Kahramanmaraş’tan Kardeş şehir Ağrı’ya çıkarma

Kahramanmaraş’tan Kardeş şehir Ağrı’ya çıkarma

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığının organizesi ile Kahramanmaraş kardeş il olduğu Ağrı’da iftar programı düzenliyor. Ağrı ile kültürel bağlarını geliştirip, sosyolojik, ekonomik ve şehircilik anlamda iş birliği yapacaklarını belirten Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir daha önce Bingöl’le yaptıkları yakınlaşmayı Ağrı’da da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

16 Haziran 2017 - 18:27

Ramazan ayının manevi havasında kardeşliğini pekiştirmek isteyen Kahramanmaraş Ağrı’ya bugün çıkarma yapıyor. Kahramanmaraş’ın yaptığı Ağrı çıkarmasına Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan’da katılacak.

 Özdemir, “Bilindiği üzere Bingöl’le kardeş il olmuştuk ve oraya gitmiştik. Oradaki kurduğumuz yakınlık ve diyalog sonucu bir işadamımız Bingöl’e bir fabrika kazandırdı. İnşallah Ağrı ilimizin de ne gibi ihtiyaçları var, onlara nasıl bir katkı sunarız. Bunun için hep birlikte iftara gidiyoruz” dedi

Kahramanmaraş’la Ağrı’nın kardeş şehir seçilmesinin ardından Ağrı ile bağları sıkı sıkıya bağlayan Kahramanmaraş şimdi de kardeş şehriyle iftar yapmak için Ağrı’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.  Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, referandum öncesi Ağrı’ya giderek, kayyum olarak atanan Ağrı Valisi Musa Işın’la bir araya gelmişti. Belediye Başkanlığını kayyum olarak yapan Vali Işın’a belediyecilik alanında yardımcı olup yol gösteren Erkoç, Ağrı esnafını da ziyaret edip sohbet etmişti.

Kardeş şehir Ağrı ile bağlarını iyice sıkılaştırmak isteyen Kahramanmaraş Ağrı Valisi Musa Işın’ın ev sahipliğindeki iftara katılmak üzere bugün Ağrı’ya gidiyor. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın başka illere katılacağı programda Kahramanmaraş’tan ayarlanan uçakla Ağrı’ya gidecek heyet arasında Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve kentin önde gelen işadamlarının bulunduğu bildirildi.

Kahramanmaraş Havaalanında saat 16.30 uçağıyla direkt olarak Ağrı’ya inecek olan heyetin iftar programına katıldıktan sonra saat 22.00’da tekrar kente döneceği öğrenildi. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi