Kahramanmaraş’tan Dünya Şampiyonasına
Reklam

Kahramanmaraş’tan Dünya Şampiyonasına

40 Yıl sonra Türk topraklarında, Kıbrıs’ta düzenlenecek olan 2018 W. A. B. B. A Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’na Türkiye’den 86 sporcu katılıyor. Türk takımında, Kahramanmaraş adına iki sporcu bulunuyor.

02 Haziran 2018 - 13:56

26-27 Mayıs’ta Girne’de düzenlenecek olan yarışma vücut geliştirme ve Fitness olmak üzere iki ana başlık altında toplanmasına rağmen sporcular birçok farklı alanda yarışacak. Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan sporcular Taylan Muharrem Taylan(42) ve Hasan Yiğit (27) ile şampiyona öncesi konuştuk. Bu şampiyonada ve önümüzdeki ay Bosna Hersek’te düzenlenecek olan şampiyonada yine Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan başarılı sporcuların hedefi şampiyonluk.

Büyük zorluklar ile yarışmaya hazırlanan başarılı sporcuların tek istekleri ise sponsor desteği.

 

“SPOR YAPAMAZ DEDİLER ŞİMDİ BURADAYIM”

42 Yaşında olmasına rağmen 20’lik delikanlılara taş çıkaran Taylan Muharrem Taylan’ın öyküsü gençlere ders olacak nitelikte…

2013 yılında motosikleti ile yaptığı ağır kazadan sonra spor yapamayabilir denilen Muharrem, vücudundaki 27 kırığa rağmen yılmadan çalışmış ve bugünlere gelerek büyük bir başarı öyküsüne imza atmış durumda.

 

“SPORCU VİZYON GETİRİR”

Türkiye ve dünya çapında tanının sporcuların reklam amaçlı kullanılarak hem kendisine hem de firmalara büyük faydası olacağının altını çizen Taylan; “Bu konuda kendimden örnek vermek gerekirse; Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren vinç ve motor yapımı firmalara bizim gibi sporculara sponsor olmaları gerekiyor. Bizler  gücü temsil ederek onların tanıtılmasına da büyük katkı sağlarız. Bunun yanında iyi bir futbolcu hız, çeviklik ve yetenekle ilgili her reklamda kullanılabilir. Bunun gibi bir çok örnekler bulunuyor. Fakat Kahramanmaraş’ta sporcular firmalardan gerekli desteği bulamıyor. Bunun sonucunda ya sporu bırakmak zorunda kalıyorlar ya da yeterli derece de profesyonel olmadan spora devam ediyorlar. Fakat, sporcunun vizyon getireceğini kimse hesaplamıyor” dedi.

 

“BORÇ ALARAK ŞAMPİYONAYA GİDİYORUZ”

Henüz 27 yaşında olmasına rağmen büyük bir kariyere imza atan genç sporcu Hasan Yiğit’te borç alarak şampiyonaya katıldığını ifade ederek Kahramanmaraş iş dünyasına sitemde bulundu. Geçtiğimiz yıl Türkiye 2.si olan başarılı sporcu şu ifadeleri kullandı:  “Ben yıllardır sporla uğraşan bir sporcu olarak Kahramanmaraş’tan  gereken desteği almadım. Dolayısıyla ben sporu sadece kendim için yapıyorum gibi oldu. Her sporcunun belli bir masrafı var. Özellikle başarılı ve yetenekli sporcular bu masrafları karşılayamadığı için sporu bırakmak zorunda kalıyor. Başarılı sporcular sadece destek almadığından sporu bırakıyorsa bu Türkiye’nin başarısızlığıdır. Bunun için hem özelde hem de devlet kurumları tarafından sporcuya destek verilmeli. Başarılı sporculara, Kahramanmaraşlı firmalar sponsor olarak destek olmalıdır. Bunların yanında sporla ilgili kurumlar gereken yardımları ve destekleri yapmalıdır” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...