İşte Maraş’ın Yeni Sağlık Müdürü!

İşte Maraş'ın Yeni Sağlık Müdürü!

Kahramanmaraş'ta uzun süredir tartışılan Sağlık Müdürlüğü koltuğuna geçen isim Necip Fazıl Devlet Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz oldu.

18 Ekim 2017 - 16:30 - Güncelleme: 20 Ekim 2017 - 16:00

2011 yılında hayata geçirilen sağlık yapılanması kapsamında oluşturulan il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği, sağlıkta meydana gelen aksaklıkların önüne geçmek amacıyla yeniden tek çatıda toplandı. 3 makamın tek koltukta birleşmesi sonucu yeni Sağlık Müdürünün kim olacağı merak unsuru olmuştu. Sağlık müdürlüğü koltuğu için Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak Murat Coşkun, Halk Sağlığı Müdürü olarak Ahmet Yener ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak Semih Yancar’ın adı geçiyordu. Dün Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yeni Sağlık Müdürünün Necip Fazıl Devlet Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz olduğu ifade edildi.

2011’de sağlık yapılanmasının ardından oluşturulan Halk Sağlığı, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yeni düzenleme ile tek çatı altında toplandı. Sağlıkta meydana gelen aksaklıkların önüne geçmek isteyen Sağlık Bakanlığı çareyi geriye dönmekte buldu. Kaliteli ve hızlı sonuçlar alınması maksadıyla kurulan 3’lü sistem şimdi kaldırılıyor. Yeni sistemde ise eskisine benzer bir uygulamaya geri dönüleceği İl Sağlık Müdürü, Kamu Hastanelerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Halk Sağlığından Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı şeklinde yeniden yapılandırılacağı öğrenildi.

UZM. DR. ALİ NURİ ÖKSÜZ KİMDİR?

Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  Uzmanlık eğitimini 2013 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde görev yapan Öksüz, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin başhekimliği görevlerinde bulundu. 25 yıllık doktorluk tecrübesine sahip olan Öksüz, 18 Ekim 2017’de Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x