Huawei, SingleRAN Pro’yu piyasaya sundu

Huawei, SingleRAN Pro’yu piyasaya sundu

Huawei, Huawei Küresel Analist Zirvesi 2018’in arifesinde 5G odaklı SingleRAN Pro çözümünü piyasaya sürdü. Çözümün öne çıkan üç özelliği bulunuyor; tek bir ağda 2G, 3G, 4G ve 5G, farklı hizmetler için çevik bir mimari ve otomatik bir akıllı yönetim sistemi. Amaç, operatörlerin 5G çağının zorluklarını aşmalarına yardımcı olmak ve tümüyle bağlantılı, akıllı bir dijital dünya inşa etmek.

20 Nisan 2018 - 02:53

5G’ye geçiş yaklaşırken, mobil geniş bant (MBB) sektörü büyük değişimler geçiriyor. MBB trafiğinin devreye sokulması sektör için olumlu bir iş döngüsü yaratırken, yeni büyüme evreleri için operatörlere elverişli iş modelleri üretmelerini sağlıyor. Nesnelerin internetinin (IoT) yükselişi, yüz milyarlarca yeni bağlantı yaratıyor. Öte yandan, MBB ağı ile desteklenen araçların interneti (VRV) ve VR/AR gibi sektörler yapısal değişimler yaşarken, büyüme ve yeni hizmetler için sonsuz fırsatlar sunuyor.

 

Deneyim inovasyonla bir araya geliyor

Huawei’in 2007 yılında büyük ölçekli 4G kurulumunun ilk aşamalarında SingleRAN çözümünü sunduklarını belirten Huawei Kablosuz Çözümler Pazarlama Müdürü Peter Zhou, “Hepsi bir arada yaklaşımı, multi-RAT ağ kurulumunda mükemmel bir çözümdür ve aynı zamanda operatörlerin CAPEX’ini önemli ölçüde azaltmasına yardımcı olur. SingleRAN Pro’nun piyasaya çıkışı, son on yılda yüzlerce kurulumunun getirdiği geniş deneyimin sürekli inovasyonla bir araya gelmesinin bir sonucudur. Huawei, 5G çağının gelecekteki zorluklarını göğüslemek ve fırsatlarına kavuşmak için küresel operatörler ve sektör ortaklarıyla birlikte çalışma arzusundadır.” dedi.

 

Hepsi bir arada 5G

Tümleşik donanım platformu, 2G, 3G ve 4G ile uyumlu iken 5G hedef ağların hızlı ve verimli kurulumunu destekliyor. Operatörler 5G geldiğinde mevcut yatırımlarının boşa gitmeyeceğinden emin oluyor. 5G hepsi bir arada, SingleRAN’ın çoklu-RAT ana bandını ve RF donanımı kaynak paylaşım özelliğini yeni bir seviyeye çıkarıyor. En son iyileştirme, kaynak verimliliğini en üst düzeye çıkarırken, operatörlerin yatırımlarının geleceğe dönük olmasını sağlıyor. SingleRAN çoklu-RAT’e sahipken, bu yeni çözümde çok bantlı, çok kanallı bir anten ve RF ünitesi bulunuyor.

 

Operatörlerin çoklu hizmetlerini destekleyen çevik ağ mimarisi

Mobil bulut mimarisi, üç alanı kapsıyor. Bunlardan ilki, ağ mimarisini bulutlaştırma süreci. Operatörler, dağıtık baz istasyonu dağıtımı (DRAN), merkezi baz istasyonu dağıtımı (CRAN) ve CU-DU ayrık dağıtımı için aynı yazılım setini kullanabiliyor. İkinci olarak, spektrum kaynakları buluta dahil ediliyor. CloudAIR, isteğe bağlı hızlı spektrum tahsisi (frekans tahsisi) özelliğine sahip. Bu, en yeni teknolojilerin devreye sokulmasını hızlandırıyor ve spektral verimliliği artırıyor. Üçüncü olarak, hava arayüzü olanakları bulutlaştırılıyor. Ağ dilimleme, geniş bir hizmet yelpazesine uygun özel arayüzler ve ağlara olanak sağlıyor. Mobil bulut, verimli kaynak kullanımına, isteğe bağlı baz istasyonu kurulumuna ve hızlı hizmet sunumuna imkan veriyor. Bu üç özellik, operatörlerin ağlarında birçok farklı dikey sektörden artan sayıda farklı hizmeti barındırmasına ve müşterilerin yatırım getirisini (ROI) maksimuma çıkarmasına olanak sağlıyor.

 

Akıllı kablosuz ağ sistemi

5G dönemi, operatörlere benzeri görülmemiş işletme ve bakım zorlukları getiriyor. Ağ kaynak yönetimi, çoklu RAT’ların ve çeşitli hizmetlerin bir arada bulunması nedeniyle her zamankinden daha karmaşıklaşıyor. Gelişmekte olan dikey sanayi hizmetleri için farklılaştırılmış hizmet kalitesi (QoS) güvencesi, operatörlerin üstesinden gelmesi gereken bir başka önemli sorun olarak ortaya çıkıyor. SingleRAN Pro, AI tabanlı ağ optimizasyonu, AI tabanlı otomatik işletme ve bakım ve AI tabanlı ağ imkanlarının etkinleştirmesini barındıran akıllı kablosuz ağlar sunuyor. Bu çözüm, ağın işletme ve bakımını basitleştirir ve akıllı işletme ve bakımın geliştirilmesini teşvik ediyor. Ayrıca ağların gizli potansiyelini açığa çıkartırken, performansta yeni atılımlarına olanak tanıyor. Çözüm, birçok yeni olanak sağlarken, insan yeteneklerinin ötesine geçen sorunlar için otomatik çözümler sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x