Kahramanmaraş’tan Cepheye Mektup!

Kahramanmaraş’tan Cepheye Mektup!

Kahramanmaraş’ta bir grup genç ‘’Cepheye Bir Mektup’ta Sen Yaz’’ projesi ile Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtında bulunan askerlere destek olmak amacı ile vatandaşlara yazdırdıkları mektupları askerlere gönderecekler.

06 Şubat 2018 - 08:06

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı’na destek olmak amacıyla İl Özel İdare binası önünde açtıkları stantta vatandaşların duygularını kaleme alarak askerlere gönderecek olan ve projenin mimarlarından Emrullah Kibar, ‘’Askerlerimize destek olmak ve moral vermek amacı ile böyle bir proje düzenledik. Keşke çağırsalar, hiç düşünmeden hemen giderim diyerek, Ekim ayında askere gideceğini ve o günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.  

Bu projeye nasıl başladıklarını anlatan Emrullah Kibar, ‘’Bir arkadaşımızın fikriydi. Toplandık bir arada konuştuk. Ben ordu evinde aşçı yardımcılığı yapıyorum. Orada komutanlarımız ile görüştük. Siz yapın biz mektupları ulaştırırız dediler. Bizde valilikten gerekli izinleri alıp standı açtık. Cumartesi günü başladık ve bugüne kadar bine yakın mektup yazıldı. 6 Şubat’a kadar buradayız mektup yazmak isteyen vatandaşları bekliyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Askerlere mektup yazan gençlerden Mehmet Zengin ve Ufuk Kasapkara, ‘’Afrin’de ki askerlerimizin Allah yardımcıları olsun. Onlarla gurur duyuyoruz. Biz buradan rabbimize dua ediyoruz. Gönlümüzden geçenleri kaleme aktararak Askerlerimize mektup olarak göndereceğiz. Rabbim cihatlarını mübarek eylesin’’ dedi.

Stant başında bulunan ve vatandaşlara projelerini anlatıp, mektup yazmaya teşvik eden Ercan Şen, ‘’Askerlerimize buradan başarılar dilerim. Ailelerine sevdiklerine kavuşmalarını yüce Allah’tan dilerim. Biz arkadaşlar olarak bu proje ile bir nebze olsun moral vermeyi hedefledik. Askerimiz arkalarında olduğumuzu bilsinler. Biz her zaman hazırız dedi ve harekete geçmeleri için bir emir vermelerinin yeteceğini söyledi.

Gençler bu projeden sonra tatlı dondurma ve gıda malzemelerini askerlere göndereceklerini ve vatandaşlardan destek beklediklerini belirttiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...