Huzur için emniyet ve muhtarlar bir araya geldi

Huzur için emniyet ve muhtarlar bir araya geldi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehir Merkezinde bulunan Mahalle Muhtarlarının katılımı ile huzur toplantısı düzenlendi.

10 Mart 2018 - 02:49

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin davetiyle ve Emniyet Şube Müdürlerinin katılımıyla polis lokalinde kahvaltıda bir araya gelen Mahalle Muhtarları, Genel asayiş konusunda yetkililer ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan 94  Mahalle Muhtarlarının tamamı iki ayrı günde polis lokalinde bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Müdürü Doğan İnci'nin daveti ile gerçekleştirilen huzur toplantısına İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Emniyet Şube Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı. Toplantıda Genel Asayiş konuları, bu konuda talep ve öneriler karşılıklı değerlendirdi. Asayiş, Trafik, Narkotik, Kom, Terörle Mücadele, Ilçe Emniyet Müdürleri yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Mahalle Muhtarlarının ilettikleri talepler ilgili müdürler tarafından not alındı.

Huzur Toplantısında Düğünlerde silahla ateş etmenin üzücü olaylara sebep olduğu, havaya ateş edilen silahtan çıkan merminin mutlaka yere tekrar düştüğü ölüm ve yaralanmalara sebebiyet  verebileceği  vurgulandı. Bu konuyla mücadelede  vatandaşların desteğinin beklendiği ifade edildi.

Telefon dolandırıcılığı ile mücadele edildiği, "Telefonda kendisini asker polis olacak tanıtıp para isteyenlere itibar edilmemesi, yine kendisini devlette mevki makam sahibi olarak tanıtıp işadamlarından engelli şahıslara tekerlekli sandalye ve sözde bir takım yardımlar kapsamında para isteyenlerin dolandırıcı olduğu, telefonla para isteme olayının asker, polis ve makam sahibi kişiler tarafından yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı. Bu konuda bilinçlendirme çalışmasının devam ettiği belirtilerek vatandaşa ulaştırılmak üzere muhtarlara broşürler dağıtıldı. Uyuşturucu ticaretinin büyük oranda tespit edildiği,  operasyonların devam ettiği vurgulandı. Asayiş ve Trafik yönünden Mahalle analizlerine yönelik tedbir planları konu edildi.

Mahalle Muhtarları toplantıların verimli olduğunu ve memnuniyetlerini ifade ederken, İl Emniyet Müdürü  Doğan İnci, Mahalle Muhtarlarına ilin huzuru için gösterdikleri  desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü