Kim kimin yanında?

Kim kimin yanında?

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kamusen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Âdem Demir, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’a gelen ve “Yandaş Sendikayız” açıklamasıyla gündem olan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’e yüklendi. Demir, “Onlar sadece menfaatlerini bilirler. Sendikacılıkta duruşları yoktur, ederlerinin kaç kuruş olduğu da son toplu sözleşmede 0,5’lik artışa attıkları imzadan anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

10 Ekim 2017 - 12:34

DEMİR: DÜN HERKESİN HAFIZASINDADIR!

Sağlık-Sen Kahramanmaraş temsilciliği tarafından özel bir tesiste düzenlenen il divan toplantısına katılan Genel Başkan Metin Memiş, kendilerini “Yandaş Sendika” diye eleştirenlere sert çıkmış; “Zaman zaman bize diyorlar ki 'Siz yandaş sendikasınız'. Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, mazlum coğrafyaların yanında olanların yanında olmak yandaşlık ise evet biz yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer vermişti. Memiş’e ilk tepki Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Âdem Demir’den geldi. Demir, Sağlık-Sen Genel Başkanının açıklamalarını baz alarak “Görüldüğü gibi kurduğu cümle içerisinde “çalışanların yanında olmak” geçmiyor ve kimden yana olduklarını kiminle iş tuttuklarını açıkça itiraf ediyor. Çünkü onların çalışanlar diye bir meselesi yok. Son toplu sözleşmede bunun en açık göstergesi olmuştur. Yandaşlıklarını milletten veya milletin yanında olanların yanında olarak tarif ederken ise yüzleri bile kızarmıyor.  Çok sık eksen değiştirmek veya hızlı bir manevra kabiliyetine sahip oldukları için unutabilirler ama dün herkesin hafızasındadır” değerlendirmelerinde bulundu.

“BEDELLİLER VATAN AŞKINDAN ANLAMAZ!”

Çözüm sürecinde teröristler şehirleri bombalarla doldururken, Türk Sağlık-Sen’in bu süreci ihanet süreci olarak nitelendirdiğini ifade eden Başkan Demir, Sağlık-Sen cephesinin “Akil Adam” olup “çözüm sürecini hayvanlar bile anladı” diye gezdiklerini söyledi. Demir, şöyle konuştu: “Bu lafları konuşan da her toplantısında çözüm sürecine destek vermeyenler ihanet içerisinde diyordu. Çözüm sürecinin getirdiği felaketi ve nasıl bir ihanet projesi olduğunu herkes gördü. Bunu destekleyenler ne milletten ne de devletten yanadırlar. 15 Temmuz darbe girişimi sürerken Ankara’da arabanın içinde tur atıp, darbe girişimi bertaraf edildikten sonra meydanlarda boy göstermeyi kahramanlık diye satıyorlar. Ama Türk milleti bunları yemez. Hatırlatmak isteriz siz araba içinde gezerken Ankara meydanlarında Türkiye Kamu-Sen, 2 şehit verdi. Askere gitmemek için bedel ödeyenler, para yatıranlar ne bayrak aşkından anlar ne de vatan aşkından! Vatan, millet ve devlet için klavyeden konuşmuyor siyasetçinin emirlerine göre hareket etmiyoruz. Ne yapıyorsak inanarak, isteyerek ve yürekten yapıyoruz.”

Sağlık-Sen’in çözüm sürecine destek vermeyenleri ihanet içerisinde olarak gördüklerini belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kamusen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Âdem Demir, ilgili sendikanın milliyetçilik söylemleri üzerinden prim yapmaya çalıştığını kaydetti.

Çözüm sürecinin getirdiği felaketi ve nasıl bir ihanet projesi olduğunu herkesin gördüğünü kaydeden Demir, “Bunu destekleyenler ne milletten ne de devletten yanadırlar. Onlar sadece menfaatlerini bilirler. Omurgalarını bedenlerinden çoktan ayırmışlardır. Sendikacılıkta duruşları yoktur, ederlerinin kaç kuruş olduğu da son toplu sözleşmede 0.5’lik artışa attıkları imzadan anlaşılmaktadır. Ayrıca Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferanslarına delege gönderenlerin, teröristlere yapılan operasyonlardan rahatsız olan şube başkanlarına sahip olanlar millet ve milletin yanında olduklarını ifade etmeleri çok gariptir. Bunların yanında yer aldıklarının Türk milleti ve devleti olmadığı kesindir. Öyle olsaydı yanında oldukları milletin ismini açıklarlar, Türk milleti ve devletinin aleyhinde olan hiçbir çalışmanın da içinde yer almazlardı. Ama öyle yapmadılar, memleketin dibine dinamit koyanlarla iş tuttular” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in 15 Temmuz’da meydanları kendilerinin doldurdukları yönündeki açıklamalarını hedef alan Demir, “15 Temmuz gecesi bizler sizin gibi bir siyasi partinin il teşkilatında değil Cumhurbaşkanlık makamını temsil ettiğine inandığımız Valilik Binası önündeydik. Siz sadece yandaşlarınızı gördüğünüzden bizleri görmek istemediniz” ifadelerine yer verdi. Başkan Adem Demir, şu açıklamalarda bulundu: “15 Temmuz’da bize kahramanlık türküleri okuyup milliyetçi kuruluşlara utanmadan laf söyleme cüretini göstermeleri de tuhaftır. 28 Şubatta Türkiye Kamu-Sen meydanlarda kesintisiz demokrasi derken fare deliklerine saklananlar 15 Temmuz darbe girişimi sürerken Ankara’da arabanın içinde tur atıp, darbe girişimi bertaraf edildikten sonra meydanlarda boy göstermeyi kahramanlık diye satıyorlar. Ama Türk milleti bunları yemez. Hatırlatmak isteriz siz araba içinde gezerken Ankara meydanlarında Türkiye Kamu-Sen, 2 şehit verdi. Türkiye Kamu-Sen bayrak ve millet diye meydanlara çıkarken bu ülkede yıllarca sus pus olup oturanları herkes iyi biliyor. Türkiye’nin batısında farklı doğusunda farklı konuşanları herkes iyi tanıyor. Askere gitmemek için bedel ödeyenler, para yatıranlar ne bayrak aşkından anlar ne de vatan aşkından! Demir, Askere gitmemek için bedel ödeyenler, para yatıranlar ne bayrak aşkından anlar ne de vatan aşkından! Vatan, millet ve devlet için klavyeden konuşmuyor siyasetçinin emirlerine göre hareket etmiyoruz. Ne yapıyorsak inanarak, isteyerek ve yürekten yapıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi