İl Müftülüğünden Gençlere “Miraç ve Kudüs” Programı

İl Müftülüğünden Gençlere “Miraç ve Kudüs” Programı

Kahramanmaraş İl Müftülüğü gençlik koordinatörlüğünce “Miraç ve Kudüs” konulu bir program gerçekleştirildi.

14 Nisan 2018 - 04:27

Ülkemizin Üçüncü büyük Camisi olan Abdülhamithan Camiinde gençler Miraç ve Kudüs için toplandılar. Çoğunluğu Üniversite, Lise ve Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan Kız - Erkek gençlere İl Müftülüğünün programında Kur’an, Mevlid, İlahi ve kaside dinletisi sunuldu. Tarihci Şevki Karabekiroğlu gençlere güzel sunumuyla Kudüsü anlattı.

İl Müftülüğü Özel kalem görevlisi Din Eğitimi Uzmanı Veli Ay’ın başarılı sunumuyla gerçekleşen programda genç hafız Bekir Büyükkurt okuduğu Kur’an tilavetiyle gönülleri mest etti.

Programa İstanbuldan katılan Hafız Osman Bostancı Kur’an tialvetiyle Abdülhamithan Camiinde yankılandı. Bostancı Cami cemaatini ve gençleri duygulandıran tilavetiyle bir kez daha gönüllerde yer aldı. Hafız Bostancı, TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın finalinde üçüncü olmuş ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almıştı.

İl Müftülüğünün Gençlere yönelik “Miraç ve Kudüs” Programında Abdülhamithan Camii Görevlileri Salih Akben, Muzaffer Güneş, Ali Altınköprü ve Ökkeş Aksu Kur’an, Mevlid, İlahi ve kaside, Salavat ve tekbirlerle gençlere duygu dolu anlarla manevi bir atmosfer yüklediler.


Tarihci Yazar Şevki Karabekiroğlu gençlere Kudüs’ün neden önemli olduğunu ana hatlarıyla anlattı. Karabekiroğlu konuşmasında Kudüs’ün tarihinde birçok iz ve işaretin olduğunun altını çizdi. Kudüs’ün son Peygamber ve diğer tüm Peygamberlerin kıblesi olduğunu da vurgulayan Karabekiroğlu konuşmasının sonunda miladdan 1300 yıl öncede Yahudilerin nasıl bir korkak millet olduğunu, fakat ellerindeki para ve silah gücüyle dünyaya kendilerini güçlü gösterdiklerini söyledi.

Programda Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç Miraç kandili dolayısıyla Ülkemiz için dua etti. Müftü Sürgeç selamlama konuşmasına gençlere teşekkür ederek başladı. Gençlere güzel öğütlerde bulunan Müftü Sürgeç gençlere “camileri boş bırakmayın, Camilere çok yakışıyorsunuz.”dedi.

Program sonunda gençlere ikramda bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x