Kim nerede oy kullandı?

Kim nerede oy kullandı?

Başbakan Yardımcısı Kaynak ile birçok vekil oyunu Kahramanmaraş'ta kullandı. Kaynak, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında Kahramanmaraş'ta Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu 1158 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

17 Nisan 2017 - 13:43

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, oyunu Doğukent Yaşar Gölcü İlköğretim Okulu’nda kullanırken; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ise Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Meslek Lisesi’nde oy kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise referandum oyunu Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu İmam Hatip Ortaokulunda 1029 No’lu sandıkta, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Fatih İlkokulu 1122 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise referandum oyunu Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi'ne gelerek 2119 No’lu sandıkta kullandı.


ÇİTİL: TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ!

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için Afşin ilçesinde sandık başına giden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ve partililerle Afşin Fatih İlkokuluna gelerek 1122 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Burada açıklama yapan Çitil, ülkede tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Çitil, “Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımız yoğun bir şekilde oylarını kullanıyor ve ülkemiz tarihi bir gün yaşıyor. Milletimiz, ülkemiz bugün çok önemli bir karar verecek ve ülkemizin kaderini milletimiz çizecek. Sistemin değişmesiyle daha güzel aydınlık günlere vesile olacak.” dedi.


MİLLET İDARESİ ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Türkoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nda sandık başına giden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, millet iradesine vurgu yaparak; “Bugünlere kolay gelmedik, Allah'ım o günleri bir daha bizlere göstermesin. Vatandaşlarımız çocuklarının ellerinden tutarak, hastalık demeden oy kullanmaya geliyorlar. Sanki bir düğün gibi. Devletimiz, Milletimiz, Türkoğlu'muz açısından, mazlum insanlık ve gönül coğrafyamız açısından, İslam alemi açısından güzelliklere vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Beyoğlu Aşağısarılar İlkokulu’nda 1009 No’lu sandıkta oyunu kullanan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise referandumun memleketin kader oylaması olduğunu belirterek; şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye'mizin ve İslam coğrafyamızın, Cumhuriyet kurulduktan bu yana en önemli seçimlerinden bir tanesi. Cumhurbaşkanımızın, vekillerimizin, başkanlarımızın, muhtarlarımızın ve vatansever kardeşlerimizin duyarlılığı hep aynı.


İnşallah yüzde 50’nin üzerinde bir oy aldığımız takdirde Türkiye'miz dünyadaki İslam coğrafyasındaki özel konumuna gelecektir. Bu nedenle vatandaşlarımız bilinçli bir şekilde sandığa gelip gidiyorlar. Bugün Türkoğlu'muza her konuda yardım eden değerli Milletvekilimiz İmran Kılıç ile beraber sandıkları geziyoruz. Bu vesile ile partili partisiz duyarlı vatandaşlarımıza demokrasiye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”


İLK OYU BAŞKAN ÇELEĞEN KULLANDI

Kahramanmaraş’ta siyasiler ve Belediye Başkanları arasında ilk oy veren seçmen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen oldu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen 16 Nisan Referandumu için oyunu, Öztürk Mahallesindeki Yunus Emre Ortaokulunda, 1025 numaralı sandıkta saat 70;05’te kullandı. Yunus Emre ortaokulu çıkışında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağlayacağı avantajlara değinen Çeleğen, mevcut sistemin Türkiye için pranga olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi sağlanacaktır.


Ülkemizde verimsiz koalisyonlar, kaoslar, darbeler, darbe teşebbüsleri ve vesayetler bu sistem ile son bulacaktır. Mevcut sistem ülkemizin ayaklarına vurulmuş prangadır. Ülkemizde hangi dönemlerde güçlü tek parti iktidarları yaşanmış ise o dönemlerde kalkınma hamleleri gerçekleşmiştir. Koalisyon dönemlerinde ise hiçbir kalkınma başarısı sağlanamamıştır.


İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Devletimizin güçlü iktidarlar tarafından en demokratik şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Bunun içinde bizler bize düşen görevi yerimize getirdik bir vatandaş olarak hem oy Kullanacak olan tüm Ekinözülü Vatandaşlarımızı sandıklara gelerek  ‘evet’  tercihini vermelerini istiyorum .” (HABER: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...