“Hukuki ve siyasi linç girişiminin ortasındayım”

“Hukuki ve siyasi linç girişiminin ortasındayım”

Yaklaşık 3 yıldır Kahramanmaraş Baro Başkanlığı yapan Av. Vahit Bağcı Fetullahçı Terör örgütüne üyelik iddiasıyla kendisine yapılan operasyonu hukuki ve siyasi linç girişimi olarak nitelendirdi. Soruşturmayı yürüten Savcı N.K.’nin art niyetli davrandığını dosyasında hiçbir suç unsuru olmamasına rağmen kendisini tutuklatmaya çalıştığını öne sürdü.

13 Nisan 2017 - 14:16

Türk Barolar Birliğinin yaklaşık 2 ay önceden belirlenen Kanada ziyaretinde bir öğretmenin beyanıyla hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı haberini aldığını belirten Kahramanmaraş Baro Başkanı Bağcı Kanada dönüşü gelerek ifadesini verdiğini söyledi.

Süreci düzenlediği basın toplantısı ile istinat edilen suçlamaların asılsız olduğunu anlatan Bağcı siyasi ve hukuki bir linç girişiminin tam ortasında olduğunu, 17-25 Aralık operasyonu sonrası Fetöyle ilgili tek bir bağlantısının olmamasının soruşturma savcısı nezdinde kendini aklamaya yetmediğini söyledi.

 

3 CÜMLE BEYAN İLE GÖZALTINA ALINDIM

Türk Barolar Birliği tarafından Kanada’da organize edilen bir programda olduğu sırada fetö üyeliği nedeniyle gözaltına alınan bir öğretmenin ‘Vahit Bağcı’nın Kripto olduğunu duymuştum’ beyanıyla kendisiyle ilgili gözaltı kararı çıktığını belirten Bağcı şöyle konuştu; “gözaltına alınan öğretmen emniyet sorgusunda benimle ilgili bir beyanda bulunmamış, savcılık sorgusunda benimle ilgili bir beyanda bulunmamış, sorgu hâkimine geldiğinde cebinden çıkarttığı kâğıdı alıp eli titreyerek; “Benim emniyette ve savcılıkta söylemediğim bir hususu da burada söylemek istiyorum. Vahit Bağcı’nın kripto olduğunu cemaatin özel bir elemanı tarafından örgütün ve AK Parti’nin içine yerleştirdiğini duydum” diye hakkımda 3 cümle ile beyanda bulunmuş. Bu beyan dışında da hakkımda hiç kimse tek bir beyanda bulunmamıştır. Biz bu söylemlere cevabını sunduk, bu yalan beyanla sanki AK Parti’ye 2010 yılından sonra girmişim gibi bir hava oluşturuluyor. Benim AK Parti’ye girişim 2003 yılı gençlik kollarıdır. AK Parti için konvoylara katıldık yol kestik, bayrak astık mitingler düzenledik orada sunuculuk yaptık. İl Danışma Meclis Toplantılarında sunuculuk yaptık. Şimdi böyle bir isnatla karşı karşıya kalmak beni üzdü. Anlatmak itiyoruz kimse anlamak istemiyor. Hem siyasi hem hukuki bir linç girişiminin şu anda ortasındayım.”

 

AKLI HÜR, VİCDANI HÜR HAKİMLERİMİZ VAR

20.03.2017 tarihinde Kahramanmaraş’a dönerek ifadesini verdiğini belirten Bağcı, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldığını söyledi. Soruşturma savcısının karara itiraz edip bir üst mahkemeye başvurduğunu da belirten Bağcı, bir üst mahkemenin de kendisini serbest bıraktığını belirtti.

Soruşturma savcısı N.K’nin sorgudaki tavırlarıyla ilgili de konuşan Bağcı; “17-25 Aralık operasyonundan önce o toplantılara herkes katılıyordu. 17-25 Aralık operasyonundan sonra örgütün diğer yüzünü gören herkes irtibatını kesti. Bunu da soruşturma savcısına beyan ettim. Soruşturma savcısı da bana; ‘sen kriptoymuşsun, onun için toplantılara katılmayı bırakmışsın’ dedi. Kripto olsaydım, daha üst kişilerle görüşebileceğimi, Bylock programı da yok, neyle görüşebileceğimi, böyle bir olayın olmadığını söyledim. Toplantıları 17-25 Aralık operasyonundan sonra da bırakmamız kendimizi aklamamıza yeterli olmuyor. Buna rağmen dosyada hiçbir suç unsuru olmamasına rağmen beni bir üst mahkemeye tutuklanmam için sevk etti. Duruşma hakimine her şeyi anlattım beni serbest bıraktı. Aklı hür, vicdanı hür hakimlerimiz var.”

 

15 TEMMUZ GECESİ SAAT 21.30’DA PARTİMDEYDİM

15 Temmuz darbe girişimi gecesi saat 21.30’da parti il binasında olduğunu da belirten Bağcı soruşturma savcısı N.K’yla ilgili önemli iddialarda da bulundu. Savcı N.K.’nın kız kardeşi ve eniştesinin fetö üyeliği nedeniyle mesleklerinden ihraç edildiğini öne süren Bağcı 2014 yılında savcı N.K.’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aleyhine MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun ve Ak Parti karşıtı Hakkı Üstün Tutanlar Gurubunun paylaşımlarını kendi sosyal medya hesabından paylaştığını belirtti.

 

KRİPTO BEN MİYİM YOKSA BAŞKA BİRİLERİ Mİ?

Soruşturma savcısı N.K.’nin paylaştığını iddia ettiği görselleri basın mensuplarına da gösteren Bağcı Savcı N.K. ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmekten suç duyurusunda bulunacağını da belirtti. Bağcı; “kripto ben miyim? Yoksa başka birileri mi? Bu konuyu cumhurbaşkanımızla da paylaşacağım. Tek bir suçum varsa hesabını vermeye ve cezasını çekmeye hazırım” dedi.

Bağcı’nın ortaya attığı bir diğer iddia ise soruşturmanın boyutunu değiştirecek cinsten. Bağcı iki kere hakim karşısına çıkıp serbest bırakılmasına rağmen, dosyasının içerisi doldurulması için tutuklu bulunan avukatların cezaevinden getirilerek üzerine ek ifade verdirilmeye çalışıldığını da öne sürdü.

Dosyasından üç cümle beyan dışında hiç kimsenin aleyhine beyanı olmadığını da dile getiren Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı geçen Cuma günü Kahramanmaraş adliyesinde yapılan görev bölümünde aynı savcının yine anı terör soruşturma savcısı yapılmasına da sert tepki gösterdi. Bağcı soruşturma savcısının kimler tarafından neden korunduğu sorusunun cevap bulması gerektiğini söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...