Kahramanmaraşlı Af İstiyor!

Kahramanmaraşlı Af İstiyor!

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimin ardından gözler af haberlerine çevrildi. Özelikle seçim sonrası af çıkacak dedikodularının artmasıyla birlikte Kahramanmaraşlı vatandaşlar, yakınlarının tahliye olması için Ceza İnfaz Kurumunun önünde beklemeye geçti.

20 Temmuz 2018 - 03:38

Af Yasası son dönemde gündemi bir hayli meşgul ediyor. Özellikle seçim sonrası AK Parti ve MHP arasında görüşülen genel afta sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Siyasilerin af ile ilgili açıklamaların ardından Kahramanmaraşlı vatandaşlar, yakınlarının ceza evinden çıkabilmesi için Aksu Mahallesi’nde bulunan Ceza İnfaz Kurumu’nun önünde beklemeye başladı.

 

AF VAR MI YOK MU?

Hem MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin hem de AK Parti yöneticilerinin Meclis’e taşıyacakları genel af konusu şu anda gündemde değil. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise 'Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok' dedi.

 

BU SENE MAHKUM AFFI VAR MI?

Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN AF İLE İLGİLİ ÇAĞRISI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son olarak, "Şu an cezaevlerimizde 235 bini bulan mahkum ve tutuklu bulunmaktadır. Bunların içerisinde büyük bir çoğunluk kader mahkumu olarak nitelendirdiğimiz kişilerdir. Cezaevi şartları bu kadar kalabalık mahkumu taşıyabilecek durumda da değildir. Bu sebepten dolayı yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir başlangıç var Türkiye'de. Üç evreli bir sistem değişikliği söz konusu. Bunlardan bir tanesi çok partili siyasi hayatımız şimdi de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Türkiye'de bu önemli ve köklü değişiklikte toplumu rahatlatmak, onları huzura kavuşturmak kader mahkumu olan insanlarımızı ve ailelerini buluşturmak.

Nasip olursa benim kanaatim tabi bunu Meclis'te yapabilecek sayısal gücümüz yok. Ama temennim odur ki inşallah Ramazan bayramı öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adım atarsa o bakımdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuyu istismar etmiyoruz. Siyasi olarak kullanmıyoruz. Bunları biz geçmiş dönemlerde de yaşadık. Çok sayıda af çıkmıştır. Bu defa da böyle bir affın yeni bir cumhuriyet hükümeti sisteminin oluşturduğu dönemde bütün siyasi partilerin desteğiyle çıkmasında yarar vardır diye düşünüyorum. Allah hepinize sabır versin. İnşallah sonu da hayırlı olur." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, bayan katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkarılması. Vatandaşların, kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılması seçim beyanımızdır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x