İmran Kılıç, Hızlı Tren projesini paylaştı

İmran Kılıç, Hızlı Tren projesini paylaştı

Kahramanmaraş'a gelecek olan Hızlı Tren projesini Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç sosyal medya hesabından paylaştı.

12 Ekim 2017 - 16:31 - Güncelleme: 12 Ekim 2017 - 16:33

Kılıç'ın paylaşımında yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş-Nurdağı arasında   200 km/saat hıza uygun çift hatlı sinyalli elektrik hızlı demiryolu yapım projesi için fizibilite çalışmalarını tamamlanmış olup kesin proje hazırlama ihalesi için 22.06.2017 tarihinde teknik ve mali teklifler alınmıştır. Alınan teknik teklifler incelenmektedir. Hattın projesi Eylül 2019'da tamamlanacaktır.

Kahramanmaraş'ı hızlı demiryolu ağına bağlamak için ilk etapta Kahramanmaraş-Köprüağzı arası 4.9 km kısaltacak 6.5 km uzunluğunda bir varyant yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda;

Türkoğlu istasyonu baş makastan ayrılan 6500 m uzunluğunda yeni bir varyant oluşturulmak suretiyle mevcut Köprüağzı-Kahramanmaraş hattına bağlanabilecektir.

Projenin başlangıç tarihi 2016 ve bitiş tarihi 2019 olarak açıklanırken, proje bedelinin 3.5 Milyon TL olduğu duyuruldu.

Hattın Konya-Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye -Gaziantep hızlı demiryolu hattı Nurdağı'ndan geçmektedir. Projenin tamamlanması ile birlikte Adana-Gaziantep hızlı demiryolu hattı birleştirilecek ve Kahramanmaraş merkeze hızlı tren bağlanacağı belirtildi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi