Herkes için spor’dan ASKF’ye ziyaret
Reklam

Herkes için spor’dan ASKF’ye ziyaret

Geçtiğimiz hafta içerisinde 7’den 70’e kadar her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Herkes İçin spor Derneği Amatör Spor Kulüplerinin Federasyonu Kahramanmaraş Başkanı Ergün Önal’ı ziyaret etti.

27 Şubat 2017 - 14:02

Kahramanmaraş’ın amatör Futboluna yön veren Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal’ı makamında ziyaret eden Kahramanmaraş spor camiasının yakından tanıdığı Kurucu Başkanı Abdurrahman Akbaba üyeleri Ali Kazancı, Adem Karaköse ve İlker Yiyen gibi isimlerin yer aldığı Herkes için spor Derneği Kahramanmaraş şubesi yönetimi ziyarette Başkan Ergün Önal’a Derneğin kurulumunu ve faaliyet kapsamını anlattı.

 

“ 7’DEN 70’E HERKESİ SPOR YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta her yaşta obezitenin önüne geçmek adına kurulmuş, her yaştaki kesime hitap eden bir kavrama sahip olan Herkes için spor Derneği Kurucu Başkanı Abdurrahman Akbaba, “Obezitenin önüne geçme maksadı ile bu derneği kurduk. Fiziksel egzersizlerin yaşam kalitesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından oluşturduğu değer, tüm dünyada kabul edilen bir gerçektir. Birçok ülkede olduğu gibi Avrupa Konseyine üye ülkelerde de spora katılımı teşvik etmek üzere 1960 lı yıllardan beri yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. Bu çalışma, her yaştan ve her kesimden bireyleri yaş, cinsiyet, ırk, sosyal yapı ve becerileri ne olursa olsun serbest zamanlarında bir tür bedensel etkinlik yapmayı motive etmeyi amaçlamaktadır. 1982 Anayasasının 59’ncu maddesinde ‘Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır. Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder’ Denmektedir. Yıllar boyu gerek bazı federasyonların gerekse de bazı gönüllü kuruluşların çalışmaları şeklinde organize edilen Herkes İçin Spor faaliyetlerinin kurumsallaştırılması gereği 8-11 Mayıs 1990 tarihinde yapılan Spor Şurasında tekrarlanmış ve 12 Haziran 1990 tarihinde ülkemizde Herkes İçin Spor Federasyonu resmen kurulmuştur. Bizde bu bağlamda Kahramanmaraş’ta derneğimizi kurduk ve her yaştan ve her kesimden bireyleri spor yapmaya davet ediyoruz. Yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun, insanların eğlenmesi, kaynaşması, kendilerini iyi hissetmesi için iyi bir yoldur. Bu sporun amacı, spora olan ilgiyi artırarak bireylerin yaşam düzeyleri ve sosyal faaliyetlerinin kalitesini yükseltmek onları suç işlemek gibi olumsuz eylemlerden uzaklaştırmaktır. Herkes İçin Spor hareketinin sadece bugüne özgü bir olay olmayıp geçmişten devralındığını, ancak sistemli bir hale getirilişinin oldukça yeni olduğunu söyleyebiliriz. Spor kültürü ve Olimpizm düşüncesinin toplumda yaygınlaşmasına yardımcı olmak, Toplumda yaşam kalitesini arttırmak için Herkes için Spor tavsiye ediyoruz” dedi.

 

“İÇİNDE SPOR TABİRİ OLAN BÜTÜN ALANLARA ASKF’NİN KAPISI AÇIKTIR”

Yüz yıllardır spor, ciddi zamanlar dışında kalan boş vakitlerin değerlendirilmesinin amacı olarak görülüyordu şimdi ise sağlık açısından önemli bir rol aldığını ifade eden ASKF Başkanı Ergün Önal, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek,”Toplumu ve gençleri sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durma, daima aktif yaşam tarzını benimseme, aile ve toplum ile uyum içinde olma gibi değerlerde kazandırılmaya çalışmakta olan içerisinde sporsal faaliyetleri olan bütün dernekleşen ve içerisinde gençlere ve spor’a hizmet eden herkese ASKF’nin kapısı açıktır. Spor kültürü için; kişilerin, ailelerin, eğitimcilerin ve yöneticilerin bilinçlendirilmesi, uluslararası barış ve spor kültürüne katkı sağlaması için her türlü bilimsel veya rekreatif çalışmalar yapmak, yayınlar çıkartmak ve çeşitli organizasyonlar düzenleyen Herkes için spor Derneği Kahramanmaraş şubesi Kahramanmaraş’taki Herkese Hayırlı uğurlu olsun” dedi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi