Kahramanmaraş’ın Sporu İçin Tarihi Gün

Kahramanmaraş’ın Sporu İçin Tarihi Gün

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, Gönül Sofrası adı altında iftar programı düzenledi. TFF Yetkilileri, TÜFAD, Kahramanmaraş’taki kulüp yöneticilerinin ve antrenörlerin bir araya geldiği organizasyona MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’da katıldı.

10 Haziran 2018 - 00:22

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan'ın organize ettiği Gönül Sofrası iftarları kapsamında Kahramanmaraş’taki tüm spor camiası bir araya geldi. Federasyon, TÜFAD, kulüp yöneticileri, antrenörler ve Kahramanmaraşspor camiasını bir araya getiren organizasyonda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Ceyhan, “Kahramanmaraşspor’un başkanlığını yaptım. Bu şehrin spor alanında yaşadığı sıkıntıları ben şahsın adıma iliklerime kadar hissettim” dedi.

 

‘VATANIN BİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

Birlik ve beraberliğin önemli olduğunu dile getiren Ceyhan, tarih boyunca kilit noktalarda birleşim gösteren Türk Milleti’nin yeniden birleşeceğini vurguladı. “Bu birlik ve beraberlik sonucunda kimse bizim belimizi bükememiş, toplum olarak bizler kahramanlıklarımızı ve destanlarımızı sergilemişiz. Bugün de belki bu ortamdayız. Tevafuktur ki bu seçimler Ramazan Ayı’na denk geldi” diyen Ceyhan, şunları dile getirdi:


“İnşallah Ramazan Ayı’nın bereketi ve marifeti seçimlerin sonucunu vatanın ve milletin yararına olur. Bizler milletvekili adayı olduk ve bizlerin Meclis’e gidip gitmemesi hiç önemli değil. Vatanın birliği ve dirliği, geleceğimizin açık olması bizler için daha önemlidir. Bizim ecdadımız nasıl ki tarih boyunca şu anda bizim burada rahat konuşalım, rahat siyaset yapalım ve rahat spor yapalım diye bizlere bu vatanı tertemiz teslim ettilerse bizlerin en azından bizden sonraki çocuklara aldığımız gibi teslim etmemiz lazım.


24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimler gerçekten çok önemli. Bu seçimleri diğer genel seçimlerden ayırmamız lazım. Öncelikle ülkemiz hem ekonomik olarak hem de siyaseten ambargo altında ve gerçekten yedi düvele karşı ikinci Kurtuluş Savaşı verilmektedir. Bu noktada da seçimler öne alınmış, bir an önce ülkenin bu kaotik ortamdan çıkması için Sayın Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bu talebi kabul ederek 24 Haziran’a seçimleri aldı.


Bir an önce bizler bu seçimi yapıp, inşallah en kısa zamanda da kararları verip milletimiz ve vatanımız için kararları vermemiz gerekiyor. Bizler geleceğimiz için yapılması ne gerekiyorsa onlara bakacağız. Bugün atacağımız her oyun, vereceğimiz her kararın milletimizin geleceği ve bakası için bir vebali var. Bu topraklar için, bu vatan için kanlarını dökmüş şehitlerimiz için bir vefa borcumuz var. Dolayısı ile vatanımıza ve milletimize bizlerin de bir beka borcu var. Oyları da verirken bunları göz ardı etmemesi için rica ediyorum.”

 

‘DERDİMİZ KOLTUK DEĞİL’

MHP’nin Meclis’teki vekil koltuğu hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Mehmet Ceyhan, “Bugünkü TBMM’de PKK’yı temsil eden siyasi parti olan HDP’nin 60 tane vekili olup da, bu topraklar için canlarını veren parti olan MHP’nin vekil sayısı 35 ise bunu bir değerlendirmemiz lazım. Meclis’e gitmemizin yolu sizlerin bizlere verecekleri oydur. Bu vatan hainleri 60 vekil için oy çıkartabiliyorsa ve bu vatanperver parti çıkartamıyorsa bizler Meclis’e gitmeyelim ve bu vatanı sevmeye devam edelim. Bizim derdimiz makam ve koltuk değil. Bizler bu vatanı sevmeye devam ederiz ve Meclis’te de olmayız” diye konuştu.

 

‘KAHRAMANMARAŞ’TAKİ SPOR SORUNLARINI BİLİYORUZ’

4 yıldan beri Kahramanmaraş sporunda emek verdiğini ve bu yolda büyük emekler sarf ettiğini aktaran MHP’li Ceyhan, bu konuda ise şunları söyledi: “Kahramanmaraşspor’un eski başkanı olarak Kahramanmaraş’ın spor ailesini buralarda görmek beni çok mutlu etti. İnşallah bu birlikteliğimiz daim olsun. Bir ve beraber olduğumuz zaman gerçekten bizlerin yapamayacağı şey yoktur.


Eğer ana hedeflerde bizim düşüncelerimiz ve inancımız tam ise diğer detayların farklı olması bizim zenginliğimizdir. Şehrin spor alanında eksikliklerini hepimiz biliyoruz. Ben de 4 yıldır şehrin profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor’un başkanlığını yaptım. Bu şehrin spor alanında yaşadığı sıkıntıları ben şahsın adıma iliklerime kadar hissettim. Yine dünya sporuna yön vermiş biri olan Michael Jordan’ı hepimiz biliyoruz. Onun şöyle bir sözü var: “Ben hiçbir maçı kaybetmedim. Yalnızca süre bitti” diye. Dolayısıyla bu zihniyette sporcular olarak her zaman mücadeleye devam edeceğiz.


Önümüze sıkıntılar ve dikenli yollar çıkacak. Eğer sıkıntılı isek en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu noktada benden ziyade sizlerin mücadelesi daha fazladır. El ele verirsek, bugün sosyal olarak tüm halkımız stat istiyor. Bu modern statlar 29 şehre yapılıp Kahramanmaraş’a yapılmıyorsa halkımız bu durumu sorguluyor. Ama bu konu dahilinde KMTSO’da AK Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal konuşma gerçekleştirdi. Statla ilgili maliyetleri konuştu ve 135 milyon Lira gibi bir maliyet olduğu tespit edildi. Ama bu işin matematik tarafını bir yana bırakıp sosyal tarafını konuşmamız gerekiyor.


Bu devlet her zaman yardım eden bir devlet ve zamanında ülkenin bağımsızlığı için çalışmış, ‘Kahramanlık’ unvanı almış bir şehre modern bit stat yakışır diye düşünüyorum. Bizler Ankara’ya gidersek bu yolda ben şahsın olarak ellerimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Kahramanmaraş’ın yine amatör branşlarda, altyapılarda sorunları var ve bu gibi sorunları 4 yıldır bizler yaşıyoruz. Bu sorunları bilen bir kişi olarak bunların son bulması için ellerimden gelen bütün çabayı sarf edeceğim.”

 

‘BAHÇELİ BÜYÜK BİR KARAKTER SERGİLEDİ’

Organizasyonda konuşan MHP Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, geçmiş yıllarda kendisinin de sporla ilgilendiğini ve özellikle sporun birleştirici gücüne dikkat çekti. “Bildiğiniz gibi Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı adı altında AK Parti ile birlikte bir ittifak kurmuş bulunuyoruz. Bu olayın kısaca nasıl geliştiği konusuna değinmek istiyorum. 15 Temmuz olayları halen zihnimizde çok taze” diyen Aycan, 15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını ve bunun en büyük katkısını milletten aldıklarını dile getirdi. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin gösterdiği tavırdan dolayı teşekkür eden Aycan, şunları aktardı: “Cumhuriyetin bir neferi olarak devlete destek verdi. Bugün o destek sayesinde hep birlikte ayağa kalktık, hep birlikte duruş gösterdik ve cumhuriyetimizi teslim etmedik. Tabi o gün 250 kardeşimiz yaşanan olaylarda şehit oldu, birçok kardeşimiz yaralandı ama o gün çok çirkin bir olay yaşadık. O gün devletimizin silahlı güçleri bu milletin üzerine kullanıldı. Tabi ondan sonraki günlerde ‘Yeni Kapı Ruhu’ adında tarihe geçen bir toplantı oldu. O günkü tüm partiler bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi bu birlik ve beraberlikten ayrıldı ve farklı bir siyaset gütmeye bunun ardından da muhalefet gütmeye başladı. Ama MHP ile birlikte AK Parti birlik ve beraberliğini sürdürdü. Özellikle terörle mücadele konusunda, dış politikalarda devletin yanında olduk. Genel Başkanımız Bahçeli tüm partililerle böyle bir duruş gösterdi ve asla da bu duruşundan vazgeçmedi. Devletin Cumhurbaşkanı kimse onun yanında durmak ve onun arkasında durmak gerekir diye o günden beri de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da destek vermektedir. Bu desteğini en son bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı adaylığında da gösterdi. Hatta AK Parti kendi adayını açıklamadan biz kendi cumhurbaşkanı adayını AK Parti’den olacağını ilan ettik. Daha sonra da biliyorsunuz ki Cumhur İttifakı oluşturuldu ve bu ittifakın gereği olarak da her iki partinin grup kararı olarak SAYIN Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı adayımız oldu.”

 

‘MECLİS’TE FARKIMIZ OLMALI’

24 Haziran seçimlerinde partisine oy isteyen MHP’li Aycan, “24 Haziran’da iki oy kullanacağız. Bir cumhurbaşkanı seçeceğiz ve onun için altı tane aday var. Bizim bu seçimlerde adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır ve öncelikle cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a da oy istiyoruz. İkinci olarak milletvekilliği seçimleri var. Milletvekilliği seçimlerinde de tabi ki kendi partimize oy istiyoruz. Bu konuyu Fatih Mehmet Ceyhan’da belli etti ve oradaki sayı Türk Milleti’ne yakışmadığını düşünüyorum. Eğer bizler Türk Milleti’nin temsilcileri isek, Meclis’teki sayının farklı olması, fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Devlet Bahçeli’yi destekliyorsanız ve Genel Başkanımızın siyasetini doğru buluyorsanız buna oylarınızla destek vermeniz lazım” dedi.

‘KAHRAMANMARAŞSPOR CAMİASI CEYHAN’A DESTEK VERMELİ’

MHP’nin Kahramanmaraş’taki adayı olan Fatih Mehmet Ceyhan hakkında konuşan Sefer Aycan, Ceyhan’ın Kahramanmaraş’ın spor alanında yaşadığı tüm sorunları bildiğini ve bunları çözebilmek için Meclis’e girmesi gerektiğini söyledi. Ceyhan’ın Kahramanmaraşspor’da başkanlık yapmasının kendisi için önemli bir durum olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Aycan, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Şimdi bunun arkasında 15 bin taraftar var ve bu taraftarların ailesi var. Eğer bu camia kendi başkanına sahip çıkarsa herhalde Fatih Mehmet Ceyhan’ın direkt olarak milletvekili olarak çıkması lazım. Şimdi onun için bir sınav yaşayacaksınız. Eğer Fatih Bey milletvekili olmaz ise o zaman kulübünüze sahip çıkmıyorsunuz demektir. Tüm söylenen sözler boşa gidecek demektir. O zaman Kahramanmaraşspor’un bence hiç de gücü yoktur demektir. Gücünün göstergesi Fatih Mehmet Ceyhan’ı milletvekili yapmanızdır. Ben daha önce de seçildim ve her ne kadar kendisi benim vekil seçilmem önemli değil diyorsa da bence çok önemli. Kahramanmaraş’ın kendi gücünü ispatlaması için çok önemli. Eğer bu kulüp kendi başkanını seçemiyorsa o zaman bu kulüp çok da fazla gücü olmayan, arkasında taraftarı olmayan zayıf bir kulüp anlamına gelir. Gün bugündür. Eğer kulüp başkanınıza değer veriyorsanız, sporla ilgili sorunların çözülmesini istiyorsanız Fatih Mehmet Ceyhan’a oy vereceksiniz ve onu milletvekili yapacaksınız. Kendisi üçüncü sırada ama ben üçü de istiyorum dördü de istiyorum. Hele hele üç olmazsa Kahramanmaraşspor o gün ölmüş demektir. Ben Kahramanmaraş’ın spor alanında sorunlarını Fatih Bey’den fazla bilmem. Bu sıkıntıları en çok Fatih Bey bilir ve bu sıkıntıların çözümlerini en iyi kendisi bilir. Onun için Fatih Bey’i Ankara’ya kesinlikle göndermeniz gerekiyor.  Fatih Bey bana dedi ki milletvekili olduğu takdirde evini taşımayacağı yönünde söz söyledi. Bu sözleri sizin için çok önemli. Böyle bir kişi, içinizden birisi sizi en iyi şekilde temsil edecek birisi. Onun için gün bugündür ve Fatih Bey’e sahip çıkma günüdür.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x