İl Müdürlerinde değişim yolda

İl Müdürlerinde değişim yolda

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir metal yorgunluğa takılan bazı il müdürlerinin değişeceğini belirtti. Özdemir, “Ak Partide de siyaset 3 dönemle sınırlandırıldı. Belli bir süreden sonra bir kişi kendisini o görevle bir görüyor, bu da yorgunluğa neden oluyor. Kan değişimi ve hizmet akışının daha hızlı olabilmesi için bazı bakanlarımızla görüştüm ve bazı il müdürlerimizin değişeceğini biliyorum” dedi.

11 Ekim 2017 - 20:05

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir kent gündemiyle ilgili Bugün Gazetesinin sorularını cevapladı. Rektör Deveci’den, Göksun yoluna, Konteynırkentteki işçi çıkartılmasından Ilıca yoluna, Sağlık Müdürünün kim olacağı ipucuna kadar detaylı açıklamalar yaptı. Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’un sorularına her zaman olduğu gibi içtenlikle cevap veren Özdemir net konuştu;

“Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci ile her şeyi bir kenara bırakarak, rektör beyin yaklaşımlarını bir kenara bırakarak iletişim kurmaya çalıştık. Fakat Rektör Beyle bir türlü sağlıklı iletişim kuramıyoruz. Biz Üniversitenin gelişmesini istiyoruz, öğrencilerimizin sayısının artmasını istiyoruz, yeni bölümler açılsın istiyoruz, hocamızın üniversite adına eksiklerini milletvekillerimize iletmek istiyoruz ama sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz.”

“şuan Göksun yolumuzda  geceli gündüzlü 850 personel yolu yetiştirmek için çalışma yapıyor. İlçelerdeki ilçe başkanlıklarının temayülü için iki gün ilçelere gidip geldim, gece saat 02.00’larında dönerken bile yoğun bir çalışma vardı. Orayı yapan müteahhidimiz canla başla mücadele ediyor. Vatandaşlarımızın bazıları “müteahhitler alıp kaçıyorlar” diyorlar, alıp kaçan müteahhit var ama Göksun yolunu yapan gibi canla başla çalışan müteahhidimiz de var.”

“Partimizin Nurhak ilçe başkanlığı için 24 kişi müracaat etti. Elbistan’da 14, Çağlayancerit’te 5, Göksun’da 5 ve Ekinözü ilçelerinde 5 müracaat oldu. 5 ilçe başkanlığı için müracaat eden 53 arkadaşımızın temayüllerini yaptık. İl koordinatörümüz yaptığı çalışmayı genel merkezimize götürdü. Genel Merkezimiz il koordinatörümüzün verilerine bakacak, bizim görüşlerimizi alacak. İl koordinatörümüzün görüşmelerinde Milletvekillerimizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın görüş ve önerileri de var.”

“İl Müdürlüklerindeki değişim, İl Başkanlığı gibi Milletvekilliğindeki değişimler gibi değil. İhtiyaç olduğu zaman her zaman bir değişim oldu. Şuan değişimle ilgili bir süre veremem ama bazı bakanlarımızla görüştüm ve bazı il müdürlerimizde bir değişim olacağını biliyorum. Yeni atanacak Sağlık Müdürü arkadaşımız yeniden bir çalışma teşkilatı kuracak ve başarıya dayalı bir uygulama gelecek. Yeni gelen ekip başarılı olursa yoluna devam edecek başarısız olursa ekibiyle birlikte gidecek. Bu açıdan bence güzel bir uygulama olacak. Şuan kim olacağı belli değil. Fakat bu isim Kahramanmaraş sağlık camiasından bir isim olacağını söyleyebilirim.”

 

METAL YORGUNU OLAN İL MÜDÜRLERİ DEĞİŞECEK

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir kent gündemiyle ilgili sorulara içtenlikle cevap verdi. Özdemir metal yorgunluğa takılan il müdürlerinin değişeceğini, Rektör Prof. Dr. Deveci ile bir türlü sağlıklı iletişim kuramadıklarını, Sağlık Müdürünün kim olacağıyla ilgili ipuçlarını Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’a anlattı.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir 23 Ekim 2017 tarihinde yapılacak ulaşım çalıştayının, ameliyat olan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın sağlık durumunda bir sıkıntının olmaması durumunda planlanan tarihte olacağını aksi dururumda ise bir iki hafta ertelemeyle gerçekleşeceğini söyledi.

Kahramanmaraş-Göksun karayolunda her gün 850 kişinin çalıştığını dile getiren Özdemir, müteahhit firmanın yolu bir an önce bitirmek için canla başla çalıştığını da dile getirdi. Rektör Deveci’yle ilgili soruya da net cevap veren Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir; “Rektör Bey’in yaklaşımlarını bir kenara bırakıp, ilimiz için, üniversitemiz için iletişim kurmaya çalıştık. Fakat Rektör Deveci ile bir türlü sağlıklı iletişim kuramadık.” Dedi

Sağlık Müdürünün kim olacağıyla ilgili soruda da ipucu veren Özdemir, yeni sağlık müdürünün Kahramanmaraş Sağlık Camiasından birinin olacağına işaret etti. Geçtiğimiz ay içerisinde devam edilmeyeceği açıklanan Göksun, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit Ak Parti İlçe Başkanlıkları için 53 kişinin adaylık müracaatında bulunduğunu, diğer kalan iki ilçenin incelemesinin devam ettiğini ve iki ilçeyle ilgili de bir çalışmanın olmadığını ifade etti.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir’in işte samimi itirafları

 

Ulaşım çalıştayıyla ilgili gelişme ne durumda ve ne zaman yapılacak?

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Ahmet Arslan bilindiği üzere geçen hafta ameliyat oldu. Bakanımızın ameliyat nedeniyle sağlık sorunu olmazsa planladığımız gibi ulaştırma çalıştayımızı bu ayın 23’ünde gerçekleştireceğiz. Eğer olursa da bir iki hafta erteleme ile çalıştayımızı düzenleyeceğiz. Çalıştay programlarımızı yeniden başlattık, Tarım çalıştayında olduğu gibi bunun faydalarını gördük. Ulaştırma Çalıştayının ardından Gençlik Spor çalıştayı ve Çevre Şehircilik ile çalıştaylarımız devam edecek.

Ilıca yoluyla ilgili de Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’un sorularını cevaplayan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Karayollarının Ilıca yolundaki 5 tünelin geçeceği güzergâhtaki zeminde sondaj çalışması yaptığını dile getirdi. Tünellerin açılacağı bölgelerin zemin etüdünün yavaş yavaş ortaya çıktığına parmak basan Özdemir, “Ilıca yolunda zemin etüt çalışmasının tamamlanmasıyla ihale gerçekleşecek. Şuana kadar iptal edilen veya değişen bir proje yok. Fakat yapılan sondajlar sonrası zeminin bozukluğu nedeniyle tünel açılması uygun değilse sadece tünelin yeri değiştirilir. Süleymanlı yol ayrımı ile Ilıca’ya kadar olan bölüm 20 bin 500 metre uzunluğunda.” Dedi.

 

Kahramanmaraş Göksun Karayolu ne durumda?

Kahramanmaraş-Göksun karayolunda yapılan çalışmalarla ilgili ilginç bir bilgi vereyim; şuan o güzergahta geceli gündüzlü 850 personel yolu yetiştirmek için çalışma yapıyor. İlçelerdeki ilçe başkanlıklarının temayülü için iki gün ilçelere gidip geldim, gece saat 02.00’larında dönerken bile yoğun bir çalışma vardı. Orayı yapan müteahhidimiz canla başla mücadele ediyor. Vatandaşlarımızın bazıları “müteahhitler alıp kaçıyorlar” diyorlar, alıp kaçan müteahhit var ama Göksun yolunu yapan gibi canla başla çalışan müteahhidimiz de var.

 

5 ilçeyle devam edilmeyecek, yerlerine kaç aday var, şuan ilçe başkanlıklarındaki son durum nedir?

Partimizin Nurhak ilçe başkanlığı için 24 kişi müracaat etti. Elbistan’da 14, Çağlayancerit’te 5, Göksun’da 5 ve Ekinözü ilçelerinde 5 müracaat oldu. 5 ilçe başkanlığı için müracaat eden 53 arkadaşımızın temayüllerini yaptık. İl koordinatörümüz yaptığı çalışmayı genel merkezimize götürdü. Genel Merkezimiz il koordinatörümüzün verilerine bakacak, bizim görüşlerimizi alacak. İl koordinatörümüzün görüşmelerinde Milletvekillerimizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın görüş ve önerileri de var. Sonra Genel Merkezimiz kendisi bizden bağımsız bir çalışma yapıyor ve yaptığı bağımsız çalışma ile bizim verdiğimiz görüşle örtüşenler ilçe başkanı olacak. Bunların dışında şuan iki ilçeyle ilgili inceleme süreci devam ediyor. Kalan iki ilçeyle ilgili de şuan bir çalışma yok.

İl Kongre tarihimiz net belli değil, geçen hafta Cumhurbaşkanımızın bir talimatı olmuştu; önce büyükşehir olmayan 51 ilimizin ilçelerinin kongresi gerçekleşecek. Sonra da 30 Büyükşehrin ilçelerinin temayülleri yapılarak kongreleri gerçekleşecek. Bilindiği üzere Büyükşehirlerin bir çok ilçe nüfusu 51 il nüfusundan büyük. Yani Gaziantep’in Şahinbey İlçesinin nüfusu 850 bin, İstanbul’da bir milyonu aşan ilçe nüfusları var ve bu ilçeler 51 normal ilden daha çok nüfusa sahip. Bu büyük ilçeleri bir il teşkilatı gibi değerlendirip iyi araştırma yapılacak. Bu süreçten sonra da Kahramanmaraş’taki ilçelerin kongreleri olacak ama önce atama yapılacak, atama yapılan arkadaş ile de kongreye gidilecek.

 

Sağlık Müdürü kim olacak?

Kahramanmaraş Sağlık Müdürünün kim olacağıyla ilgili çalışmayı Sağlık Bakanlığımız yapıyor. Bu konuda Sağlık Bakanımız bize; yerel siyasetin, yerel kaynakların görüşü alınarak, uyumlu bir arkadaş ile çalışılacağını söyledi. Yapı şöyle olacak; Yeni atanacak Sağlık Müdürü arkadaşımız yeniden bir çalışma teşkilatı kuracak ve başarıya dayalı bir uygulama gelecek. Yeni gelen ekip başarılı olursa yoluna devam edecek başarısız olursa ekibiyle birlikte gidecek. Bu açıdan bence güzel bir uygulama olacak. Şuan kim olacağı belli değil. Fakat bu isim Kahramanmaraş sağlık camiasından bir isim olacağını söyleyebilirim.

 

Bu konuda sağlıkçılar kadar Kahramanmaraş kamuoyu da merakla bu ismi bekliyor, bir ipucu var mı?

Şuan ipucu veremem, hangi arkadaşın ismini söylesek diğer arkadaşların bir birleriyle haksız rekabet olacak. Genel Başkan Yardımcımızla, Başbakan Yardımcımızla, Milletvekillerimizle bu konuda anlayışımız; Kahramanmaraş’ın halinden ve ahvalinden anlayan biri olması, dolayısıyla Sağlık Müdürlüğüne gelecek arkadaş hem sağlık camiasından hem de Kahramanmaraş’tan biri olacak.

 

Konteynırkent’te çalışıp işten atılan işçilerin son durumuyla ilgili gelişme var mı?

İşten gönderilen arkadaşlar, ‘bize haber edilmedi, ansızın kapının önüne konulduk’ demişlerdi. Bu ihaleyle Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak döneminde, çadırkente göre Konteynırkent daha sistemli hale geldiği için çalışan sayısında azalmaya gidilmişti. Konteynırkent daha sistemli ve düzenli bir yer, işletmesi daha kolay bir yer, dolayısıyla Afad’a olan yük daha hafifleyecekti. Onun için ihaledeki personel sayısı 251 kişiden 161 kişiye düşürülmüş. Çalışanlara bu konu tebliğ edilmiş, “ihaleyi şu firma aldı, 30 Eylül 2017 itibarıyla iş akdiniz sona erecek” denilmiş. Aslında personel azaltılması devletimizin için bir kazançtı. Fakat vatandaşlarımızdan doğal olarak “biz neden çıkıyoruz” diye bir serzeniş oldu. Bu konuya işten çıkarma olarak değil süreli işin sona ermesi olarak bakılabilinir. Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ ile AFAD Başkanımızla ve Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ile görüştük. Bu görüşmeler sonucunda da devletimizin elde ettiği karın bir kısmından vatandaşlarımızın lehine vazgeçildi. Ayrılan arkadaşlarımızın hepsi alınmayacağı için yeniden alınacaklar için bir kriter konuldu. Kesinlikle siyasi referansı olmayacak,  en çok çalışan kişi, ailesinden tek geçim kaynağı kendisi olanlar, çocuk sayısı fazla olanlar, üniversitede okuyan çocuğu olanlar üzerinden bir temayül olacak. Maksimum 64 kişi, belki daha da az olabilir, bu arkadaşlar yeniden işe alınacak. Aslında bu alım sadece bize gelip şikayet ettikleri için aldığımız bir önlemdi. İlk yapılan işlem doğru bir işlemdi ve işten çıkarılan arkadaşlarımız sayının 161’e düşmesine de kızmıyorlardı. “O 161 kişinin içinden de çıkarılanlar oldu ve yerlerine yenileri alındı” serzenişinde bulunmuşlardı. AFAD müdürümüzle görüştük, öyle bir işlem olmadığını eğer varsa da yeniden çıkartılıp o 161 kişinin eski personelden oluşacağını söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin durumu ne olacak?

Üniversitemizin iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Ben burada iktidar partisinin il başkanlığını yapıyorum. Benim siyasi hırslarım olamaz, ben şehir odaklı düşünürüm. Bu şehri geliştirmek ve Ak Partimizin siyasetini geliştirmek odaklı düşünürüm. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci ile her şeyi bir kenara bırakarak, rektör beyin yaklaşımlarını bir kenara bırakarak iletişim kurmaya çalıştık. Fakat Rektör Beyle bir türlü sağlıklı iletişim kuramıyoruz. Biz Üniversitenin gelişmesini istiyoruz, öğrencilerimizin sayısının artmasını istiyoruz, yeni bölümler açılsın istiyoruz, hocamızın üniversite adına eksiklerini milletvekillerimize iletmek istiyoruz ama sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz.

 

İl müdürlüklerinde bir değişim söz konusu mu?

İl Müdürlüklerindeki değişim, İl Başkanlığı gibi Milletvekilliğindeki değişimler gibi değil. İhtiyaç olduğu zaman her zaman bir değişim oldu. Şuan değişimle ilgili bir süre veremem ama bazı bakanlarımızla görüştüm ve bazı il müdürlerimizde bir değişim olacağını biliyorum. Çünkü Ak Partide bile siyaset 3 dönemle sınırlı. Belli bir süreden sonra insan kendini orayla bir görmeye başlıyor bu da kurumlarda bir metal yorgunluğa neden oluyor. Bazı bakanlarımızın bu metal yorgunluktan dolayı bir değişim yapacaklarını biliyorum.

 

Bitirmek için büyük mücadele verdiğiniz dedikoduya göre, bir ilçe belediye başkanının Ankara’ya çağrıldığı ve istifası istendiği söyleniyor. Ne kadar doğru?

Bizim toplumumuz gerçekten harika bir toplum, ahlaki duyarlıkları da üst seviyede. Her halde gıybetin ne kadar büyük bir günah olduğunu bilmiyorlar. Peygamber Efendimiz (SAV) Miraç’a gittiğinde cehennem bekçisi cehennemdeki katmanlardan birinde gıybet edenleri gösteriyor. Gıybet ettiğiniz zaman Müslüman olmak, Namaz kılmaz, Oruç tutmak ta sizi kurtarmayabilir. Biz gıybetin ne kadar büyük bir günah olduğunu ve karşımızdakine ne kadar acı verdiğimizin de farkında değiliz. Bil İlçe Belediye Başkanını Ankara’ya çağrıldı dedikodusu üzerine bir çok ilçe belediye başkanlarımız tedirgin olmuş. Belediye Başkanlarımızla ilgili hiçbir sorun yok, başkanlar ilçeleri için canla başla çalışıyorlar. Bugün (dün) grup toplantısında şunu söyledim; Pazarcık’ın hizmetini Afşin’de siz anlatın, Afşin’in hizmetini de Çağlayancerit’te siz anlatın, Büyükşehrin hizmetini de Elbistan’da siz anlatın. Belediyelerimiz canla başla çalışıyor ve ellerindeki imkanı da kullanıyor ama bunu kimse reklam etmiyor. Elimizde malzeme var, reklamımız yok. Onun için arkadaşlara kendi gittikleri yerde diğer ilçelerimizin hizmetlerini anlatsın.

Bizim bunu yapmaya ihtiyacımız var yani bir birimizi desteklemeye ve taltif etmeye ihtiyacımız var. bir birimizi aşağıya çektiğimiz zaman, öfkeyle hareket ettiğimiz zaman, öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır. Sonra yüzümüz kızaracak duruma düşeriz. Bizim bir birimizi desteklemeye ihtiyacımız var, biz gıybetten uzak durduğumuz zaman ve yaptığımız hizmetleri anlatmaya başladığımız zaman bizi kimse tutamaz.

 

Son olarak Amerika’nın yaptığı vize yasağıyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Amerika pragmatizmin kurulduğu ülke, Amerika her şeyi kendisine fayda sağlamayı düşünür, dostu yoktur stratejileri vardır. Her zaman bu stratejileri ile ülkeleri terbiye etmeye çalışıyor. Ama Türkiye terbiye edilecek bir ülke değiliz. Geçen gün bir arkadaşımız; ‘bizim memleketimizde İngilizce, Fransızca bilen çok fazla vatandaşımız yok, Arap dünyasında bile aşırı varken bizde neden yok?’ diye bir soru sordu. Onlar himaye altına girmiş, başka ülkelerin sömürgesi olmuş ve biz hiçbir zaman ne himaye altına girmişiz ne de sömürge olmuşuz. En önemlisi ise biz terbiye edilecek bir ülke değiliz. Amerika bununla kendi arkasındaki açıklığı kapatmaya çalışıyor. Biz Amerika’nın 15 Temmuz’da ne yaptığını, ülkemiz üzerinde ne planlar yaptığını gördük. Dünyanın neresinde var, bize darbe girişimi yapmış bir adamı sırça köşkte barındırıyor. Bizi onunla terbiye etmeye çalışıyor.  Yaptığı vize yasağı bizim vatandaşımız nezdinde bir işe yaramaz bence Trump’a zarar getirir. Amerika’daki radikal muhalefetin biraz daha tetiklenmesine neden olur. Ona karşı gerekli önlem alındı artık bizimde stratejik ortaklarımız var, Rusya ile İran ile stratejik ortaklarımız var. Burada diğer yapılmak istenen de PYD’ye bir koridor açıp sınırımızda bizi rahatsız ettirmeye devam etme çalışacaktı, bizde bunu farkettik, koridoru kapatıp içimize tahta kurusu girdirmemeye çalışacağız.  Amerika’ya bu resti çektik.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...