İşte Hayrettin Güngör’ün projeleri...

İşte Hayrettin Güngör'ün projeleri...

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hayrettin Güngör Kahramanmaraş projelerini açıkladı.

04 Mart 2019 - 05:45

Proje tanıtım toplantısında projelerini açıklamaya başlayan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, 3 aydır şehrin her noktasını gezdiklerini ve bu süre zarfında oluşturdukları projeleri açıklayacaklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde projelerini açıklayan Güngör, şehir için yapılan projelerin şahısların değil, cumhurittifakının projeleri olduğunu belirtti. Konuşmasında Erkoç’un yaptığı hizmetlere de dikkat çeken Güngör, ilçe belediyelerinin de iyi hizmetler yaptığını belirtti.

Güngör; “Cumhur Başkanlığımızın açıkladığı 11 Maddelik manifesto çerçevesinde projelerimizi hazırladık. 


Kahramanmaraş’ta projelerimizi 10 Başlık altında topladık.

Kişiye göre imar planı yapmayacağız. Şehir girişlerini yapacağız ve klavuzlu girişinden ele almaya başlayacağız. Her yeni bir ilçemize millet bahçesi kuracağız. İçerisinde çok fonksiyonlu bilgisayar odasından tutun kütüphaneye, kafetaryaya kadar alanlarımız olacak. Ağcalı Millet Bahçesi, Büyükşehirimiz Aliye İzzet Begoviç parkımızı kazandırdı, onun yanında 200 dönümlük bir alan var orayı da buraya katacağız.

Çevre şehircilikte önsen’de 60 bin kişi yaşıyor. Görseli ve mimarisi güzel karşıya geçecek bir köprü yapmayı planlıyoruz. 

Manifesto başlıklarından biri yatay mimariyi özendirmek. İnşallah köprül ile şehrimizin güneş tarafından yatay mimariye uygun yeni bir şehir inşa edeceğiz. Güney çevre yolu; karayollarının hinterlantında olan güney çevre yolunu takip edeceğiz.

Atık projesi çerçevede hemşerilerimizin evlerindeki atıkları toplayıp değerlendireceğiz Kentsel dönüşüm; Türkiye’de 7 milyon dönüşümü gereken konut var. Tekke Kentsel dönüşüm. Fatih Başkan bu projeyi başlatmış ve biz devam ettireceğiz. İlçelerimizdekileri de ilçe belediye başkanlarımızla dönüştürmeye çalışacağız.


KONGRE MERKEZİ

12 Şubat stadyumunu şehrimizin dışına çıkarmayı hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Hizmetleri bakanlığımzıla ortak yürüteceğiz ve orada kongre merkezi yapmayı düşünüyoruz.

TRAFİK VE OTOPARK

Bu alanda birinci hizmet alanımız otopark ve trafik sorununu yeniden ele alacağız. Akıllı sistemlerle destekleyeceğiz. Trafik planlaması yaparken ticaretin akış yönünü de dikkate alacağız.


DULKADİROĞLU'NA İKİ ALT GEÇİT

Veziroğlu kavşağı ve Tevfik Kadıoğlu bulvar üzerine iki köprülü kavşak düşünüyoruz. Kayseri çevre yolundaki yapılmayan kavşakları da yeni kavşakları karayolumuzla yapacağız.

ŞEHİR İÇİ TOPLU ULAŞIM

Şehir için toplu taşımada değişik sistemler var, hepsinin özelliği ve ölçeği var. Ulaşım master planı yaptıktan sonra bu toplu taşıma araçlarından hangisi uygunsa ona göre yapacağız. Şuan otobüs sistemi çok güzel olmuş, bundan sonraki sistemle ilgili coğrafi yapısı, nüfus durumu ve yolcu sayısını dikkate alarak hangi proje öncelikli olursa onu yapacağız.


MERKEZ ULAŞIM İSTASYONU

Havaalanı tren garı ve otobüs termalinden oluşan şehir için toplu ulaşımla entegre olacak merkezi ulaşım istasyonu kuracağız.

ALT YAPI YENİLEMELERİ

Vatandaşlarımızın konforunu bozmadan içme suyu ve yağmurlama suyunun yenilenmesi elzemdir.

AKSU ERKENEZ ÇAYI İSLAH PROJESİ

Cumhuraşkanımız ve sanayi bakanımız müjdeyi verdi ve bunun takipçisi olacağız.

EXPO 2023

Tanıtım açısından çok önemli expo fuarı olacak. 40’tan fazla ülkeden 2 milyona yakın ziyaretçi ilimizi ziyaret edecek. 12 Şubat belediyemizle en iyisini yapacağız.


TURİZM GÜZERGAHI

Tarihi ve turistik değerlerimiziz ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlayacağız. Turizm güzergah planlarını hazırlayarak, yapacağımız yeni ulaşım yolları ve sosyal donatıların kalitesini yüselteceğiz. Bu da öncelikli alanlarımızdan biri olacak

MARAŞ KÜLTÜR KÖYÜ

Geleneksel ve kültürel değerlerimizi yaşatmak amacıyla geçmişten günümüze köprü oluşturacak bir köy kuracağız. 11 ilçemizi temsil eden, değirmenlerin olduğu, tarhana, bulgur kaynatacak alanların olacağı bir yer olacak.

YEDİKUYULAR KAYAK MERKEZİ

Burada başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha fazla ziyaretçi gelmesi için standartları yükseltmek için sosyal donatı alanlarını çoğaltacağız.


DOĞA VE YAYLA TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Doğa dostu projeler geliştirerek şehrimizin tanıtımını daha da geliştirmek istiyoruz

ILICA TERMAL MERKEZİ

Bölgenin yatak kapasitesini ve niteliğini artıracağız. Kongre merkezi, spor tesisleri yaparak daha fazla ziyaretçi edinmesine yardımcı olmaya çalışacağız.

FUAR, KONGRE FESTİVAL VE ŞENLİK

Şehrimizin değerlerini tanıtmak ve yaşatmak için uluslararası katılımlı geleneksel fuar, kongre festival ve şenlikler düzenleyeceğiz.


SANAT SOKAĞI

Şiir ve edebiyatın başkentine yakışır, çeşitli sanatsal faaliyetlerin bulanacağız geleneksel mimarimiz yansıtan bir sokak oluşturacağız. Yerini ise kapalı çarşının arka tarafta bir yerde yapmak istiyoruz.

UNESCO DÜNYA EDEBİYAT ŞEHRİ

Bir girişim yapılmış, bizde devamı olarak Kahramanmaraş’ı unesco dünya edebiyat şehri olması  için uğraşacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...