Kahramanmaraş’ın Yardımları Arakan’a ulaştı
Reklam

Kahramanmaraş’ın Yardımları Arakan’a ulaştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Merhamet ve Nezaket Okulları Projesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Değerler Eğitimi işbirliği kapsamında Arakan Ağlamasın Yardım Kampanyasında Kahramanmaraş geneli 530 okulda 220 bin öğrenci ile organize edilen 700 bin TL tutarındaki yardımlar, Bangladeş sınırında mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimize ulaştırıldı. Kahramanmaraş'tan 5 kişilik heyet yapılan yardımları yerinde denetledi.

05 Ocak 2018 - 08:23

Heyetin öncülüğünü yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba, toplanan yardımlar ile Arakanlı kardeşlerimize gıda, giyim, 24 su kuyusu, 500 kişi kapasiteli 1 mescit, günlük 200 hastaya hizmet edecek 1 sağlık ocağı, 1 eğitim merkezi, 100 mesken, güneş paneli, 28 kurban vs diğer yardımların dağıtımını yapmak üzere Arakanlı kardeşlerimizle buluştuklarını, yapılan yardımlara bizatihi eşlik ettiklerini, masum mazlum yetim Arakanlı yavruların duasına talip olduklarını belirtti. 

Arakan ekibinde yer alan, Tügva Kahramanmaraş İl Başkanı, Ahmet Asım Demirdöğen de, Arakanlıların durumu ile ilgili şöyle bilgi verdi: "Mülteci durumunda bulunan 1.300.000 Arakanlı kardeşimiz, gayri insani, gayri sıhhi şartlarda yaşadıklarını gözlemledik. Açıkta gideri olmayan kanalizasyon yapısı, keskin kanalizasyon kokusu, difteri gibi hastalıkların kol gezdiği bir yaşam. Çadırların içindeki yaşamın insanı çatlatacak boyutta sıcak olduğunu, su kuyularına kanalizasyon karışması nedeniyle bulaşıcı salgın hastalıkların çoğaldığını, tuvalet ve temizlik imkanlarının çok kötü olduğunu müşahade ettik. Arakanlı kardeşlerimiz aynı zamanda açlık ile de mücadele ediyorlar, meşguliyetsiz, eğitimsiz umutsuzca bekleyiş içerisindeler" dedi.
Hayrat İnsani Yardım Koordinatörü Muhammed Ubeyd Köşker de, "Mülteci kamplarındaki insanların özellikle de Türkiye'den gelen yardımlarla hayata tutunmaya çalıştıklarını, Türkiye nin bu hususta da yalnız kaldığını görmek ümmet adına çok üzücü. Rabbim, devletimize, devlet büyüklerimize özellikle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’azeval vermesin. Durum içler acısı, imtihanımız çok zor" dedi. 
Heyette Büyükşehir Belediyesi adına yer yer alan Ali Şenel ise duygularını şöyle dile getirdi: Bizlere böylesine hizmeti nasip eden Rabbimize şükürler olsun.Ve böylesine hayırlı işlere bizleri sevk eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç beye çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızdan Allah razı olsun.

Müslümanlar olarak birlik olup, ittifak başarısını göstererek paramparça olmuş ve her köşesinde gözyaşı ve dramın yaşandığı tüm İslam Coğrafyasının göz yaşını dindirmemiz gerekiyor." dedi.

Daire Başkanı Hasan Balbaba da son olarak, "Büyükşehir Belediye başkanımız adına emeği geçen herkese, başta Milli Eğitim Müdürlerimize, okul idareci ve öğretmenlerimize, hassaten çabalarına hayran kaldığımız öğrenci kardeşlerimize, onların güzide velilerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın vicdan ve merhamet duygularını yaşamalarını, veren elin üstün olduğunu, kendi imkânlarının da farkına varmalarını, kendi dünyaları dışında garip ve mazlumların olduğunun farkına varmalarını istedik. Çocuklarımız yaptıkları bu yardımlarla inşallah çok büyük nasipler görsünler" diye dua ederek sözlerini tamamladı.

Arakan yardımlarını yerinde denetlemek üzere heyette Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adına Daire Başkanı Hasan Balbaba, Ali Şenel, Hayrat Yardım adına Muhammed Ubeyd Köşker ve Harun Gelgel ile Tügva Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen yer aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...