"Kahramanmaraş’a 30 katrilyon yatırım yaptık"
Reklam

"Kahramanmaraş'a 30 katrilyon yatırım yaptık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli projeleri açıklarken Kahramanmaraş'ı gönülden sevmekle kalmadıklarını ve şehri tarihinin en güzel hizmetleriyle buluşturduklarını belirten Erdoğan, "Bugüne kadar Kahramanmaraş'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Söyleyim, 30 katrilyon yatırım yaptık. Niye? Kahramanmaraş'a biz aşığız, durmayacağız, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

24 Şubat 2019 - 05:14 - Güncelleme: 24 Şubat 2019 - 05:48

Kahramanmaraş'a yaptıkları derslik sayıları hakkında bilgi veren Erdoğan, ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduklarını, yüksek öğrenim öğrencileri için 2 bin 245 kişi kapasiteli yurt binalarını yaptıklarını kaydetti.

Bu yıl içerisinde Afşin'de 500 kişi gelecek birkaç yıl içinde Kahramanmaraş ve Pazarcık'ta toplam bin 900 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binalarını da hizmete açacaklarını bildiren Erdoğan, Kahramanmaraş'a,  Elbistan'a, Afşin'e gençlik merkezleri inşa ettiklerini vurguladı.

Kahramanmaraş kamp eğitim merkezi, Dulkadiroğlu gençlik merkezi, Elbistan ve Çağlayancerit'te de spor salonu inşaatlarının sürdüğünü aktaran Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinin Elbistan'a içinde millet kıraathanesinin de bulunduğu bir millet bahçesi yaptığını bildirdi.

Elbistanlılara millet bahçesinden memnun olup olmadıklarını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş için de inşallah bir millet bahçemiz var. Toplam 1 milyon metrekarelik bir alana yapılacak millet bahçemizin proje çalışmaları devam ediyor."dedi.

Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına ve engellilere toplam 3,2 katrilyon lira tutarında destek olduklarını bildiren Erdoğan, sağlık alanında 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin de aralarında olduğu 13'ü hastaneden oluşan 86 adet tesisi şehre kazandırdıklarını anlattı.

Andırın ve Pazarcık devlet hastaneleriyle birlikte 9 sağlık tesisinin yapımı ve 29 sağlık tesisinin de plan, proje ve ihalesinin devam ettiğine değinen Erdoğan, "Kahramanmaraş'a 200 yataklı fizik tedavi, rehabilitasyon ve ruh sinir hastalıkları hastanesi, Afşin'e 150 yataklı devlet hastanesi yapacağız. Afşin devlet hastanemiz ihale sürecinde." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 3 bin 270 konut projesini hayata geçirdiklerini, imar barışıyla 144 bin 556 vatandaşın sorununu da çözdüklerini vurguladı.

Erdoğan, Kahramanmaraş'ta toplam 58 ata yadigarı eseri restore ederek, ihyasını sağladıklarını belirterek, merkezdeki Şekerli Camisi'nin restorasyonunun ise sürdüğünü aktardı.

Bölünmüş yol uzunluğunu, 73 kilometreden 319 kilometreye ulaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Maliyeti 4,2 milyar lira olan içinde 13 tünel, 3 viyadük, 3 farklı seviyeli kavşak ve 3 köprünün olduğu Kahramanmaraş-Göksun yolunun önemli bir bölümü açıldı, kalan kısmını da inşallah bu yıl tamamlıyoruz." diye konuştu.

Afşin, Tanır, Kayseri yolunu, Çağlayancerit köprüleri ve bağlantı yollarını, Kahramanmaraş-Türkoğlu-Nurdağı yolundaki 3 geçit ve köprüleri, Kahramanmaraş çevre yolundaki çalışmaları, Kahramanmaraş-Nurdağı yolunu, Pazarcık, Elazığ hududu ayrımı Çağlayancerit yolunu bu yıl tamamlayacaklarını anlatan Erdoğan, Kadirli-Andırın- Göksun yolunu, Göksun-Elbistan yolunu ve Narlı-Pazarcık-Elazığ yolunu ise seneye tamamlayacaklarını bildirdi.

Kahramanmaraş il sınırları içerisindeki demir yollarını sıfırdan yenilediklerine işaret eden Erdoğan, şu bilgileri verdi: "Türkoğlu Lojistik Merkezi'ni şehrimize kazandırdık. Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz. Bu hızlı tren hattının etüt proje çalışmaları şu anda devam ediyor. Narlı-Akçagöze arasında yeni tren hattı yaparak, mevcut 27 kilometrelik hattı 16 kilometre kısaltacağız. Hattın altyapı yapım çalışmaları tamamlandı, üstyapı ihale hazırlıkları devam ediyor."

Kahramanmaraş'taki mevcut havalimanının yolcu kapasitesinin, yıllık 400 bin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolcu sayısının geçen yıl 334 bine ulaştığını ifade etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x