İŞKUR’dan iş müjdesi! İŞKUR 2400 kadına iş imkanı...
Reklam

İŞKUR'dan iş müjdesi! İŞKUR 2400 kadına iş imkanı sağlayacak...

İŞKUR, işsiz vatandaşlara iş imkanı sunmaya devam ediyor. Geçen yıl yüksek oranlarda vatandaşlara iş imkanı sunan İŞKUR bu sene de aynı hızda iş imkanı sunuyor. İŞKUR'un İş Başı Eğitim Programı kapsamında çocuklu kadınlara günlük 77.70 TL olmak üzere toplamda 2400 TL maaş veriyor. Peki İŞKUR'a başvurular nasıl yapılıyor? Şartlar neler?

21 Şubat 2019 - 04:09

İŞKUR, çocuklu kadınlara iş imkanı sunuyor. İşsizliği önüne geçilmesi ve kadınların ekonomiye ve üretime katkı sunması amacıyla iş imkanı sunuluyor. İŞKUR bu konuda kadın vatandaşlara iş bulma desteği veriyor. İŞKUR, çocuklu kadınlara 77.70 TL cep harçlığı, 400 TL de çocuk bakım desteği veriliyor.

GÜNLÜK 77 TL CEP HARÇLIĞI

İŞKUR'un İş Başı Eğitim Programına katılan annelere günlük maddi destek sağlanacak. Programa katılacak olan çocuklu annelere günlük 77 TL 70 kuruş maddi destek verilecek. Kadınların bu program sayesinde elde edeceği toplam kazanç; 26 gün üzerinden hesaplanacak. Bir aylık toplam kazanç 2 bin 20 lira şeklinde olacak.

400 TL ÇOCUK BAKIM PARASI

İŞKUR'un İş Başı Eğitimi Programı'na katılan annelere bir de çocuk bakım desteği verilecek. 2-5 yaşları arasındaki çocukların bakım desteği için aylık 400 TL maddi destek verilecek. Yani bir annenin aylık kazancı 2 bin 420 TL şeklinde olacak.

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ 6 AY

İşsiz vatandaşların istihdama katılmaları amacıyla yapılan İŞKUR İş Başı Eğitim Programı çalışacak olan vatandaşların mesleki eğitimlerini tamamlamaları için büyük avantaj sağlıyor. İş Başı Eğitim Programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ay, diğer mesleklerde ise 3 ay sürüyor.

İŞKUR'A BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İŞKUR'un İş Başı Eğitim Programı'na katılmak için öncelikle İŞKUR'a başvuru yapmak gerekiyor. Peki başvuru için hangi belgeler isteniyor? Başvuru sırasında istenene belgeler şu şekilde; Çocuklara ait nüfus cüzdanı, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve başvuracak kişiye ait istenilen belgelerle Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne veya Hizmet merkezlerine müracaat etmeleri gerekiyor. (SABAH)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x