Kahramanmaraş kültür adamı yetiştiriyor

Kahramanmaraş kültür adamı yetiştiriyor

Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi ile Milli Türk Talebe Birliğinin açılışını yaptı. Cuma namazını da Abdulhamithan Camiinde kılan Meclis Başkanı Kahramanmaraş’a övgüler yağdırdı.

29 Ocak 2018 - 14:41

Dün özel uçakla havaalanına inen TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ilk ziyaret durağı Kahramanmaraş Valiliği oldu. Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden Meclis Başkanı Kahraman şeref defterini imzaladı.

Birlik Vakfı Kahramanmaraş şubesinin açılışına da katılan Kahraman burada yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın edebi yönüne dikkat çekti. Kahraman; “Kahramanmaraş toprağı kültür adamı yetiştiriyor. Esas irfan yeri. Bir insanın doğumdan ölümüne kadar olan bütün yaşamı kültürünü oluşturur. Mal sahibi olmak kültürlü olmak değildir. Kahramanmaraş bu konu da çok bereketli nice aydın fikirli bilgili kültürlü insanlar yetişiyor. Fikir hayatımıza giren birçok insan var bizim düşüncelerimize olumlu yön veren. Vefat edenlerde oldu rahmetle anıyorum. Yeni Necip Fazıllar çıksın isterim.” Dedi.

 

MTTB OSMANLI DÖNEMİNDE KURULAN BİR TEŞKİLATTIR

Birlik Vakfı’nın Milli Türk Talebe Birliğinin devamı niteliğinde olduğunu da hatırlatan Kahraman şöyle konuştu, “Milli Türk Talebe Birliği Osmanlı döneminde kurulan bir teşkilattır. Türkiye’mizin memleket meseleleriyle ilgilenen milli manevi değerlere sahip çıkan bir teşkilattır. Çok toparlayıcı bir yapıya sahiptir. Kahramanmaraş deyince aklıma Necip Fazılla olan dostluğumuz geliyor. Allah rahmet eylesin Necip Fazıl kimseyi beğenmezdi ama cumhurbaşkanımızın şiir okuyuşu hoşuna giderdi.

23 Nisan da programa katıldık. Çocuğun biriyle konuştuk. Büyüyünce ne olmak istiyorsun dedim. Sıraladım bazı meslekleri ve bana dedi ki kendim olmak istiyorum. Kendimiz olmalıyız ki başarılı olalım çok hoşuma gitmişti bu konuşma.

 

KAHRAMANMARAŞ SEMBOL BİR ŞEHİRDİR

Sembol bir şehir Kahramanmaraş’ımızın söylemek hoşuma gidiyor kahraman ismi. Her zamanda avantajı olur bu ismin. Sütçü imam ve sayın müftümüz asıl kahramanlardandır. Kadim bir şehirdeyiz. Bu topraklarda şahane insanlar çıkıyor.

Rıdvan hoca diyor ki bayrağın dalgalanmadığı yerde hürriyet yoktur. Hürriyetin olmadığı yerde de huzur olmaz. Devamlı bizim üzerimize saldırmışlardır biliyorsunuz. Gelişmeyelim ilerlemeyelim diye uğraşıyorlar. Osmanlı döneminde çok güzel aile hayatları ve toplum hayatları var şimdi bu huzuru kaçırmak için uğraşıyorlar. Biz her şeye rağmen gelişmeye devam edeceğiz. Milli gelirlerimiz arttı eğitimde güzel gelişmeler yaşanıyor. Gelişmeler yaşandıkça sorun çıkarmak için daha çok uğraşıyorlar. Dönem dönem darbeler yaşanıyor bu da tabi ki ülkenin gerilemesine neden oluyor. Ama hürriyet adına devlet adına şehitlerimiz gerekeni yapmış oluyorlar. İftira dedikodu çamur atma gibi durumlar artık işe yaramıyor çünkü artık herkes her şeyi biliyor. Oyuna gelmiyoruz çelme takmaya gelmiyoruz. Biz dur durak bilmeden devam ediyoruz bakın Afrindeyiz. Büyük devletiz cihad olmadan ilerleme olmaz dik duramazsınız. Kıtalar ötesi Amerika’nın Asya ve Afrika topraklarında ne işi var. Birlik beraberlik olacak ve kendimizi böylece sağlama alacağız. Güçlendikçe bizi kimse durduramaz.

Dış kuvvetlerin amacı bizi elde etmek ama artık bu oyunlara gelmiyoruz her şeyin farkındayız. Cumhurbaşkanımız müthiş bir şekilde dünya politikalarında ülkemizi temsil ediyor.   

 

SATILIK İNSAN ÇOK AZDIR ALDATILMIŞ ÇOKTUR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de teröristlere karşı başlattığı harekâtın sona erdirilmesine yönelik AK Parti’li milletvekillerine mektup gönderen kendini aydın kesim olarak görenlere tepki gösteren Kahraman, “Cumhurbaşkanımız fevkalade bir şekilde dünya politikasına yön veriyor. Allah güzel günlere bizi ulaştırsın ve şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Biz Afrin’de harekâttayız, ona karşı çıkan sesler var, çok üzücü. Bu topraklarda satılmış çok azdır, beyinleri çıkanmış çoktur. Bu zavallara acınır, kızılmaz. Kızmaya müstahak olmak içinde bir seviye lazım. Necip Fazıl, “sana çukur desem de olmaz, çünkü çukur da bir irtifa hadisesidir. Sen çukurdan da aşağısın” diyor. Şimdi öyleleri var maalesef. Bu topraklarda satışmış insanlarımız çok azdır, aldatılmış çoktur. Satılmışlardan birisi Pensilvanya’dır, o melun satılmıştır. 15 Temmuz’u gördün, 16 Temmuz’da Türkiye ne olacaktı. ‘ben aldatıldım’ desene ama aynı şekilde ihtara devam ediyor ve Amerika onu iade etmiyor. Bunların üstesinden de geleceğiz.” Dedi

 

DARBE GECESİNİ MECLİSTE GEÇİRDİK

15 Temmuz ve 16 Temmuz gecesini TBMM’de geçirdiklerini de hatırlatan Kahraman şöyle konuştu, “Kahramanmaraş’ta da o gece muhteşem bir kalabalık, millet ayağa kalkmış, yani hocalarımızın o günkü vaizleri kent meydanlarında farklılıklar gözetmeksizin bir arada olmuşlar. Ben, darbe teşebbüsünün başladığını TV’lerde gördüm. 1960 darbesinde üniversiteye girecektim. 1960 darbesi, 1972 muhtırası, 1980 darbesi, yazılı muhtıralar, yarım kalmış darbe teşebbüsleri ile Türkiye darbeler zincirinden geçti. Çankaya’da meclis başkanlık konutu, Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve Çankaya ikamet ediyoruz. Çocuğumla birlikte akşam yemeği yerken büyük bir gürültü ile uçak seslerini duyduk, neredeyse çatıya değecekti, camlar kırılacaktı. Hemen TV’yi açtık ve tanklar köprüye girmiş. Beylerbeyi sarayındaki koruma polislerimizin ikisinin tabancasını almışlar, ‘eyvah’ dedim darbe oluyor.  Arkadaşlarımız iyi niyetle ‘1 numaraya bir şey olabilir, siz 2 numarasınız, sizi bulamayacakları bir yere götürelim, 3 yer var nereye isterseniz oraya götürelim’ dediler.

Oysa gemiyi kaptanlar terk etmez, fareler terk eder. Telefonla Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ulaşamadım. Doğru Meclise gittim, çünkü o meclisin kaptanı benim. Direndik, direnirseniz yanlışa gidenler durmak zorunda kalacaktır.

 

FRANSA’DA DA BİR VEKİL DARBEYİ ÖNLEDİ

Fransa’da bir Albay’ın darbe teşebbüsünde bulunduğu olayı da anlatan Kahraman sözlerine şöyle devam etti; “Fransa’daki Albay birliğiyle beraber Meclise girer, meclis toplantı halindedir. Albay  ‘idareye el koyuyorum, meclisi fesih ediyorum, yeniden imparator olacaktır.’ Diyor, kimseden ses çıkmıyor. Milletvekillerini iki asker tek tek çıkartıyor, infaz edip tekrar dönüyor. Bu arada muzip bir milletvekili yaşlı bir milletvekilinin kulağına eğiliyor; ‘Albay’dan duydum sıra sendeymiş’ diyor. O yaşlı milletvekili ayağa kalkıyor, ‘alçaklar’ diye bağırıp ayağa kalkıyor. Hemen diğer milletvekilleri de ayağa kalkıp albaya saldırıyor ve darbe böylece bitiyor.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ KABUL ETMEDİ

Cumhurbaşkanımıza, ‘5 dakika sonra Türkiye hava sahasından çıkartırız, 10 dakika sonra Yunan adasında olursunuz’ dediler. Ülkenin sahibi Cumhurbaşkanımız da bizim Anadolumuzun havası ve iklimiyle gereken cevabı verdi ve doğru İstanbul’a gitti. Milletimizi de meydanlara çağırdı. Ben o günkü mecliste bulunan arkadaşlarımıza silah arkadaşlarım diyorum. O gün mecliste 107 milletvekilimiz vardı.

 

VEKİL REYHANLIOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

15 Temmuz gecesi Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu’nu da cesaretinden dolayı tebrik eden Meclis Başkanı Kahraman Milletvekili Reyhanlıoğlu’na dönerek; “bu hanımefendilerin yüreği çok güçlü, mangal gibi yürek var.” Dedi.

Bugün Osmanlı toprakları üzerinde, önceden bize bağlı coğrafya da 53 tane devlet var. Biz büyük bir millettik, 3 kıta 7 denize hükmediyorduk. Biz kim olduğumuzu bilmeliyiz, Nevşehirli Osman’dan ders almalıyız.

Cumhurbaşkanımızın söyleyişi şu; Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalamayacaksınız, devletimizi bölemeyeceksiniz, ezanımızı susturamayacaksınız. Bir şiiri var, edebiyat memleketinde şiirsiz olmaz.” Diyerek şiir okudu.

Terör örgütü çoğaldı, bir sürü var. Biri bitiyor diğeri geliyor. Tabi bu topraklarda teröristlere imkan tanımayacağız ve biz bunları önleyeceğiz. Çok iyi mesafeler kat ettik, neticeye gideceğiz. Amerika DEAŞ’ı kuran Batı ekibidir. 4 bin 900 tane içi silahlı tır gönderdi. İran’ın önünü kesmek için göndermiş, lafa bak.”

Birlik Vakfı Kahramanmaraş şubesinin açılışının ardından Milli Türk Talebi Birliği Yurdunun açılışına da katılan Meclis Başkanı İsmail Kahraman Cuma Namazını Abdulhamithan Camiinde eda ettikten sonra Moda’da onuruna verilen yemeğe katıldı. Kahraman aynı gün kentten ayrıldı.

Kahraman’ın programını TBMM Meclis Başkanı Celalettin Güvenç, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ile ilgililer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...