Kahraman Şehir’i anlattılar ödülleri aldılar
Reklam

Kahraman Şehir’i anlattılar ödülleri aldılar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kapsamında ülke genelinde düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Arası Geleneksel Madalyalı Kahraman Şehir (2018) Şiir Yazma ve Resim Yapma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

10 Şubat 2018 - 07:26

Türkiye’nin dört bir yanından 703 şiir ve 721 resmin katıldığı ve ödülleri 7 ayrı ilin paylaştığı yarışmanın jüri değerlendirmesi sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Yarışmada değerlendirmeyi yapan jüri üyelerine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafından Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

Daha sonra şiir dalında dereceye girenler sahneye çağrıldı ve Şiir Yarışmasında Türkiye birincisi olan İstanbul Özel Era Ortaokulu öğrencisi Zeynep Söylemez yazdığı şiirini okudu.

Şiir dalında dereceye giren Türkiye Birincisi İstanbul Özel Era Ortaokulu öğrencisi Zeynep Söylemez’e,

Türkiye İkincisi Kahramanmaraş Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Muharrem Kürşat Sarıçiçek’e, Türkiye Üçüncüsü Aydın Efeler Özel Başak Ortaokulu öğrencisi İnci Su Baybek’e ve Mansiyon ödülü Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Afra Betül Bilgin’e ödüllerini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya verdi.

Resim dalında dereceye giren Türkiye Birincisi Samsun İsabet Ortaokulu öğrencisi İrem Bade Usta’ya,Türkiye İkincisi Rize Şevket Yardımcı Ortaokulu öğrencisi Alipaşa Öztürk’e, Türkiye Üçüncüsü Bursa Karacabey İstiklal Ortaokulu öğrencisi Deniz Akbaba ve Mansiyon ödülü Kahramanmaraş Akçakoyunlu Ortaokulu öğrencisi Duygu Sinem Polat’a Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahraman ecdadımızın 98 yıl önce yazmış olduğu Kahramanmaraş destanını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.98 yıl önce haksız yere ülkemiz zulme işgale uğramış kahraman şehrimizde Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. İşgale kahramanca direnen ecdadımız şanlı Maraş destanını tarihe yazdırmış bizlerede bu gururu onuru miras bırakmıştır. Bu destan bizim onurumuz gururumuzdur. Bizde kahraman ecdadımızı gibi onların bize miras bıraktığı bu aziz vatanı canımız pahasına korumaya devam edeceğiz. Bu vatan toprağını imar etmek en yaşanılabilir hale getirmek bizim en temel görevimizdir. Bu hususta sevgili gençlerimize çok büyük görevler düşmekte. Bugün bu ülkeyi yöneten bizler Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız liderliğinde kahraman ecdadımızın emanetine en iyi şekilde layık olmaya çalışıyoruz. İnşallah gelecekte bu görevi sizlere bırakacağız. Sizler bizim yerimizi alacaksınız. Bu ülkeyi bu şehri gelecekte sizler yöneteceksiniz. Onun için sizin kendinizi yetiştirmeniz hazır olmanız lazım. Bu gün burada yarışmaya katılan tüm gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Hem şiir hem resim dalında gerçekten çok güzel eserler ortaya çıkmış. Bu da bize bu ruhun 12 Şubat ruhunun hiçbir zaman bitmeyeceğini gösteriyor. Bu ruh 15 Temmuz’da da ortaya çıktı. Bu ülkeyi işgal etmeye çalışanlara karşı aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde kahramanca bir duruş gösterdi. Allah’ın izniyle siz gençlerimiz bu yolda ilerlediği müddetçe bu ruh ilelebet yaşayacak. Bu ruhu sizlere sirayet ettirmek şimdi bizim görevimiz bu görev yarın sizlerin olacak. Bu duygularla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmalarda dereceye giren birincilere plaket ve 2000 TL, ikincilere 1500 TL, üçüncülere 1000 TL, öğretmenlerine ise laptop ve cep telefonu hediye edildi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından ödül töreni sona erdirilerek sergi salonuna geçildi ve yarışmaya gönderilen eserlerin yer aldığı resim sergisi açıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x