“Kimi insanlar siyaset kurumunu çıkar elde etmek için bir araç...
Reklam

“Kimi insanlar siyaset kurumunu çıkar elde etmek için bir araç olarak görür”

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kahramanmaraş İl Başkanlığınca bir tesiste düzenlenen "Vefa Buluşması"nda partisinin kuruluş sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.

14 Şubat 2018 - 06:56

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde, 2001'de Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in daveti üzerine kente geldiklerini, henüz teşkilatlar kurulmadan AK Parti'ye gönül verenlerin heyecanla dolu olduklarını gördüğünü, sonra da Türkiye'ye yayıldıklarını söyledi.

Yazıcı, milletin AK Parti'de kendi kokusunu bulduğunu, çevresini gördüğünü çünkü milletin sezgilerinin çok güçlü olduğunu belirtti.

Türkiye'de farklı amaçlarla siyasette ve partilerde yer alındığına dikkati çeken Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Kimi insanlar siyaset kurumunu çıkar elde etmek için bir araç olarakgörür. Bunlar var ülkemizde. Dün vardı bugün de var. Kimileri de siyasi partileri kendi statüsünde değişiklik elde etmenin vasıtası olarak görür, onun için girer. Bu tipler dün vardı, bugün de var yarın da olacak. Ama kimileri siyaseti, siyaset kurumunu, millete, halka hizmet etmek, halkın hayat standardını yükseltmek, önündeki engelleri kaldırmak, daha müreffeh bir ülke oluşturmak için birlikte yola koyulurlar. İşte bunlar AKParti'lilerdir. AK Parti budur. AK Parti Türkiye'nin değil dünyanın en büyük siyasi örgütüdür, siyasi teşkilatıdır."

Yazıcı, sadece Türkiye'de değil dünya tarihinde de örneği olmayacak bir darbe teşebbüsüne 15 Temmuz 2016'da maruz kalındığını anımsatarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çağrılarıyla akşam başlayan darbe girişimini sabah olmadan önleyen bir millet olduklarını, bunun da tarihte ilk kez görüldüğünü kaydetti.

Milletin darbeye boyun eğmediğini 15 Temmuz 2016'da gösterdiğini söyleyen Yazıcı, "AK Parti'nin de bir darbe önlemesi var. AK Parti 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimine karşı elektronik ortamda icra edilmiş darbe teşebbüsüne karşı dik durmuş, şapkasını alıp gitmemiş, kapıların arkasına gizlenmemiştir." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...