Kahramanmaraş ’Edebiyat’ta fırtına gibi esiyor

Kahramanmaraş 'Edebiyat'ta fırtına gibi esiyor

Edebiyat şehri ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş, komşu kent Gaziantep'te de fırtına gibi esiyor. Gaziantep'in önemli şairlerinden Ahmet Ayaz'ın edebi şahsiyetini kaleme alarak kitaplaştıran Kahramanmaraşlı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, şairle birlikte kitabın tanıtımında yer aldı. Vatandaşlarla söyleşi yapan Ahmet Ayaz ise Mihriban Türküsü'nün şairi Kahramanmaraşlı Abdurrahim Karakoç'u mutlaka okumalarını şiir severlere tavsiye etti.

04 Ekim 2017 - 03:08 - Güncelleme: 04 Ekim 2017 - 03:11

"ŞİİR, KABİLİYET VE YARATILIŞ İSTER"

Şairliğin doğuştan gelen bir yetenek olduğunun altını çizen şair Ahmet Ayaz, "Elinize kalem alıp şiir yazmak isterseniz hiçbir şey yazamazsınız. Şiir kendini yazdırır. Şiir kabiliyet ve yaratılış ister. Yani ses güzelliği nasılsa şiir yazmak da öyledir. Ama şiir yazan çok okumalı. Önce şiiri tanımalı. Serbest şiir yazanlar Bedri Rahmi Eyüboğlu'nu, diğerleri de Abdurrahim Karakoç'u, Karacaoğlan'ı, Aşık Veysel'i muhakkak okusunlar. Çünkü bunlar ustalardır" dedi.

 

ŞAİRİN HAYATI ŞİİRLERİYLE ANLATILDI

Kitabın hayat hikayelerini anlatan sıradan bir kitap olmadığına dikkat çeken Yakar, kitabın farkını şu ifadelerle dile getirdi: "Ahmet Ayaz'ın şiir kitaplarını birleştirerek toplu bir şiir kitabı yaptık. Kendisiyle bir röportaj yaptım. Bir monografi çalışması oldu. Kendisini anlattı ve Ahmet Ayaz'ın edebi şahsiyetini ortaya koyacak şekilde bir inceleme meydana geldi. Ayrıca bu kitapta farklı bir tarz yaptık. Hayatını anlatırken şiirlerinden örnekler verdim. Şiirlerinde Ahmet Ayaz'ı bulabileceğinizi anlarsınız. Dokuz şiir kitabı var. O şiir kitaplarından kendi hayatına ait örnekleri kendi anlattıklarından destekleyerek koyduk. Bu anlamda farklı bir çalışma oldu. 'Yazdığını yaşayan, yaşadığını yazan' hükmüne de örnek oldu kitap."


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x