İşte Türkiye’nin gurur tablosu
Reklam

İşte Türkiye’nin gurur tablosu

Kahramanmaraş Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, 27 şehit ailesine ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Düzenlenen madalya törenine katılan şehit aileleri çocuklarının isimlerini duyduklarında gözyaşlarına hakim olamadılar.

18 Ocak 2018 - 04:27

TÖRENDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Kahramanmaraş Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen madalya törenine 27 şehit ailesi ile 3 gazi katıldı. Mado Sarayındaki törende protokol üyeleri her bir şehit ailesinin masasına oturarak onlarla sohbet etti. Duygulu anların yaşandığı törende evlatlarının ismini duyan bazı aileler gözyaşlarına boğuldu. Bir şehit ailesinin çocuğunu kucağına alan Vali Özkan uzun süre şehit çocuğuyla ilgilendi.


Törende yaptığı konuşma ile şehit ailelerinin Türk milleti için gurur kaynağı olduğunu belirten Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan; “Türk milleti şehit ailelerimize, gazilerimize yönelik teveccühlerini, şükranlarını, dualarını ve birlikteliğini her zaman göstermek istemiştir. Türk Milleti, esasen şehit ailelerimize ve gazilerimize yapılan her türlü hizmetin, onların yapmış olduğu fedakârlığın karşılığında çok fazla kıymetinin olmadığının şuurundadır. Ama şehit yakını olmak, şehidimizin evladı, eşi, babası, olmak, gazi olmak ve bunların yakını olmak büyük bir gurur kaynağıdır. Bu öyle bir gururdur ki; hem medeniyetimizin ana damarlarının icrası hem inancımızın ve imanımızın kavileştirilmesinde öncü aktörler olmuştur.” Dedi.

 

ŞEHİT AİLELERİN GURUR GÜNÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz ve protokol üyelerinin katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Devlet Övünç Madalyası; Şehit J.Asb.Üçvş. Mehmet Uygun, Şehit J. Uzm. Çvş. Ökkeş Korkmaz, Şehit J. Uzm. Çvş. Mustafa Kalfe, Şehit J. Uzm. Onb. Adem Aktaş, Şehit J. Uzm. Onb. İbrahim Bağcı, Şehit Polis Memuru Nurettin Ademoğlu, Şehit Polis Memuru Ahmet Çiftaslan, Şehit Polis Memuru Ahmet Gülbahar, Şehit Polis Memuru Serkan Yılmaz, Şehit Polis Memuru Niyazi Ergüven, Şehit Polis Memuru Mustafa Katırlı, Şehit Polis Memuru Ahmet Unkun, Şehit Polis Memuru İsrafil Kargı, Şehit Polis Memuru Duran Melemir, Şehit Polis Memuru Durmuş Polat, Şehit Polis Memuru Ali Mülazımoğlu, Şehit P.Uzm. Çvş. Ayhan Güzel, Şehit Tank.Asb. Kd. Çvş. Ökkeş Karaca, Şehit P.Asb.Çvş. Osman Açıkgöz, Şehit Tnk. Uzm. Çvş. Şehit Mehmet Şahin, P.Uzm. Çvş. Haşim Yenigül, Şehit Tnk. Çvş Ahmet Suna, Şehit P.Uzm.Onb. Serkan Bursalı, Şehit P.Söz.Er. Mehmet Demir, Şehit P.Uzm. Çvş. Ahmet Yılmaz, Şehit P.Söz. Er. Ahmet Bıçakçı, Şehit Uzm. Çvş Raşit Atıcı’nın aileleri ile 15 Temmuz gazisi Tunay Duran ile Şakir Yeşilay ve1998 yılında Antalya’da gazi olan J. Uzm. Çvş. Hamza Bağrıaçık aldı.

 

ŞEHİT AİLESİ VE GAZİ OLMAK BİR GURUR KAYNAĞIDIR

Canlarını vatan için vermiş 27 şehidimizin ailesine ve 15 Temmuz hain darbe girişimi ile terör saldırısında gazi olan 3 aileye Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Vali Vahdettin Özkan’ın tek tek aileleri davet ederek takdim ettiği madalya töreninde duygusal anlar yaşandı.

 

Kahramanmaraş Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Mado Sarayında düzenlenen madalya törenine 27 şehit yakını ve 3 gazi katıldı. Duygu selinin yaşandığı törende Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan şehit ailelerini tek tek gezerek onları teselli etti.

Şehit babalarının ve annelerinin elini de öpen Vali Özkan şehit ailesi olmanın bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende şehitlik mertebesinin yüceliği hadislerle anlatıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Özkan, “Türk milleti şehit ailelerimize, gazilerimize yönelik teveccühlerini, şükranlarını, dualarını ve birlikteliğini her zaman göstermek istemiştir. Türk Milleti, esasen şehit ailelerimize ve gazilerimize yapılan her türlü hizmetin, onların yapmış olduğu fedakârlığın karşılığında çok fazla kıymetinin olmadığının şuurundadır. Ama şehit yakını olmak, şehidimizin evladı, eşi, babası, olmak, gazi olmak ve bunların yakını olmak büyük bir gurur kaynağıdır. Bu öyle bir gururdur ki; hem medeniyetimizin ana damarlarının icrası hem inancımızın ve imanımızın kavileştirilmesinde öncü aktörler olmuştur. Şehadet şerbetini içen şehitlerimiz, memleketin birliğinin öncüsü olmuştur, milletimizin huzurunun güvencesi olmuştur. Bütün Türk tarihinde devletlerimizin ihyasında, milletimizin selamete çıkmasında öncü manevi mimarlarımız her zaman milletimizin bütün inançlı insanlarımızın teveccühünün odağında olmuştur.” Dedi.


Şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmanın aynı havayı teneffüs etmenin mutluğunu yaşadıklarını dile getiren Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan şöyle konuştu, “Şehit yakını olmak manevi olarak büyük bir zenginlik büyük bir mirasın taşıyıcısı olması anlamına geliyor. Ne mutlu bize ki şehit evlatlarıyız şehit yakınlarıyız. Bununla da gururlanmak hepimizin hakkı.

Kahramanmaraş, özellikle emperyalist güçlere karşı memleketimizin birlik ve beraberliğine yönelik yapılanlara karşı verdiği mücadele ile her zaman örnek bir il olmuştur. Bugünde aramızda küresel düzeyde memleketimizin birliğine bütünlüğüne, milletimizin varlığına yönelmiş akımlara ‘dur’ deyip şehit olan kardeşlerimiz vardır. Memleketimizi bölme noktasında faaliyet gösteren terör örgütlerinin kazmış olduğu çukurlara kendilerini gömen Türk güvenlik güçlerinin olağanüstü kahramanlıklarını alkışlıyor ve minnetlerimizi bildiriyoruz.”

Konuşmaların ardından 27 şehit ailesi ile 3 gaziye devlet övünç madalyası takdim edildi.

İşte şehitlerimizin hayat hikâyeleri ve Devlet Övünç Madalyasını alan yakınları;

 

ŞEHİT J.UZM.ÇVŞ. MUSTAFA KALFE

Şehit J.Uzm.Çvş. Mustafa Kalfe’nin madalyasını Babası ALİ Kalfe aldı.

Şehit J.Uzm.Çvş. Mustafa Kalfe ; 15 Temmuz 1994 tarihinde Kahramanmaraş İli Afşin İlçesinde dünyaya gelmiştir. 21 Şubat 2016 Günü Şırnak İli İdil İlçesinde icra edilen Şehit Polis Memuru Ersin Yıldırım Operasyonu kapsamında, BTÖ mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU AHMET GÜLBAHAR

Şehit Polis Memuru Ahmet Gülbahar’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını kızı Reyyan Gülbahar aldı.

Şehit Polis Memuru Ahmet GÜLBAHAR 06 Mayıs 1982 tarihinde Kahramanmaraş İli Afşin İlçesinde dünyaya gelmiştir. 15.08.2016 tarihinde Diyarbakır ili çınar ilçesi yakınlarında Şehit Murat uçar bölge trafik istasyon amirliğine bölücü terör örgütleri mensuplarınca yapılan bombalı saldırı sonucu oğlu Hüseyin utku gülbahar ile birlikte şehit olmuştur. Şehidimiz Betül gülbahar ile evli olup 1 kızı vardır.

 

ŞEHİT PİYADE SÖZLEŞMELİ ER AHMET BIÇAKÇI

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Bıçakçı’nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Hüseyin Bıçakçıyı aldı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Bıçakçı 25 Mart 1989 tarihinde Kahramanmaraş ili Andırın ilçesinde doğmuştur. 24 Ağustos 2015 tarihinde Şemdinli-Tekeli yolunda BTÖ mensuplarınca döşenen EYP/mayının patlaması sonucunda şehit olmuştur.

 

ŞEHİT P.UZM.ONB. SERKAN BURSALI

Şehit P.Uzm.Onb. Serkan Bursalı’nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını oğlu Mehmet Ayaz Bursalı aldı.

Şehit P.Uzm.Onb. Serkan Bursalı 06 Mayıs 1991 Tarihinde, Kahramanmaraş İli, Ekinözü İlçesinde doğmuştur., 05 Eylül 2016 tarihinde Hakkâri ili Çukurca ilçesi Seni Tepe Bölgesinde icra edilen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit P.Uzm.Onb. Serkan BURSALI, Kader Bursalı ile evli olup  bir Erkek Çocuk Babasıdır.

 

ŞEHİT P.SÖZ.ER MEHMET DEMİR

Şehit P.Söz.Er Mehmet Demir’in Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Ramazan Demir aldı.

Şehit P.Söz.Er Mehmet Demir 4 Aralık 1992 tarihinde, Kahramanmaraş’ta doğmuştur. 34’üncü Hd.Tug.K.Lığı emrinde görevli iken, 18 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari İli Şemdinli İlçesinde BTÖ mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi sonucunda şehit olmuştur.

 

ŞEHİT J.UZM.ÇVŞ. ADEM AKTAŞ

Şehit J.Uzm.Çvş. AdemAktaş’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını annesi Hatice Aktaş aldı.

Şehit J.Uzm.Çvş. Adem Aktaş  22 Mayıs 1989 tarihinde, Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesinde doğmuştur. Diyarbakır ili Sur ilçesinde icra edilen Bayrak-12 müşterek özel birlik operasyonunda, 22 Ocak 2016 tarihinde BTÖ mensupları ile çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanmıştır. Yaralanması sonrasında kaldırıldığı Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesinde 30 Ocak 2016 tarihinde  şehit olmuştur.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU İSRAFİL KARGI

Şehit Polis Memuru İsrafil Kargı’nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Hüseyin Kargı aldı.

Şehit Polis Memuru İsrafil KARGI; 03 Haziran 1989 yılında tarihinde Sivas İli Gürün İlçesinde dünyaya gelmiştir. Mardin İli Nusaybin İlçesinde 02 Nisan 2016 günü Bölücü Terör Örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda EYP li saldırı sonucu bulundukları binanın çökmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nusaybin Devlet hastanesinde kurtarılamayarak Şehit olmuştur.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU DURMUŞ POLAT

Şehit Polis Memuru Durmuş Polat’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Menderes POLAT aldı.

Şehit Polis Memuru Durmuş Polat; 15 Şubat 1984 yılında tarihinde Kahramanmaraş İli Afşin İlçesinde dünyaya gelmiştir. Mardin İli Nusaybin İlçesinde 12 Ağustos 2016 günü sabah saatlerinde devriye görevini ifa ettiği sırada Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yapılan saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nusaybin Devlet hastanesinde kurtarılamayarak Şehit olmuştur. Şehidimiz Vahide POLAT Hanımefendi ile evlidir.

 

ŞEHİT P.UZM.ONB. AYHAN GÜZEL

Şehit P.Uzm.Onb. Ayhan Güzel’in Devlet Övünç Madalyası ve Beratını oğlu Mehmet Efe Güzel aldı.

 Şehit P.Uzm.Onb. Ayhan Güzel 10 Aralık 1990 tarihinde, Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesinde doğmuştur. 29 Aralık 2016 tarihinde, Suriye’de icra edilen Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında Suriye Kuzeyi El-Bab Bölgesinde DAEŞ Terör Örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.Şehit P.Uzm.Onb. Ayhan Güzel, Sümeyya Güzel ile evli olup, (1) erkek çocuk babasıdır.

 

ŞEHİT TANK UZMAN ÇAVUŞ MEHMET ŞAHİN

Şehit Tank Uzman Çavuş Mehmet Şahin’in Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Abdurrahman ŞAHİN aldı.

Şehit Tank Uzman Çavuş Mehmet Şahin 01 Ocak 1992 tarihinde Kahramanmaraş ili Ekinözü İlçesinde doğmuştur. Şehit Tank Uzman Çavuş Mehmet ŞAHİN 09 Şubat 2017 tarihinde Fırat Kalkanı Harekât, esnasında Suriye/EI Bab Bölgesinde hava taarruzu sonucu şehit olmuştur.

 

ŞEHİT J.UZM.ÇVŞ. ÖKKEŞ KORKMAZ

Şehit J.Uzm.Çvş. Ökkeş Korkmaz’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası DursunKorkmaz aldı.

Şehit J.Uzm.Çvş. Ökkeş Korkmaz 20 Eylül 1990 tarihinde, Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde doğmuştur. 27 ağustos 2015 tarihinde, Diyarbakır ili, hani ilçesi, kurtuluş dağı kırsalında BTÖ mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur.


ŞEHİT POLİS MEMURU NURETTİN ADEMOĞLU

Şehit Polis Memuru Nurettin Ademoğlu‘nun Devlet Övünç Madalyası ve Beratınıkızı Seda Nur Ademoğlu aldı.

Şehit Polis Memuru Nurettin Ademoğlu; 08 Şubat 1970 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık İlçesinde dünyaya gelmiştir. Şırnak İli Silopi İlçesinde 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola döşenen EYP’ nin patlaması neticesinde  ağır yaralanan Polis Memuru Nurettin Ademoğlu tedavi için kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 17 Eylül 2015 günü Şehit olmuştur. Şehidimiz; Feride Ademoğlu  ile evli olup 3 kız babasıdır.


ŞEHİT POLİS MEMURU AHMET ÇİFTASLAN

Şehit Polis Memuru Ahmet Çiftaslan‘ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını kızı Mehtap Nur Çiftaslan aldı.

Şehit Polis Memuru Ahmet Çiftaslan; 20 Şubat 1974 tarihinde Kahramanmaraş ilinde doğmuştur. Diyarbakır İli Sur İlçesinde 28 Kasım 2015 Cumartesi günü Bölücü Terör Örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu Şehit olmuştur. Şehidimiz; Dilek Çiftaslan hanımefendi ile evli olup 1 kız 1 erkek babasıdır.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU SERKAN YILMAZ

Şehit Polis Memuru Serkan Yılmaz‘ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Hasan Yılmaz aldı.

Şehit Polis Memuru Serkan Yılmaz; 27 Haziran 1990 yılında tarihinde Kahramanmaraş İlinde dünyaya gelmiştir. Mardin İli Nusaybin İlçesinde 09 Nisan 2016 günü Bölücü Terör Örgütü mensupları ile yapılan silahlı çatışma esnasında başından ağır yaralanmış, ilk olarak Nusaybin Devlet hastanesinde ameliyat olmuş, daha sonra Ankara GATA’ya sevk olarak yoğun bakıma alınmış ancak 10 Nisan 2016 tarihinde kurtarılamayarak ŞEHİT olmuştur.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU AHMET UNKUN

Şehit Polis Memuru Ahmet Unkun‘un Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Adem UNKUN aldı.

Şehit Polis Memuru Ahmet Unkun; 01 Haziran 1992 tarihinde Kahramanmaraş ilinde dünyaya gelmiştir. Şımak İli Cizre İlçesinde 11 Eylül 2015 tarihinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlaması neticesinde ağır yaralanmıştır.Gülhane Askeri Tıp Akademisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 22 Eylül 2015 günü ŞEHİT olmuştur.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU DURAN MELEMİR

Şehit Polis Memuru Duran Melemir‘in Devlet Övünç Madalyası ve Beratını kızı Pakize Nazlım Melemir aldı.

Şehit Polis Memuru Duran Melemir; 01 Nisan 1993 tarihinde Kahramanmaraş İlinde dünyaya gelmiştir. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde 01 Ağustos 2016 tarihinde göreve başlayan Polis Memuru Duran MELEMİR servis aracının geçişi sırasında BTÖ mensuplarınca yola döşenen EYP’ nin patlatılması sonucu ŞEHİT olmuştur.Şehidimiz Mine Melemir Hanımefendi ile evli olup 1 kız çocuk babasıdır.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU ALİ MÜLAZIMOĞLU

Şehit polis memuru Ali Mülazımoğlu‘nun Devlet Övünç Madalyası ve Beratınıbabası DursunMülazımoğlu aldı.

Şehit polis memuru Ali MÜLAZIMOĞLU 03 Aralık 1993 tarihinde, Osmaniye’de doğmuştur. 26.08.2016 tarihinde Cizre İlçe Emniyet Çevik Kuvvet Amirliği binasına terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldın sonucu yaralanarak Ankara Gata Hastanesinde tedavi altındayken 05/09/2016 günü şehit olmuştur.

 

ŞEHİT TANK ASB.KD.ÇVŞ. ÖKKEŞ KARACA

Şehit Tank Asb.Kd.Çvş. Ökkeş Karaca‘nınDevlet Övünç Madalyası ve Beratını annesi Şerife Karaca aldı.

Şehit Tank Asb.Kd.Çvş. Ökkeş Karaca; 01 Ocak 1991 tarihinde, Kahramanmaraş İli, Onikişubat İlçesinde doğmuştur. 21 Aralık 2016 tarihinde, “Fırat Kalkanı Harekâtı” kapsamında Suriye harekât alanı El Bab batısı hastane bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yapılan canlı bombalı eylem sonucu şehit olmuştur.

 

ŞEHİT P.ASB.ÇVŞ.  OSMAN AÇIKGÖZ

Şehit P.Asb.Çvş.  Osman Açıkgöz ‘ünDevlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Ali Açıkgöz aldı.

Şehit P.Asb.Çvş.  Osman Açıkgöz 13.05.1992 Kahramanmaraş ili doğumludur. P.Asb.Çvş. Osman AÇIKGÖZ 07 ocak 2017 günü Suriye’de icra edilen fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye Kuzeyi El-Bab Bölgesinde DAEŞ terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

 

ŞEHİT P.UZM.ÇVŞ. HAŞİM YENİGÜL

Şehit P.Uzm.Çvş. Haşim Yenigül‘ün Devlet Övünç Madalyası ve Beratını oğlu Metin Musab YENİGÜL aldı.

Şehit P.Uzm.Çvş. Haşim Yenigül10 Aralık 1989 tarihinde, Kahramanmaraş ilinde doğmuştur. 03 Eylül 2016 tarihinde Hakkâri İli Çukurca İlçesi Dağbaşı Tepe Bölgesinde icra edilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Leyla Yenigül hanım ile evli olup,  2 erkek çocuk babasıdır.

 

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ AHMET YILMAZ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını kızı Ecrin Naz Yılmaz aldı.

 Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz 29 Mayıs 1989 tarihinde Kahramanmaraş ili Türkoğlu ilçesinde doğmuştur.  27 Ekim 2016 tarihinde Hakkâri ili Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan havan saldırısı sonucu şehit olmuştur. Hanımefendi Esma YILMAZ ile evli olup 1 çocuk babasıdır.

 

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ RAŞİT ATÇI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Raşit Atçı‘nınDevlet Övünç Madalyası ve Beratını kızı Rabia Begüm Atçı aldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Raşit Atçı 15 Ekim 1988 tarihinde Kahramanmaraş doğmuştur. 22 Mart 2016 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyon esnasında B.T.Ö mensuplarınca bina içerisine yerleştirilen EYP nin infilak ettirilmesi neticesinde şehit olmuştur. Hanımefendi Ebru Atçı ile evli olup, 1 çocuk babasıdır.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU MUSTAFA KATIRLI

Şehit Polis Memuru Mustafa Katırlı‘nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Ali Katırlı aldı.

Şehit Polis Memuru Mustafa Katırlı; 2 Mart 1990 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde dünyaya gelmiştir. 5 Aralık 2015 Cumartesi günü Diyarbakır İli Sur İlçesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları ile yapılan silahlı çatışma esnasında ağır yaralanmış, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Şehit olmuştur.

 

ŞEHİT J.UZM.ONB. İBRAHİM BAĞCI

Şehit J.Uzm.Onb. İbrahim Bağcı‘nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Bekir Bağcı aldı.

Şehit J.Uzm.Onb. İbrahim BAĞCI 14 Ekim 1992 tarihinde, Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesinde doğmuştur. 13 Kasım 2015 tarihinde, Diyarbakır Lice karayolu üzerinde icra edilen yol emniyet faaliyeti esnasında, BTÖ mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu şehit olmuştur.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU NİYAZİ ERGÜVEN

Şehit Polis Memuru Niyazi Ergüven‘inDevlet Övünç Madalyası ve Beratını babası İsmet Ergüven aldı.

Şehit Polis Memuru Niyazi Ergüven; 01 Haziran 1990 yılında tarihinde Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçesinde dünyaya gelmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara İli Gölbaşı İlçesinde bulunan Özel Harekat Dairesi Başkanlığı Hizmet Binasına 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi esnasında yapılan hava saldırısı neticesinde ŞEHİT olmuştur.

 

ŞEHİT TANK ÇAVUŞ AHMET SUNA

Şehit Tank Çavuş Ahmet Suna‘nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını babası Ali Suna aldı.

19 mayıs 1995 tarihinde, Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçesinde doğmuştur. 10 Ağustos 2016 günü Şırnak-Hakkari karayolu üzerinde BTÖ mensupları tarafından tuzaklı pusu saldırısı ve eş zamanlı olarak 23’üncü Sınır Taşı İkmal Üs Bölgesinde bulunan tanka güdümlü tanksavar roketi ile saldırı düzenlenmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

 

15 GAZİSİ TUNAY DURAN

15 Gazisi Tunay Duran Devlet Övünç Madalyası ve Beratını büyük bir gururla kendisi aldı

Gazi Tunay DURAN 1982 yılında Kahramanmaraş ili Afişin ilçesinde doğmuştur. 15 Temmuz 2016 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine yönelik yapılan hain darbe teşebbüsü sırasında genel Kurmay Başkanlığı önünde içerden ateş edilmesi sonucu yaralanarak gazi olmuştur.Gazi Tunay Duran bayan Fatma Duran’ la evli olup iki (2) çocuk babasıdır.

 

15 TEMMUZ GAZİSİ ŞAKİR YEŞİLAY

15 Temmuz Gazisi Şakir YEŞİLAY’ı Devlet Övünç madalyasını kendisi aldı.

Gazi Şakir YEŞİLAY 10 Mart 1994 tarihinde, Yozgat ili Saraykent ilçesinde doğmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine yönelik yapılan Hain darbe teşebbüsü sırasında Ankara Çankaya’ da bulunan Genel Kurmay Başkanlığı Karargahı önünde darbeciler tarafından helikopter içerisinden açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olmuştur. Gazimiz Hanımefendi Merve YEŞİLAY ile evli olup halen Kahramanmaraş İli Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulunda Din Kültürü öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

GAZİ HAMZA BAĞRIAÇIK

Gazi Jandarma Uzman Çavuş Hamza Bağrıaçık Devlet Övünç madalyasını kendisi aldı.

Gazi Jandarma Uzman Çavuş Hamza Bağrıaçık 03 Mayıs 1970 tarihinde, Kahramanmaraş ili, Göksün ilçesinde doğmuştur. 1998 Konya jandarma bölge komutanlığında özel harekatta görevli iken Antalya’ya geçici görevle gider BTÖ ihbarı üzerine terör mensuplarıyla girilen silahlı çatışmada 25.08.1998 tarihinde gazi olmuştur. Evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x