Kahramanmaraş Havalimanı’nda Neler Oluyor?
Reklam

Kahramanmaraş Havalimanı'nda Neler Oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Havalimanı’nda gazi ve şehit ailelerinin yakınlarının da içerisinde yer aldığı personele mobing uygulandığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

08 Kasım 2019 - 00:51

Kahramanmaraş Havalimanı’nda çalışan personele mobing uygulandığı haberleri kamuoyunda sıklıkla yer bulurken, son olarak Anadolu Kahramanmaraş Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği’nin bu konudaki girişmelerinin engellendiği ve tehdit edildiği iddiası üzerine CHP’li Ali Öztunç harekete geçti.

İddialara açıklık getirilmesini ve sorunların çözülmesini savunan Öztunç konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın masasına getirdi. Öztunç, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede Bakan Turhan’dan şu sorularına yazılı olarak yanıt vermesini istedi;

Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili yoğun şikâyetler gelmektedir. Özellikle (gazi ve şehit yakını dahil olmak üzere) çalışan personele yönelik mobing iddiaları, temizlik ve özel güvenlik firmaları üzerinden alınan personellerin çoğunluğunun havalimanı yöneticilerinin yeğeni, kardeşi ve yakınları olduğu, ihtiyaç fazlası personel alımı ile işletmeyi zarara uğratıldığı iddia edilmektedir.

Buna istinaden;

1.       Kahramanmaraş havalimanına haftada kaç uçak inmektedir? Havalimanında verilen yer hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmakta mıdır? Yer hizmetlerinde çalışan personel sayısı yeterli midir?

2.       Bu havalimanında çalışan kadrolu veya taşeron temizlik görevlisi sayısı ve resmi güvenlik görevlisi ile özel güvenlik görevlisi sayıları nedir?  

3.       Havalimanında çalışan (taşeron veya kadrolu personelden) havalimanı üst düzey yönetimiyle akrabalığı olan kaç kişi çalışmaktadır? Bunların isimleri nedir?

4.       Havalimanı çalışanlarına mobing uygulandığı doğru mudur? Bu konu ile ilgili Bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikayet var mıdır? Var ise herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma sonucu ne olmuştur? 

5.       Gazi ve şehit yakınlarına uygulanan mobinge karşı Anadolu Kahramanmaraş Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği’nin girişmelerinin engellendiği ve tehdit edildiği doğru mudur?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x