‘’Kahramanmaraş’ı özledim’’

‘’Kahramanmaraş’ı özledim’’

Geçtiğimiz yıllarda seyirci ile buluşan ve Kahramanmaraşlı büyük şairlerin hayatını konu alan Yedi Güzel Adam dizisinin beğenilen karakterlerinden Çalık’ı canlandıran Anıl Yıldız Kahramanmaraş’ı özlediğini belirterek, dizi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

20 Temmuz 2018 - 03:44

Üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen dizideki karakteri nedeni ile hala olumlu tepkiler aldığını belirten başarılı oyuncu Anıl Yıldız, “Yedi güzel adam dizisine 6. Bölümde dâhil oldum. Bir diziye sonradan dâhil olmak bir oyuncu için zordur. Adaptasyon sorunu yaşar ve bu oyunculuğa yansır. Benim şansıma öyle güzel uyumlu bir ekibe dâhil oldum ki bu adaptasyon sürecini hızlı atlattım” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’A HAYRAN OLDUM”

Kahramanmaraş’a hayran olduğunu dile getiren Yıldız, “Rolü kabul ettiğimde bir araştırma sürecine girdim. Öncelikle Yedi Güzel Adamı araştırdım. Zaten bildiğim şairlerdi. Böyle edebi projenin içinde oturmuş ekiple ne yaparım diye düşünmedim desem yalan olur. Çekimler esnasında bana en çok yardımcı olan Kahramanmaraş halkı olmuştur. Bana olan sıcaklık ve misafirperverlik hoşuma gitmişti. Bu misafirperverlik sıcaklık beni şaşırttı desem yalan olur. Bunu bekliyordum Çünkü bende Anadolu insanıyım. Misafirperverlik Anadolu insanın mayasında vardır. O yüzden biliyorum. Aslına bakacak olursak zor bir karakteri canlandırdım. Çalık bir reis sonuçta ağır abidir. Duygularını belli edemez, sevemez, aşık olamaz, aşk yaşayamaz. O dönemde liderlik edenler ideolojisine aşıktır.’'

Çalık karakterinin insani yönünü de gösterdiklerini belirten Anıl Yıldız, ‘’Aslında duygusal bir liderdi. Çoğu bölümde de ideolojisi ve ailesi arasında kalmasını görmüş olduk. Yeğeni komünist bir reis gördük. Kullanmış olduğum şiveyi setteki Maraşlı arkadaşlardan kaptım’’ dedi.

Kamera arkasında da beni en çok şaşırtan insanların beni dizideki gibi sert ağır abi olarak düşünmeleri diyen Yıldız, şaşırmasını şöyle anlattı; ‘’Bir karakter canlandırdım ve normal hayatta baya eğlenceli yumuşak yüzlü biriydim. Bununla ilgili tepkiler alıyordum’’ dedi.

3 yıl geçmesine rağmen hala Kahramanmaraş'ın yemeklerini özlüyorum. Kilo almama neden olan eli böğründe ve kelle paçanın tadını unutamıyorum diyen Yıldız, ‘’Maraş'ta neler yaşadığıma gelirsek ben genelde sette oluyordum. Beni çok çalıştırıyorlardı. Onun dışında da bol bol yemeklerini yiyordum. Ama tekrar yolumun Maraş’a düşmesini isterim. Bir gün yine geleceğim’’ ifadelerine yer verdi.

EN İLGİNÇ ANI, ‘’KAHVEHANEDE’’

Kahvehane sahnesini çekerken içerde hazırlık yaptıklarını belirten Yıldız o anları şöyle anlattı; ‘’Kahvehanede çekimdeyiz. Setten bir arkadaş geldi. Dışarıda seni soruyorlar Anıl bey dedi. Camdan kafamı uzatıp baktım 10-15 tane güzel giyimli ağır abi beni bekliyordu. Dedim mevzu var gözlüğümü çıkartıp çıktım dışarı.’’

Gülümseyerek sözlerine devam eden Yıldız, ‘’Kavga esnasında kırılmasın diye çıkardım bu arada gözlüğümü. İçimden de diyorum bunlar beni bi temiz döver yorulunca bırakırlar artık. Ama erkekliğime de bir şey sürmüyorum. Çıktım dışarı girdim adamların burnunun dibine kadar bekliyorum çıksın kavga. Adam beni bi baştan aşağı süzdü sonra reis seni görmeye geldik fotoğraf çekilelim mi dedi. Hayatımın en yapmacık gülücüğünü yapmıştım orda. O fotoğraflar nerde kimde bilmem ama bariz ortadaydı yalandan güldüğüm.’’

Anıl Yıldız, vatandaşların kendisine sürekli dizinin yeniden başlaması için mesajlar atıldığını, bunun için kendilerinin ellerinden bir şey gelmeyeceğini ancak kanala iletilmesi gerektiğini, vatandaşların bu talebi kendilerini memnun ettiğini ve görev verilmesi halinde Kahramanmaraş’a gelerek çekimlerde rol alacağını ifade ederek sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...