KASKİ’den Pazarcık’ta hummalı çalışma
Reklam

KASKİ’den Pazarcık’ta hummalı çalışma

KASKİ Genel Müdürlüğü, Pazarcık İlçe Merkezinin içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda temel atma töreni yapılan ve çalışmaları hızla devam eden Pazarcık Merkez içme suyu şebeke yenileme inşaatında işin %35’lik kısmı tamamlandı.

06 Haziran 2018 - 17:26

Pazarcık İlçe Merkezinde içme suyu şebekelerindeki kayıp kaçak oranının %60 seviyelerine ulaşması ve kontrol edilememesi, vana sistemlerinin tahrip olması, merkezdeki boru çaplarının nüfusun ihtiyacını karşılayamaması, basınç sorunundan dolayı binaların üst katlarındaki vatandaşların suya ulaşamamaları gibi birçok nedenden dolayı ilçe merkezinin 38 yıllık içme suyu şebekesi tamamen yenileniyor. Proje kapsamında 150 km şebeke hattı yenilenerek 5000, 2000, 600, 400 ve 200 tonluk 5 adet içme suyu deposuyla terfi merkezleri ve sanat yapıları inşa edilecek.  Çalışmalarda 40 km şebeke yenilenmesi tamamlandı. İçme suyu depo yapımları devam ediyor. Projenin resmi bitiş tarihinden önce bitirilmesi hedefleniyor.

Scada Sistemiyle Şebekenin Kontrolü Sağlanacak

Şebekenin her türlü kontrolünün sağlanması amacıyla Scada Otomasyon Sistemi devreye alınacak. Bu sistem sayesinde içme suyu şebekelerine anlık takip ve müdahale kolaylaşacak. Sistem ile vanaların uzaktan kontrolleri(Aç/Kapa), arıza durumlarının belirlenmesi, su seviyelerinin, şebekedeki klor ve basınç değerlerinin merkezden izlenmesi ve uzaktan kontrol edilmesi sağlanacak. Böylelikle herhangi bir arıza olması durumunda nokta tespit yapılarak arızalar kısa sürede giderilecek. Kayıp kaçak oranı minimize edilecek.  İçme suyunun kalitesi sürekli kontrol altında olacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x