Kaynak: Tedbirler sayesinde saldırgan canlı yakalandı!

Kaynak: Tedbirler sayesinde saldırgan canlı yakalandı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, emniyet güçlerinin almış olduğu tedbirlerin sayesinde Reina saldırganın canlı yakalandığını söyledi.

19 Ocak 2017 - 09:52

Kaynak, konuk olduğu bir televizyon programında Reina saldırganının yakalanmasını ve Türkiye’de eylem yapmak üzere eğitilmiş teröristlerin varlığını değerlendirdi. İstanbul gibi büyük bir şehirde kısa bir zaman diliminde teröristin yakalanabildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Reina saldırısının neticesinde saldırgan yakalandı. Bu belki de dünyada terör eylemlerine karşı, bu çaptaki büyük terör eylemlerine karşı çok kısa sürede İstanbul gibi metropolde bir teröristin 15 ile 16 günlük bir sürede canlı yakalanması çok önemli bir hadisedir. Tabi teröristin canlı yakalanmasının ayrıca katledilen Rusya’nın Ankara Büyükelçisinin katilinin canlı yakalanamaması tartışmalarıyla birlikte düşünüldüğünde ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Reina saldırganı gibi iyi yetiştirilmiş terör örgütü üyelerinin canlı yakalanmamaya özen gösterdiklerine dikkat çeken Kaynak, “Neticede intihar eylemine dönüştürdüklerini kendilerini patlattıklarını çok çeşitli hadiselerde gördük” ifadelerine yer verdi.

DEAŞ’ın Gaziantep’teki liderlerinin kendilerini katlettiklerini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, polisin baskını sırasında evi patlattıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Böyle kendilerini de öldürdüler. Dolayısıyla Reina saldırganının canlı yakalanması çok önemli bir hadiseydi. Aslında Reina saldırısının hemen ardından Türk polisinin havaalanlarında, sınırlarda aldığı önemli tedbirler neticesinde saldırısını gerçekleştiren teröristin yurt dışına çıkamadığını söylemek istiyorum. Yani saldırganın kaçışı engellenmiş oldu. O gece bildiğiniz gibi hemen Atatürk Havalimanında İstanbul’da birkaç Orta Asyalı gözaltına alındı, bırakıldı. Emniyetin almış olduğu bu tedbirler bunu engellemişti. Asıl önemli olan soru şu: Türkiye’de bunun gibi başka teröristler var mıdır? Bunu tabi güvenlik teşkilatımız, İçişleri Bakanımız, istihbarat teşkilatımız bilebilecektir ama bunun böyle olabileceğini hem Milli Güvenlik Kurulunda hem Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan kurulda bunu hep değerlendiriyoruz. Zaten her zaman söyleniyor. Önlenenler, ele geçirilenler, yakalananlar çok önemli haber olmasa bile maalesef büyük acılara sebep olan eylemlerden sonra haber oluyorlar.” (HABER: KENAN ONARAN) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x