KMTSO üyeleri “İş Dışı Buluşmaları”nda biraraya geldi
Reklam

KMTSO üyeleri “İş Dışı Buluşmaları”nda biraraya geldi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) üyeleri “İş Dışı Buluşmaları” konulu programda bir araya geldi.

02 Ekim 2019 - 23:20

KMTSO üyelerinin tanışması ve işbirliklerinin güçlendirilmesi hedefiyle Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu (KAGEGİK)’nun organize ettiği “İş Dışı Buluşmaları” yoğun ilgi gördü. Programa katılan KMTSO üyeleri iş dünyasının birlik ve beraberliğinin güçlenmesine katkı sağlamak adına bu tür programların sürekli yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladılar.


Programa, Vali Yardımcısı Erol Özkan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, siyasi parti il ve ilçe başkanları, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, sanayiciler, tüccarlar, esnaflar, kadın ve genç girişimciler katıldı.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun “İş Dışı Buluşmaları”nın açılış konuşmasını yaptı. Zabun, kuruluşunun 93. yılında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın, iş dünyasının en seçkin çatı kuruluşlarından birisi olarak reel sektörün güçlü sesi olmaya devam ettiğini söyledi.  


Zabun, “Bugün, tüm meslek gruplarımızla, 10 bine yakın üyesi ile bu büyük ailenin tüm bireyleri ve şehrimizin kıymetli idarecileri burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hepimizin büyük emekleriyle şehrimizin kalkınması ve dünya ile entegre olması adına; iş dünyasını temsil etme noktasında gösterilen başarı, yarınlara kıymetli bir miras bırakmak bakımından çok değerlidir. Şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine çok önemli katkıları bulunan sizlerden, Allah razı olsun.” dedi.  


Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin nadide bir şehri olduğunu ifade eden Zabun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca toprağının bereketini çalışkanlığıyla yoğurmuş bu coğrafya, derin kültürüyle, insanıyla, doğasıyla, havasıyla ve suyuyla gerçek anlamda ülkemizin nadide bir şehridir. Bizler bu kente, bu nadide topluma çok şey borçluyuz. Hamdolsun ki, Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Ve çok şükür ki, Kahramanmaraş, bugün Türkiye’nin en güçlü ekonomilerinden birisi haline geldi. Bu başarının altında yatan, ana unsur, dürüst ve çalışkan girişimcilerimiz ve devletine, memleketine sevdalı bir toplumdur. İşte Kahramanmaraş’ı, başarılı kılan, diğerlerinden ayıran, özünde taşıdığı bu ruhtur. 80’li yıllarla birlikte, ekonomide çağ atlayan şehrimiz, milli mücadelede sergilediği inanç ve azimle elde ettiği kahraman unvanını, bugün ekonomik kalkınmanın kahramanı olarak yeniden kazanmıştır. dünyanın 125 ülkesine ihracat yapan Kahramanmaraş, artık güçlü bir Türk markası olarak global başarılarını artırmaktadır. Ancak, hiçbir başarıda olmadığı gibi, bu başarılar da kolay elde edilmemiştir. Altında çok büyük çaba ve emek bulunmaktadır.”


Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal gelişimi için çalıştıklarını hatırlatan Zabun, “Ticaret ve Sanayi Odamız, özel sektörün dünya ekonomisine uyum kabiliyetini yükseltmek için hizmet veren dev bir meslek kuruluşu haline gelmiştir. Çalışmalarımıza hiç durmadan devam ediyoruz. Amacımız Kahramanmaraş’ın kahraman insanlarına daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmak. Bu amaca ulaşmak adına; odamızın tüm üyeleri ile birlikte bir bütün olarak çalışmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Şehrimizin üretim ve ticaretinde çok önemli bir konuma sahip olan siz değerli üyelerimizin birbirini tanıması, işbirliği alanlarının güçlendirilmesi ve büyük projelere imza atarak, güçlü markalarla bu sektörlerdeki gücümüzü, başarımızı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu itibarla, “İş Dışı Buluşmaları”, gündelik sıkıntıları bir tarafa bırakarak dostlarımızla bir araya gelmenin yanı sıra, iş dünyamızın işbirliği kabiliyetini pekiştirmesi için de önemli bir altyapı oluşturmaktadır. İnanıyorum ki, bugünden sonra şehrimizde istişare ve işbirliği kültürü daha da gelişecek, birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenecektir. Başta genç ve kadın girişimci kurullarımız olmak üzere bu buluşmanın organizasyonunda emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x