İnekleri komşu aldı kendine borcu kaldı
Reklam

İnekleri komşu aldı kendine borcu kaldı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Çamlıbel köyünde ikamet eden yüzde 56 engelli raporlu Selahattin Eygül, 12 yıl önce kendisinin yerine imza atarak kredili hayvan alan komşusunun borçları nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.

02 Mayıs 2018 - 11:11

Tarımsal üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması, tarımsal üretimin geliştirilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara 2006 yılında verilen hayvan kredisine başvuran Selahattin Eygül, iki adet ineği kendisinin yerine imza atan komşusu N.E.’nin aldığını borcunun ise kendisine kaldığını söyledi.

2006 yılında gerçekleşen olayla ilgili Bugün Gazetesine konuşan Eygül, komşusunun ödemesi gereken borç yüzünden hayatının çıkılmaz hal aldığını, komşusunun tehditleri sonucu ise 2009 yılında taşınarak ikamet ettiği köyden Kahramanmaraş Merkeze geldiğini belirtti.

Kendinin yerine imza atarak inekleri alan kendisine de borcu kalan Selahattin Eygül; “yıllarca beni oyaladı. Borcunu ödememesi halinde kendisini savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirttim. Akrabalarıyla birlikte beni tehdit ettiler, köyümde yaşarken tehditlerinden bıktığım için 2009 yılında Kahramanmaraş’a taşındım. O süreçte hala beni tehdit etmeye devam ettiler. Ben yüzde 56 raporu olan engelli biriyim. Elimden hiçbir şey gelmiyor.” Dedi.

Bütün tehditleri göze alarak 2016 yılında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu da belirten Eygül savcılığın yaptığı araştırma sonucunda inekleri teslim almak için atılan imzanın kendisine değil komşusu N.E.’ye ait olduğu bilirkişi raporuyla kanıtlandığını fakat bu seferde ‘resmi belgede sahtecilik’ suçunun 8 yıllık zaman aşımına uğradığı için dilekçesine takipsizlik verildiğini belirtti.

Eygül, ayrıca o dönem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım aldığını, borcu yüzünden yardımların da kesildiğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...