Iraklı Minik Hattab Işığı Dünyagöz’de Gördü
Reklam

Iraklı Minik Hattab Işığı Dünyagöz’de Gördü

Irak’ın Enbar Şehri’nden savaş sebebiyle ülkemize sığınan Halil İbrahim Jadaan ve ailesi, ilk bir buçuk yıl Akçakale ilçesinde bulunan mülteci kampında geçirdikten sonra Ankara’ya yerleşti. Savaş mağduru Halil ailesinin hayatı, 2017 yılında en küçük çocukları Hattab’ın arkadaşlarıyla oynarken geçirdiği kaza sonrasında daha da zor bir hal aldı.

11 Temmuz 2018 - 20:58

Dünyagöz Tunus’un uzman hekimi Prof. Dr. Atilla Bayar, müdahale sonrası ışığı yeniden gören Hattab ile ilgili, “Ameliyatımız gayet başarılı geçti. Minik Hattab’ın gözünde darbe sebepli olarak oluşan travma sebebiyle yüksek göz tansiyonu vardı. Görme seviyelerini yükseltmeyi başardık. Bundan sonra da kontrollerine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Suriye’de süregelen iç savaş sebebiyle 2015 yılında Türkiye’ye sığınan Halil ailesi, ülkemize geldiğinde zorlu günleri geride bıraktıklarını düşünüyordu. Ancak geçtiğimiz yıl, ailenin en küçük üyesi olan Hattab’ın başına gelenler, yeniden ailenin yeniden zorlu günler geçirmesine sebep oldu. Arkadaşlarıyla sokakta oynayan küçük Hattab, bir arkadaşının sapanından çıkan taş ile gözünden yaralandı ve görme yetisini kaybetme tehlikesi geçirdi. Ufak Hattab’ın geçirdiği kaza sonrasında yakınları, Dünyagöz Tunus Hastanesi’nden Prof. Dr. Atilla Bayer’e müracaat etti. Hattab, Prof. Dr. Bayer’in başarılı müdahalesi sonrasında görme seviyelerini koruyabilecek.


Ameliyat sonrası kontrollerimize devam edeceğiz

Bayer hastasıyla ilgili “Bir yıl kadar önce sol gözüne taş gelmesi ile oluşan travma sonrası görme seviyeleri azalmış. Bize müracaat ettiğinde, sol gözde travmaya bağlı glokom (göz tansiyonu) hastalığı vardı. Hastanın bu gözüne seton implantasyonu ameliyatı uyguladık. Müdahale ile göz içerisindeki basıncı düşürmeyi ve böylece azalmış olan görme seviyesini korumayı amaçladık. Ameliyat sonrası kontrollerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Babası ve Amcası Bakıyor
Iraklı Halil Ailesi’nin geçimini; Küçük Hattab’ın Siteler’de mobilya üreten bir firmada çalışan babası ve amcası sağlıyor. Torunu Hatttab’ı Dünyagöz Tunus Hastanesi’ne getiren dede Halil İbrahim Jadaan, Türkiye’den başka hiçbir ülke kapısını bize açmadı. Irak’ta evimiz ve arabamız vardı. Artık hiçbir şeyimiz yok. Geri de dönemeyiz. Hadi Şabi bizim oraya yerleşmemize izin vermez. Ankara’nın Örnek Mahallesi’ne yerleştik ve burada kendimizi güvende hissediyoruz. İki oğlum çalışıyor. Zaman zaman Kızılay’dan yardım alıyoruz. Komşularımız da bizden yardımını esirgemiyor. Böyle zor koşullar altında yaşarken, bir de Hattab’ın başına gelenler bizleri çok üzdü. Burada Dünyagöz Tunus çalışanları ve özellikle Prof. Dr. Bayer’e teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Sayesinde çocuğumuz görme yetisini kaybetmedi” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x