Kamuda Çalışma Saati Değişiyor!

Kamuda Çalışma Saati Değişiyor!

Kamu kurum ve kuruluşlarında yeni bir çalışma düzenine geçiş sağlanacak. Yapılaca olan Söz konusu düzenleme ile kamu hizmetindeki memurlar (kamu personelleri) öğlen mesaiye başlayabilecekler ve diğer taraftan bazı kurumlar ise 21:00'a kadar açık olacak. Peki bu uygulama kamu kurum ve kuruluşlarında hangi tarihten itibaren uygulanmaya başlanacak.

10 Aralık 2018 - 15:25

Kamu kurum ve kuruluşlarında yeni bir çalışma düzenine geçiş sağlanacak.  Yapılaca olan Söz konusu düzenleme ile kamu hizmetindeki memurlar (kamu personelleri) öğlen mesaiye başlayabilecekler ve diğer taraftan bazı kurumlar ise 21:00'a kadar açık olacak. Peki bu uygulama kamu kurum ve kuruluşlarında hangi tarihten itibaren uygulanmaya başlanacak. Tüm detayları haberimizin devamında okurlarımızla paylaşıyoruz.

Kamuda yeni dönem olarak daha önce duyurduğumuz esnek çalışma sisteminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte işler hale getirilmesiyle, personelin daha etkin ve daha verimli hizmet vermesi amaçlanıyor.

MEMURLAR AKŞAM MESAİSİ YAPABİLECEK

Yeni Asır Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre, Bazı kamu kurumları akşam 21:00'a kadar açık olacak. Böylece devlet dairesinde herhangi bir işi olan vatandaş, işyerinden izin almadan mesaisi bittikten sonra da işini kolaylıkla halledebilecek.

Devlet Dairelerinde başlayacak olan bu yeni çalışma sistemi sayesinde, hem kamu hizmetindeki verimlilik artacak hem vatandaşın işleri aksamayacak, vatandaş memnun olacak.

Fakat haftalık çalışma saati 40 saati geçemeyeceği için, gece 21:00 kadar çalışılması halinde bazı memurlar öğlen mesailerine başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x