Kaosun önüne geçtik

Kaosun önüne geçtik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan; “muhalefetin yapabileceği en önemli hamle buydu, her kesimin bir adayı var. Çatı adayı ile Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında duramayacaklarını biliyorlardı. Bölebildikleri kadar bölmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın teveccühü ile ilk turda bu işi bitiririz.” Dedi.

18 Mayıs 2018 - 05:52


Seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta hem halkın nabzını tutmak hem de partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan Bugün Gazetesini ziyaret etti. 24 Haziran seçimleriyle ilgili yapılan çalışmaları anlatan Aycan Türkiye’nin her kaos sürecine sürüklenmeye çalışılmasında Liderleri Devlet Bahçeli’nin öne çıkarak hükümete verdiği destekle kaosun önüne geçtiğini söyledi.

MHP’ye her geçen gün ilginin arttığına da değinen Aycan, “Muhalefet partililerin beklediği kaos ortamıydı. Liderimiz Devlet Bahçeli seçimlere 1,5 yıl kalasıyla Cumhurbaşkanı adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Bu açıklamaya diğer partiler çıldırdı, çünkü; onlar karmaşa olsun, kaos olsun istiyorlardı. Liderimiz erken seçim tarihini açıklamasıyla yerel seçimlerden sonra oluşabilecek kaosunda önüne geçti.  Ve bunu da herhangi bir pazarlık yapmadan yaptı. Danışıklı döğüş olduğunu söyleyenler yanılıyor, her hafta Genel Başkanımız basına kapalı özel analizler yapıyor, haftalık değerlendirmeler yapıyor. Toplantılarda da atıfta bulunuyordu bizler Divan Üyeleri olarak bu açıklamayı bekliyorduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer ilk turda bir seçim olmazsa 7 Haziran- 1 Kasım seçimleri arasındaki gibi bir durum ortaya çıkabilir” Dedi.

Partilerine karşı Kahramanmaraş’taki ilgiden de memnun olduklarına değinen Aycan, Kahramanmaraş nüfusunun çok büyük bir çoğunluğunun milliyetçi ve muhafazakar bir tabana sahip olduğunu, bu tabanın söylenildiği gibi 1980’den sonra değişmediğini, tabanlardan başka partilere geçiş olduğunu fakat MHP’ye büyük bir ilginin olduğunu söyledi. Aycan, daha önceki seçimlerde kentte seçim çalışması yaparken soğuk davranan bazı çevrelerin şimdi kendilerini bağırlarına bastıklarını ifade etti. Aycan Milletvekili sayısında da iyi bir artış beklediklerini sözlerine ekledi.

 

İLK TURDA BİTİRMELİYİZ

Kahramanmaraş’ın MHP tarihinde ilk Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Sefer Aycan sahaya inerek çalışmalara hızlı başladı. Kentin tüm genelini karış karış gezen Aycan nabız yokladı. Kahramanmaraş’ta partilerine artan teveccühün kendilerini memnun ettiğini belirten Aycan MHP’nin her zaman kritik durumlarda hükümete destek vererek kaosun önüne geçtiğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta çalışmalara hızlı başladı. Kenti ilçe ilçe gezen Aycan teşkilatıyla seçim çalışmalarında stratejilerini belirledi.

1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye’de ilk defa milli mutabakatı gündeme getiren isim olarak dikkat çeken Aycan bu söyleminde haklı çıktı. Bugün Gazetesine yaptığı açıklamalarda MHP ile Ak Partiyi aynı çatıda düşündüğünü dile getiren Aycan; “Hakikaten o zaman da söylemiştim bunu. Çünkü durum ortada Adalet ve Kalkınma Partisinin bizim de desteğimizi alarak, geniş tabanlı bir hükümet kurarak, ülkede sorunlara daha iyi çözümler bulabileceğini, elini güçlendireceğini düşünüyorum. Yaşadığımız olaylarda bunun göstergesi zaten.

 

BU MODELİ GENEL BAŞKANIMIZ OLUŞTURDU

Sayın genel başkanımız özellikle On Beş Temmuzdan sonraki yaklaşımı orada verdiği destek sadece cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı bir şey değil. Evet, biz ittifakı yaparken cumhur ittifakını kurarken cumhurbaşkanlığı seçimi için bunu yaptık aslında ama genel başkanımız ne dedi? Ondan sonraki beş yıllık süreyi de kapsıyor. Öyle demesinin sebebi; çünkü cumhur ittifakının anayasal sistemi hayata geçirmesi için görevli olduğunu düşünüyoruz. Bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili modeli de genel başkanımız oluşturdu. Yani bu bizim modelimiz. Bu modelin kurumlarıyla kuruluşlarıyla yerleşmesi oturması içinde 5 yıllık sürede de bunun ittifakının süreceğini söylüyor.

 

BİRLİK VE BERABERLİK BAŞARIYI GETİRDİ

Sayın cumhurbaşkanı da şimdi bunun uzun süreli olduğunu o da söyledi. Böylece hükümetin eli güçlendi. Bu hem terör de başarıyı getirir hem uluslararası konularda başarıyı getirdi. Ve birlik beraberlik orduyu da kuvvetlendirdi. Ve sınır ötesi harekâtlar da yaptık. Afrinde bugün elde ettiğimiz başarı aslında bizim hükümete verdiğimiz desteğinde bir ölçüsüdür. Artık poliste kendini daha güçlü hissediyor, asker de kendini daha güçlü hissediyor. Bununla birlikte dış âleme karşı da güç oluşturduk. Orada genel başkanımızın duruşu çok önemliydi. Eğer genel başkanımız bu duruşu göstermeseydi. Sayın cumhurbaşkanı ve hükümet sıkıntıya girerdi diye düşünüyorum. Hem seçimdeki dönem de hem de seçimden sonraki dönem de sıkıntıları ortadan kaldırdı.” Dedi.

 

LİDERİMİZİN ÇIKIŞLARI TAKDİR EDİLMELİ

MHP Lideri Bahçeli’nin aslında çok önemli çıkışları olduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan bu çıkışların takdir edilmesi gerektiğini savundu. Aycan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Daha bir buçuk yıl varken seçime biz aday çıkarmayacağız bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan ve o duruş zaten muhalefet partilerini çıldırttı. Ne yapacaklarını şaşırdılar ve onların uluslararası arenayı da şaşırttı. Böyle bir şey beklemiyorlardı. Karmaşa olsun, kaos olsun istiyorlardı. Bir hamlesi de son seçim tarihiyle ilgili hamlesidir. Bu da özellikle yerel seçimlerden sonra kaos bekleyenlerinde önünü tıkadı. Genel seçimlerin tarihini erkene alarak bizi yine bir kaos ortamından kurtardı. Ve bunu da herhangi bir pazarlık yapmadan yaptı. Anlaşmalı olarak yapıldığı söyleniyor ki öyle değil. Her pazartesi genel başkanımız basına kapalı özel analizler yapıyor, haftalık değerlendirmeler ve toplantılar yapıyor. Orda her hafta buna atıf da bulunuyordur. Bir şeyler yapacağını bütün divandaki arkadaşlar bekliyordu zaten.

Sayın genel başkanımız bütün bu kaos ortamlarını önceden görerek önüne geçmek istedi bunların. Genel başkanımız milliyetçi duruşun gereğin olarak bunu yapıyor. Söylediği şu: Biz ne istiyoruz? Güçlü devlet, güçlü millet istiyoruz. Milletimiz güçlü olsun refahı yerinde olsun. Ülkemizin beka sorunu olmasın ülkemizin geleceği açık olsun. Önemli olan milletin güvenliği, huzuru.

 

Cumhur ittifakı ilk turda seçilemez deniyor.  Anketler yapılıyor kim seçilir? Deniliyor. Siz ne görüyorsunuz bu konu da?

Bunlar engel olmak için yapılan şeyler. CHP ilk turda engellemeye çalışıyor. Yapabileceği en önemli hamle buydu. Her kesimim şu anda bir adayı var. Her kesime hitap eden bir kesim var. Böylece bölebildikleri kadar bölecekler. Tek bir isimle Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında duramayacağını biliyorlar. Herkesi sandığa götürüp kendi adayına sahip çıkmaya çalışacaklar. Ama ben ona rağmen ilk turda biteceğini düşünüyorum. Bir gerçek var MHP’nin ve Ak Parti’nin oyu var. Burada bizim açımızdan pek sorun görmüyorum. Bizim oylarımızın ciddi bir şekilde artacağını düşünüyorum. Normal şartlarda bir sorun olacağını beklemiyorum. İlk turda seçilmesi gerekir diye düşünüyorum. Eğer ilk turda seçilemezse yine öyle bir durum ortaya çıkabilir.

Biliyorsunuz bu sitem de şöyle oluyor. İkinci turda seçildiğinde sadece cumhurbaşkanlığı seçimi oluyor. Milletvekili seçimi olmuyor.

 

MHP’de Kahramanmaraşlı olarak ilk Genel Başkan Yardımcısısınız? MHP Kahramanmaraş’ta ne durumda?

Bizim Kahramanmaraş’ın büyük çoğunluğu milliyetçi muhafazakâr bir tabanı var. Yani bu taban seksen sonrası değişmedi aslında. Tabanda geçişler oluyor ama şimdi artış bekliyoruz. Bu üç partiden hangisi alırsa halk razı. Düşmanmışız gibi yansıtılıyordu ama iktidar çabamız vardı. Ama şu anda genel başkanımızın sağladığı cumhur ittifakı sayesinde birlikteliği kardeşliği sağladı.

 

Vekil belirlemede ki kriterler neler olacak?

Biz çalışmaya başladık. Ben bir haftadır. Sahaya indim ekipleri de sahaya indirdik. Bütün ilçelere gidiyoruz esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Aday adayı arkadaşlarımızla tüm teşkilatımızla katıldık. İlçeleri geziyoruz.

Derdimiz şu tabi ki kriterlerimiz bir kere fetocu olmayacak. PKK’lı HDP’li zaten olmaz. Ama fetoya bulaşmış kişileri de istemiyoruz. Zarar verici, partinin aleyhin de konuşmuş, genel başkanımızın aleyhine konuşmuş, kişileri de istemiyoruz. Çünkü o kişiler bugün bunu yaptı yine yapabilir. Onun dışında milliyetçi ülkücü duruşu mutlaka olsun. Şehrin seveceği kabul edeceği oy getirecek kişi olsun. Biz parti olarak MHP’nin daha güçlü olmasını istiyoruz. Potansiyeli olan, getirisi olan tepki çekmeyecek kişiler olacaktır. Buna genel başkanımız karar verecek. Adaylar üzerinde ilçe ve meslek değerlendirmeleri yapılıyor. Meclisin bir meslek değerlendirmesi de olması lazım. Meclis çok değişti teknik bir yapı oldu meclis. Tek işi yasama organı yönetimden de ayrıldı. Yasama organı olarak kanun çıkartacak yürütmeyi denetleyecek. Bir de tabadan gelen beklentileri, istekleri oraya yansıtacak. Son olarak genel başkanımız değerlendirip karar verecektir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x