Kaçak sigara tamam sıra kıyılmış tütünde

Kaçak sigara tamam sıra kıyılmış tütünde

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, kaçak sigara satışının engellenmesi için oda ve ilgili kurumların çalışmaları neticesinde büyük yol kat ettiklerini ifade ederek sırada giderek yaygınlaşan kıyılmış tütünle mücadelenin olduğunu söyledi.

19 Şubat 2017 - 13:18

Bakkallar Odasının tüm esnaflarıyla beraber kaçak sigaraya savaş açtığını belirten Özsoy, “Kaçak sigara da büyük bir yol kat ettik ve kaçak sigara satışını büyük oranda düşürdük. Kaçak sigara Kahramanmaraş’ta artık yok denecek kadar azaldı. Ama şimdi de kaçak tütün çıktı. Kıyılmış tütün dediğimiz kaçak tütün ve makaron sigara da yaygınlaşmaya başladı. Bunlar faturalı dahi olsa satışı yasak” dedi.

Küçük esnafın ciddi manada kaçak sigara ile mücadele ettiğini ve büyük bir yol kat ettiklerini aktaran Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, bu konuda artık kurumsallaştıklarını kaydetti.

Başkan Özsoy, şöyle konuştu: “Artık bu konuda kurumsallaştık. İlgili tüm birimlerle ortak hareket ediyoruz. Yani artık devlet kurumları kendi aralarında halk sağlığı, emniyet, tarım il müdürlüğü, milli eğitim ve belediye kurumsallaştı. Artık denetlemeler bu şekilde devam edecek. Şu anda da Kahramanmaraş’ta aldığımız şikâyetler doğrultusunda kaçak kıyılmış tütün satışının yapıldığını biliyoruz. Biz de gerekli yerlere bildirdik. Onlar da tabi ilgileniyorlar mesela 1-2 tanesine tutanak tutuldu. Bizim en baştan bunun önlemini almamız lazım. Çünkü bizim esnafımız da tütün serbest ise biz de satalım, diyor. Kaçak tütünle şimdiden mücadeleye girmezsek ileride kaçak sigara gibi başımızı ağrıtabilir. Yarın bir gün hiç başa çıkamayacak hale gelebiliriz. Bu kaçak tütünü engellemezsek ilerde esrar, hap, bonzaiye kadar gidecek. Bu kaçak tütünün satışı arz olunamaz, yasak. Bu konuda da başarılı olacağımızı düşünüyoruz.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...