İşten çıkartılanlar işçiler iş istiyor

İşten çıkartılanlar işçiler iş istiyor

Kahramanmaraş’ta geçici barınma merkezinde çalışan ve yaklaşık 6 ay önce işten çıkartılan bir grup, çarşıda toplanarak işlerini geri istediler.

14 Nisan 2018 - 04:07

Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan, Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte 6 ay önce işlerine son verilen işçiler, aile ve çocuklarıyla birlikte çarşıda buluşarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kucağında çocuğu ile birlikte gelen Deniz Kurt, ''Hiç bir suçumuz, günahımız yokken bizi işten çıkarttılar. Ben Yenişehir'de 24 nöbeti tuttum. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bizi işten çıkarttılar. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum lütfen bu çağrımıza cevap verilsin, tam 6 aydır bekliyoruz. Söz verilen hiç bir vaatler yerine getirilmedi. Biz daha fazla beklemek istemiyoruz. Çağrımıza kulak verilsin. Bizim devletimiz büyüktür.'' dedi.

İdris Çayır ise işçi sayısı iki katına çıkartıldığı ve daha sonra Eylül ayının 30'un da eski işçilerin işten çıkarıldığını ve mağdur edildiklerini söyledi. Çayır, ''Biz oraya 5-6 yılımızı verdik. Bizim yerimize komşu illerden işçi alındı ve o alınanlar kadroya geçti. Biz mağdur olduk'' dedi.

Ali Fuat Özkan, AFAD Konyetner kentin her köşesinde emeklerinin olduğunu belirterek, ''Yıllarca kadro bekledik. Bizim yerimize gelip 2 ay çalışanlar kadrolu olarak devam ediyorlar. Biz bu memlekette siyasetçilerden söz aldık. 6 ay geçti hala işsiziz ve biz kadro beklerken evimize ekmek götüremiyoruz'' diyerek tekrardan işe başlatmalarını beklediklerini söyledi. Mülteci kardeşlerimiz ilk geldiğinde biz, bazen bir hafta evlerimize gidemedik diyen Ali Tıraş'ta haklarını istediklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi