu da karar alınmasını sağladık şimdi de bu bir ana yasa hükmü, değiştirilmesi lazım erkene alınması için,  erkene alındığında da seçim kanunlarına takılır. Bence şuan erkene alınmasını mümkün görmüyorum. 1 Ekim’den önce de meclis açılamayacağı için seçimin zamanında yapılacağını düşünüyorum.

Yoğunluk açısından Milletvekilliğimi, İl başkanlığı mı?

Yoğunluk açısından İl Başkanlığı daha yoğun bir görev, sorumluluğu daha fazla bir görev. Milletvekilliğinin sorumluluğu İl Başkanlığının sorumluluğundan daha fazla yoğunluk açısından da daha az, o nedenle Milletvekilliğini İl Başkanlığına göre daha kolay ifa edilebilir bir görev olarak düşünüyorum ama burada önemli olan şu hangi işi yaparsanız yapın o işin hakkını vermek önemli. Bu konuda hiç kimseden hiçbir beklentim yok, çünkü aslı olan 1 aylık bir milletvekili olarak işini çok iyi yapmak. Ben İl Başkanı iken çok söylemişimdir; Önce ben bu İl Başkanlığını çok iyi yapmam gerekir, demiştim. Şimdi de 1 aylık bir milletvekili olarak önce bu işi çok iyi yapmak. Ben İl Başkanı iken hep söylemişimdir; Önce ben bu işi iyi ifa edeyim bakalım, demiştim. Şimdi de 1 aylık bir milletvekili olarak başka bir yere talip olmak, başka bir yerden beklenti olmak yerine önce bu işi laiki ile yerine getirmeye çalışacağım.

İlk Memleket meselesi olarak neyi konuştunuz?

Vatandaş odaklı çalışıyoruz. Yerel seçim zamanı vatandaşımızın bize en çok söylediği ve beklentisi olan sorun Aksu Çayı’nın kirliliği ve fabrikaların genel bacalarından çıkan gazlardan o mahallelerin kirlilik sorunu en çok gündeme gelen konu. Vatandaşımızın stadyum beklentisi, bunun dışında başka sorunlar da konuşuluyor ama biz vatandaşın bize en çok getirdiği ve şehrimiz için önemli konular üzerine istişare yaptık. Bu toplantılarımızı daha sık ve vatandaştan gelen beklentiler üzerine de geliştireceğiz. Önümüzdeki günlerde de daha yeni konular, Karayolları, hızlı tren muhakkak gündeme geliyor, hava yolunun, hava alanımız sık gündeme geliyor. Bunun yanında önemli olduğunu düşündüğüm merkezdeki hastanenin büyütülmesi ve daha donanımlı hale gelmesi önemli bir konu. Bunun için, özel hastaneleri yadırgamıyorum özel hastanelerime çok aşırı bir talep var, aşırı talep olması onların açısından iyi olabilir ama hizmet kalitesini düşürüyor dolayısıyla onların hizmet kalitesini arttırmak için bile bizim merkezdeki Yörük Selim Hastanesinde daha iyi hizmet veren daha donanımlı hastane olmasına çalışmamız lazım. Bu da gündemlerimizden biri olacak.

Daire müdürlerinin değişimi noktasında yeni bir çalışma var mı?

Bazı daire müdürlerinden rahatsızlığı kamuoyunun rahatsız olduğunu söylemiştim. Onun için şuan o konu ile ilgili bir şey söyleyemem. Bu konuda bir vatandaşın beklentisi, iki milletvekillerimizin ortak istişaresi sonucunda çalışmadığına dair bizde kanaat oluşanlar üzerinde bir taktir kullanmak isteyebilir, vekillerimiz. Bunu istişarelerden sonra size söylesek daha iyi olur.

Ağustos ayı hareketli mi geçecek?

Önümüzde bir AK Partinin kuruluş süreci var, 14 Ağustos etkinliği var, bir 18 Ağustos AK Parti’nin kongresi var,  birde artık bizim için çok önemli hale gelmiş 26 Ağustos bin 71 Malazgirt zaferi var. Bizim gündemimiz bu günlerde bunlar üzerine odaklı olacak. Şehrimize dair sonumuzu çalışarak ifa etmeye devam ederken de bu ortak değerlerimiz üzerinde de hareket etmeye devam edeceğiz. 

(KAYNAK: BUGÜN GAZETESİ / MESUT TUĞRUL)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”