Kızların maçında şike skandalı!

Kızların maçında şike skandalı!

Kırşehir'de düzenlenen Okullararası Gençler Futbol Şampiyonası final müsabakalarında Kahramanmaraş Spor Lisesi ve Ordu Özel Açı Temel Lisesi arasındaki maça Kocaeli Basını tarafından şike iddiası sıçradı.

06 Mayıs 2017 - 23:17

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Okullar arası Gençler Futbol Şampiyonası final müsabakaları kapsamında Kırşehir'de Kahramanmaraş ekibi rüzgar gibi esti. Hem erkekler hem de kızlarda başarı sağlayan Kahramanmaraş spor Lisesi’nin Bayanlar maçı ile alakalı Kocaeli Kartepe MTAL Teknik patronu açıklamalarda bulunarak Kahramanmaraş spor Lisesine ilişkin karalama kampanyasında bulundu. Kocaeli’nin yerel bir Gazetesi ve internet yayıncılığı yapan (Spor41.com) adlı basınındaki bir haberde ‘Yok Böyle Skandal! Kartepe MTAL’in hakkını yediler’ başlığı altında Kırşehir’de skandal, Kartepe MTAL’nin gözleri önünde Neler oldu neler gibi başlıkların atıldığı haberde Kahramanmaraş Spor Lisesinin Ordu Özel Açı Temel Lisesi arasında geçen maç hakkında Kartepe MTAL Antrenörü İbrahim Anlar, haklarını yediklerini ifade ederek bazı belgeleri basına sızdırarak şike skandalına şahit olduğunu ve haklarının yendiğini iddia etti.     

 

SPOR LİSESİ TÜRKİYE 2. OLDU

19-23 Nisan tarihleri arasında oynanan Genç Kızlar ve Genç Erkekler Futbol Final müsabakaları Ahi Stadyumu ve Bağbaşı Çim Sahasında oynanan maçlarda Bayan futbolculara skandal çamuru atıldı.  

Kırşehir'de düzenlenen Türkiye liseler arası futbol şampiyonasında Kahramanmaraş'ı temsil eden Beden eğitimi öğretmeni İhsan Erkan antrenör Ali Gitmiş kaleci antrenörü Hacı Murat Ceyhan'nın başında bulunduğu Kahramanmaraş Spor lisesi Erkek takımı finalde elenirken Kız takımı ise yarı finalde elendi. Türkiye 2.’liğğine ulaşan Kahramanmaraş Spor Lisesi’nin maçının Şike olduğu Kocaeli Basını tarafından spor camiasını sarstı.

Son 4 takım arasına kalan Kahramanmaraş Spor Lisesi daha önce bir takımla mücadele eden Kahramanmaraş'ı Türkiye liseler arası futbol şampiyonasında önümüzdeki yıl iki takımla katılma hakkı kazandırdı. Spor Camiasında yayılan Kocaeli’nin yerel bir Gazetesi ve internet yayıncılığı yapan (Spor41.com) adlı basınındaki bir haberde ‘Yok Böyle Skandal! Kartepe MTAL’in hakkını yediler’ başlığı altında belgelendirilerek Otel Odasında maçın bağlandığını ifade eden Kocaeli Kartepe MTAL Antrenörü İbrahim Anlar’ın şike iddiası ve Spor41.com’un haberi;

 

MAÇA ŞİKE KARIŞTIĞI İDDİA EDİLDİ

Spor Camiasında yayılan Kocaeli’nin yerel bir Gazetesi ve internet yayıncılığı yapan (Spor41.com) adlı basınındaki bir haberde “Yok böyle skandal! Kartepe mtal’nin hakkını yediler” başlığı altında; Kırşehir’de düzenlenen Okullar Arası Genç Kızlar Futbol Türkiye Finallerinde temsil eden Kartepe MTAL büyük bir haksızlığa kurban edildi. Grup son maçında Kahramanmaraş ve Ordu takımlarının bilinçli olarak oynamaması ve maçı bir gün önceden anlaştıkları gibi 0-0 berabere bitirmesi üzerine Kartepe MTAL grubunu üçüncü bitirdi ve yarı Final oynama hakkını elde edemedi.

 

ARKADAŞLARINA KIZDI MAÇI TERK ETTİ

İşin çok daha vahimi, maç içinde topu bir birine al-ver yapan iki takımdan Kahramanmaraş ekibinin 3 numaralı futbolcusu kendi takım arkadaşlarına, teknik ekibine ve yönetimine isyan ederek “Neden mücadele etmiyoruz, neden top oynamıyoruz” diye bağırdı ve sahayı gözyaşları içinde terk etti. Tüm bunlar yaşanırken, Maraş ekibinden bir başka kız futbolcu “Sen ne yaptığını zannediyorsun” diyerek takım arkadaşına kızdı. Kahramanmaraş Spor Lisesi’nde forma giyen 3 numaralı futbolcu, arkadaşlarına kızdı ve “Neden mücadele etmiyorsunuz” diyerek sahayı terk etti.

 

İBRAHİM ANLAR’DAN KINAMA

Bu maçın öncesinde böylesi bir senaryonun olabileceği endişesini taşıyan Kartepe MTAL Antrenörü İbrahim Anlar, Kırşehir’deki skandal ile ilgili olarak her yere başvurdu. Giresun takımı ile birlikte tüm yetkili mercilere dilekçe ile başvuran Anlar derdini bir türlü anlatamadı. Haklarının yenildiğini ifade eden genç antrenör, lise çağındaki kızları spor yapmak yerine ahlak dışı davranışlara itenleri kınadı. Kartepe MTAL, Kırşehir’deki şike skandalını ve yaşadığı mağduriyeti anlattı.

 

NET KONUŞTU

İbrahim Anlar, göz göre göre haklarının gasp edildiğini belirterek gazetemize şu açıklamaları yaptı: Kırşehir’deki Finallerde ilk iki maçımızı iyi mücadele etmemize rağmen 1-0 kaybettik. 3. Maçımızda rakibimiz Giresun’du. Bu maça kadar Kahramanmaraş’ın 6, Giresun ve Ordu’nun 3’er puanı vardı, bizim ile ise puanımız yoktu. Ancak son maçımızda biz Giresun’u, Maraş da Ordu’yu yendiği takdirde bir mucizeyi gerçekleştirecek ve grubu ikinci sırada bitirecektik.

 

“İKİ MAÇ DA AYNI SAATTE BAŞLAMALIYDI”

Bizim maçımız 21 Nisan sabah 10.00’daydı. Maraş ve Ordu takımları saat 14.00’da oynayacaktı. Duruma itiraz ettik. Çünkü grupta ilk iki takımın kim olacağı netleşmemişti. Dolayısı ile Giresun hocası ile birlikte iki dilekçe birden verdik ve maçların aynı saatlerde başlaması gerektiğini istedik. Ne yazık ki memur bey aradı ve taleplerimizi reddettiği yetmediği gibi her hangi bir gerekçe de sunmadı. Kartepe MTAL’nin maçların aynı saatte oynanmasının gerektiği ile ilgili dilekçesi.

 

“PİS KOKULAR GELDİ”

İşte o andan itibaren burnuma pis kokular gelmeye başladı. “Neyse” dedik ve sabah çıktığımız maçı 2 1 kazandık. Saat 14.00’daki maçta 2’de 2 yapan Maraş’ın Ordu’yu yenmesi gerekiyordu. Bu maç öncesi Kahramanmaraş’ın hocasına “Adaletli olacağınıza inanıyorum” dedim. Aynı zamanda maçın hakemlerine de gidip “Bakın hocalarım. Bu maç grupta 3 takımın kaderini belirleyecek. Hakkaniyetli maç yönetelim” dedim hakemlere de başarı temennisinde bulundum.

 

“İŞİ OTELDE BAĞLAMIŞLAR”

Ama o da ne! Takımların birisi yaslanıyor, diğeri kendi sahasında top çeviriyor. Ve dedim kiAnlaşıldı. Bu maç bağlanmış!” Evet, karşımda resmen tiyatro oynanıyordu. Namuslu, şerei olunması gereken ortamda lise talebesi kız çocuklarına bildiğiniz mücadele ettirilmedi. Sonradan öğrendim ki bu maç için taraflar bir gün önce otelde bir araya gelmiş ve iş bitmiş. Giresun Spor Lisesi’nin maçların aynı saatte oynanmasının gerektiği ile ilgili dilekçesi.

 

“KERİM BEY GELEMEDİ”

Halâ anlatırken içim içimi yiyor. Tabii ki yaşadıklarım karşısında kayıtsız kalamazdım ve Kırşehir Okul Sporları Şube Müdürü Kerim Kocabıyık’ı maçın henüz 10. dakikasında aradım. Kendisine “Kerim Bey. Bakın burada pis kokular var. Şu an oynanan Maraş – Ordu maçı 0-0 bitecek. Kimsenin top oynadığı, mücadele ettiği falan yok. Lütfen gelebiliyorsanız gelin” dedim. Kerim Bey, “Orada gözlemci var zaten” dedi ve gelemedi.

 

“GÖZLEMCİ MAÇ BİTMEDEN SAHADAN AYRILDI!”

Buradaki gözlemci maçın ikinci yarısında arabaya binip gitti. İnanabiliyor musunuz..? Maçın gözlemcisi, görevli olduğu mücadele bitmeden stattan ayrılıyor. “Pes” dedim. Devre arasına yakın Maraş’ın iyi oyuncuları nedense sakatlandı ve bir bir oyundan çıktı. Yani takımlar kendi aralarında topu al-ver yapmanın da ötesine geçti ve sakatlık numaraları yapıp bir birinin ekmeğine yağ sürmeye devam etti. (HABER: İLKER YİYEN-)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...