“İnsanı kahraman yapan karakteri ve yaşadığı hayattır,...
Reklam

“İnsanı kahraman yapan karakteri ve yaşadığı hayattır, istikametidir"

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yapılan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesinin açılışında konuşma yaptı.

07 Mart 2019 - 12:24

Ünal, kentin edebiyat alanındaki birikimlerini dile getirdi.

Tarihi Maraş Lisesini müzeye dönüştürdüklerine dikkati çeken Ünal, Kahramanmaraş'a güzel bir eser kazandırıldığını ifade etti.

Mahir Ünal, müze çalışmasının ardından Kahramanmaraş'ın Dublin gibi "edebiyat şehri" olarak UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılması için çalışma başlatacaklarını belirterek, bu hayalin gerçekleşmesi yolunda bu müzenin çok büyük katkısı ve öneminin olacağını aktardı.

Herkesin şu anda bir tarihe şahitlik ettiğini vurgulayan Ünal, şöyle devam etti: "Amerikan sinema endüstrisinin dünyaya sattığı hiçbir şeyin gerçekliği yoktur. Sadece bir anlatıdan ibarettir. Marvel Stüdyoları'nın ürettiği bir sürü kahraman görürsünüz. Bunların hiçbirisinin gerçeklikle ilgisi yoktur. Ama biz bu topraklarda kahramanları gördük, onlara dokunduk, onların hikayeleriyle büyüdük. Şu anda edebiyat alanında iki büyük kahramanla beraberiz. Çünkü, insanı kahraman yapan karakteri ve yaşadığı hayattır, istikametidir."

Ünal, Yedi Güzel Adam'dan hayatta olan Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'in, kelimeleri büyük anlamlarla insanlara ulaştırdığını söyledi.

Gençlerin her zamankinden daha fazla şiir okuması gerektiğine değinen Ünal, "Çünkü bizi yaşatan düşüncelerimizin kuruluğu değil, bizi yaşatan duygularımızın coşkusudur." dedi.

Bir tarihe şahitlik ettiklerini söyleyen Mahir Ünal, Yedi Güzel Adam'ın Kahramanmaraş'ta insanlara anlattıklarının herkes için çok kıymetli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x