Her yetime 100 TL

Her yetime 100 TL

İhsanı Yardım Derneği (İHH) Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arık: “ daha önce tespit edilen yardıma ihtiyacı olan, yetim aileleri, Suriyeli vatandaşlara düzenli olarak yardımlar yapıyoruz. Yetim başı 100 TL nakit yardımı yapıyoruz. Ve bu yetimler ihtiyaçlarını direkt banka yoluyla alıyorlar.”dedi.

20 Ekim 2017 - 16:04

İhsanı Yardım Derneği (İHH) Kahramanmaraş Şubesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Arık: “Ülke dışında Suriye’de Afkanistan’da Yemen’de, Arakan’da yardımlarda bulunuyoruz. Aynı zamanda su kuyuları açıyoruz. Şuanda Kahramanmaraşlılar tarafından açtırılan kuyu sayısı 40’ı buldu.” diye konuştu.

 

“Ayrım Yapmadan İhtiyaç Sahibini Buluyoruz”

Yetim ailelere düzenli olarak yardım yaptıklarını belirten Arık şunları söyledi: “Bu yıl 200 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Bu yardım ettiğimiz kişiler daha önce bizlere kaydı olan kişiler.  Mont yardımlarında bulunuyoruz. Yapmış olduğumuz hizmet ağırlığı yetim ailelere, yani bunu Suriyeli, Türk ayrımı yapmıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar düzenli bir şekilde devam ediyor.  Tabi eşlerimizle birlikte onları ziyaret ediyoruz. Üniversiteyi kazanan kişilere okulunu bitirene kadar yardımda bulunuyoruz. Bazı öğrencilerimiz okulu kazanıyor ama maddi imkansızlıklarından dolayı okula gidemiyor. Biz bunları tespit ederek onlara yardım ediyoruz. Ülke dışında Suriye’de Afkanistan’da Yemen’de, Arakan’da yardımlarda bulunuyoruz. Aynı zamanda su kuyuları açıyoruz. Şuanda Kahramanmaraşlılar tarafından açtırılan 40’ı buldu.  Ramazan ayında gıda yardımının dışında çek veriyoruz. Gidip onlar istedikleri kıyafetleri alıyorlar.”

 

“O Çocukları Başıboş Bırakmayalım”

Kurban bayramında ihtiyaç sahiplerine 1 ton et dağıttıklarını söyleyen Arık: “Bu et dağıtımını tüm ilçelerimizde yapıyoruz. Çevremizde biraz duyarlı olmamız lazım. Kurban kesimi yapmayan kişilere yardım etmemiz gerekiyor. Burada önemli olan gerçekten ihtiyacı olan kişiye ulaşmak. Zenginin malında fakirin hakkı var. Arakan’a yardımlarımız devam ediyor. Ülkemizde insanlarımız çok duyarlı nerede bir mazlum varsa onlara yardım etmek istiyor. Yardımın karşılıksız yapılanı makbuldür. Bizlerin öncelikle yakınımızdaki yetimlere bakmamız gerekiyor. Mutlaka ihtiyaç sahibi yetimlere sahip çıkmamız gerekiyor. İllaki para yardımı yapmak gerekiyor. Onları halini hatırını sormakta gerekiyor. Çocuklarımızı başıboş bırakmamız gerekiyor. Onları topluma kazandırmamız gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x