Kongrede birlik beraberlik mesajı verildi

Kongrede birlik beraberlik mesajı verildi

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı 6.Olağan kongresi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı seçildi.

27 Şubat 2018 - 03:28

Kongrenin yapılacağı salonun dışarısında onbinlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekledi. Erdoğan salona geldiği sırada kendisini karşılayan kalabalığı boş geçmeyerek bir konuşma yaptı. Salon içerisinde ise AK Partiye hizmet etmiş eski başkanlar unutulmayarak, salonda isimleri okundu ve katılımcıları selamladılar.

ELİMİZDEN GELENİ DAVAMIZ İÇİN YAPTIK

Eski İl Başkanı Ahmet Özdemir kongrede yaptığı konuşmada, ''Rabbim bize bundan 2 yıl önce bu kutlu davaya hizmet etme şerefini bahşetti. O günden bu yana elimizden geldiğince gücümüz yettiğince canla başla çalıştık. Bu kutlu davanın Kahramanmaraş'ta bayrağının aşağı düşmemesi için kardeşlerim ile elimizden geleni yaptık. Şimdi çok heyecanlıyım. Aslında bir konuşmam vardı ama daha kısa tutmam gerektiğine karar verdim. Niye heyecanlıyım? Ben 16 yaşında Babam refah partisinde bu davaya hizmet ederken, beni bu davaya aşılamıştı. Bana bir araba verdi ve Erbakan hoca nereye giderse sende beni oraya götüreceksin dedi. Kendisi O arabayı hiç kullanmadı ama ben o araba ile Erbakan hocanın her gittiği yere onu götürdüm. Şimdi 40 yaşıma geldim. 16 yaşımdan beri bu davanın sevdalısı olarak devam ediyorum. Şunu yapmaya çalıştık; her zaman, önce kendi namusum ve ahlakıma daha sonra davama söz söyletmemeye çalıştım. Bütün kardeşlerim bilir il başkanı olduğum günden beri şunu söyledim. Bizi birbirimizden ayıracak şeyler iftira ve gıybettir. Biz sadece bununla mücadele edelim. Biz bununla mücadele ettiğimizde bizim artık yapamayacağımız hiç bir şey yoktur. Kardeşlerim bunu çok iyi yaptılar. Bu sadece benim il başkanlığımda değil benden önceki kardeşlerimde, AK Parti sevdalısı Kahramanmaraşlılarda bunu çok iyi yaptılar'' dedi.

AK PARTİ BİR MİLLET DAVASI OLMUŞTUR

AK Parti Kahramanmaraş teşkilatları partimizin kurulduğu günden bugüne her zaman en ağır yüke talip olmuş sayısız seçim başarılarına imza atmıştır diyen Özdemir,''Biz görevlendirildiğimiz günden bugüne teşkilatımızla görev alan kardeşlerimle canla başla bu başarıları devam ettirmeye çalıştık.Bu çalışmalar sırasında vefat eden kardeşlerim oldu onlara Allah’tan rahmet diliyorum. İl başkanı olarak görevlendirildiğim iki yılda gördüm ki, İl Başkanlığından daha önemli olan şey, bu görevin nasıl ifa edildiğidir. Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin ülkemin yarınları için sarf ettiğiniz emeklerin Kahraman şehrimde hem de ülkemin her köşesinde AK Parti bir millet davası olmuş bu sevda bir süre sonra dünyada ki bütün umut bekleyenlerin umudu haline gelmiştir.  Bize düşen ise bu sevda seline engel olmamak, bu uğurda çalışarak bu millet hareketini ileriye taşıyacak yeni neferler bulmaktır. Bu uğurda çalışmak ve milletimizin reisimize olan sevgisine mashar olmaktır. Devletteki millet hareketini güçlü kılan sebeplerden birisi kendini sürekli yenilemesi ve geçmişte görev almış her ferdine ahde vefa göstermesidir. Bizde elimizden geldiğince bunu yapmaya çalıştık. Görev yaptığım sürede, asıl ve en önemli işimiz olan teşkilatımızı sağlam tutmaya çalıştık. Vatandaşlarımızı samimiyetle dinlemeye ve makul çözümler bulmaya çalıştık. Bizim için partimiz ve milletimiz için çalışan kadın kollarımız il ve ilçe teşkilatlarımız yardım istediğinde koştuk, biz yardım istediğimizde onlar bize koştular. Peygamber efendimizin hadisi ile yaptığımız işleri istişare ile yapmaya gayret ettik'' dedi ve bir şiir ile sözlerini tamamladı.

BU ŞEHRE HİZMET BİZİM İÇİN BİR ONURDUR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç kürsüye gelerek, ''Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Sütçü İmamın şehrinin Rıdvan hocaların, ve nice kahramanların şehri Kahramanmaraş'ın belediye başkanı olmak, AK Parti davasının bir neferi olmak bizim için büyük bir şereftir. Bu kahraman ve güzel, Ensar şehre hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur'' dedi.

CUMHURBAŞKANIMIIN ÇİZDİĞİ YOLDA İLERLİYORUZ

Başkan Erkoç, ''Bizde büyük bir sorumlulukla Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu yolda Türk belediyeciliğinde açtığı yeni yolda, yeni çizgide yürüme gayreti içerisindeyiz hamdolsun. 4 Yıldan bu yana gecemizi gündüzümüze katarak Kahramanmaraş'a hizmet etmenin gayretinde bulunduk. Tüm kardeşlerimizle omuz omuza yürüdük. İnşallah geleceğe hep beraber yürüyeceğiz ve birlik beraberliğimizi daha güçlü hale getireceğiz. Şu anda bir istikbal mücadelesi verilmekte. Kahraman ecdadımız 98 yıl önce nasıl bir destan yazmış ise bizde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız önderliğinde yeni bir destan yazacağız. Hükümetimiz çok önemli yatırımlar yapmakta ve Kahramanmaraş'ımız her geçen gün dahada güzel hale gelmektedir. İki yıl boyunca görev yapan Ahmet Özdemir kardeşimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi ve Yeni seçilen başkan Ömer Oruç Bilal Debgici'ye başarılar diledi.

ALDIĞIMIZ BU BAYRAĞI DAHA İLERİYE GÖTÜRME HEDEFİNDEYİZ

Kongrede Başkan seçilen Ömer Oruç Bilal Debgici, Ahmet başkanımız biraz önce çok güzel bir konuşma yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı. Debgici, ''AK Parti bir dava partisidir. Bu davanın bilinci ile hareket eden ve kurulduğu günden bugüne reisinin peşinde yürüdüğü zaman yürüyen, koştuğu zaman koşan, AK Gönüller olarak gayret gösteriyoruz. Amacımız aldığımız bu bayrağı daha ileriye götürerek, şehrimize ve davamıza daha iyi hizmet etmektir. Bugün burada salonumuzu doldurarak Reisimizi, Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde ağırlayacağımız için hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.

GÖREVLER ASLA KAĞIT ÜZERİNDE DEĞİLDİR

Başkan Degbici'den sonra konuşma yapan Milletvekili Veysi Kaynak, ''Şükürler olsun, partimizin kurulduğu günden beri her kademesinde görev yapmak bize nasip oldu. İhlas ile atılan öyle bir maya, bir temel var ki, çok değerli insanları il başkanı belediye başkanı seçtik. Ahmet Özdemir'in konuşmasında anlattığı gibi Babasının aldığı araçla Rahmetli Erbakan hocanın peşinde koştururken, biraz benim ısrarıma, nazıma dayanamayarak AK Parti İlçe Seçim kurulunda görev alarak bu kutlu yürüyüşe başladı. Arkasında son iki yılda 15 Temmuz hain darbe girişimini, 16 Nisan referandumunu ve 11 ilçemizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın kongrelerini tamamlayarak büyük bir iz bıraktı. Ömer Oruç kardeşimiz, çocukluğundan beri tanıdığımız, Babası Hakkı abimiz bütün Kahramanmaraş'a hizmeti olan bir abimizdir. Reisin söylediği gibi bizde görevler asla kağıt üstünde değildir. Bu görevler bittiğinde asla kimse kapının dışında bırakılmaz. Önümüzde hele hele de 2019 gibi tarihimizin en önemli seçimi varken, ben bu kutlu yürüyüşün bu zamana kadar başarı çıtasını sürekli yükselten değerli dava arkadaşlarımızın ahirete intikal edenleri rahmetle anıyorum dedi ve burada bulunanları minnetle andığını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ SANATIN EDEBİYATIN ŞEHRİDİR

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, ''Kahramanlar şehrinin Kahraman evlatları, Yedi Güzel Adam'ın güzel şehri diyerek sözlerine başladı. Aydın, ''Maraş deyip geçmemek lazım. Sanatın, edebiyatın şehridir. Milli mücadele kıvılcımını ateşleyen Sütçü İmamların şehridir. O yıllarda nasıl düşmana cepheyi dar ettiyse, 15 Temmuz'da meydanı darbecilerede dar etti. Maraş her zaman, her daim haklının yanında, reisinin yanında durdu. Bu davada Maraş merkez konumda yer alarak her seçimde destan yazmıştır. Hepinize helal olsun, sizlere bu yakışır. İnşallah 2019'da da bir tarih yazacağız. Emir gelsin Reis'ten, Maraşlı Osmanlı Tokadı ile tarih yazar'' dedi.

TOPRAĞIN YAĞMURU BEKLEDİĞİ GİBİ REİSİMİZİ BEKLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kürsüye geldi. Ünal, ''Bizim önümüzde yürüyen, istikametine, aşkına ve davasına tabi olduğumuz Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyoruz. Toprağın yağmur'u beklediği gibi Reisimizi bekliyoruz. Bu aziz millet kendi davasını inancını, kavgası ve iddiasını taşısın diye yıllarca önünde dim dik duracak bir adam aradı. O adamı bulup kucaklayan, feraseti ile bunu ilk hisseden şehir Kahramanmaraş'tır.

ERDOĞAN'DA KARAKTERİMİZİ, İDEALLERİMİZİ, TARİHİMİZİ BULUYORUZ

Bir milletin önünde yürüyen lider, o milletin kıymetidir. Bizim Recep Tayyip Erdoğan ile kurduğumuz ilişkiyi anlamıyorlar. Hani dervişin fikri neyse zikride odur. Kişi kendisini nasıl bilir? Kendisi gibi bilir. Onlar kendi ilişkileri ile bizim liderimiz ile kurduğumuz ilişkiyi karıştırıyorlar. Biz Recep Tayyip Erdoğan'da karakterimizi, ideallerimizi, tarihimizi buluyoruz. Bir milletin lider olarak seçtiği kişi, o milletin değerlerinin inançlarının, hassasiyetinin üzerinde tecessüm ettiği kişidir.  O yüzden Recep Tayyip Erdoğan, her hangi birisi değil, bu milletin seçtiği bir liderdir. Bu yüzden kıymetlidir. Biz herhangi bir kişiye kıymet verir gibi kıymet veriyoruz zannediyorlar ancak Recep Tayyip Erdoğan bu millet tarafından seçildiği için kıymetlidir. Recep Tayyip Erdoğan bu milletin hassasiyetlerini üzerinde taşıdığı için kıymetlidir. Dolayısı ile bunlar Recep Tayyip Erdoğan'a niye saldırıyorlar? Amerika'da ki bazılarının, Türkiye düşmanlarının düşmanlık yapmasını anlarız. Türkiyenin büyümesini, hayallerini gerçekleştirmesinin taşıyıcısı olan Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık yapanları anlarız da Türkiye'de yaşayıpta Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık yapanları nasıl anlarız? Onlar bu millete karşı tepkilerini ortaya koyamadıkları için liderimize saldırıyorlar. Dolayısı ile lideri kıymetli yapan o milletin teveccühüdür. Bu teveccühü ayakta tutacak olan, bedenimizde her kılcal noktaya kanın ulaşması gibi Türkiye'nin her noktasına bu davayı ulaştıracak olan sizlersiniz kardeşlerim. Sizler çocuklarına daha iyi bir Türkiye bırakmak isteyenler ve bu davanın ahlakı olduğunu bilenlersiniz. Biz yol yaptık köprü yaptık 16 yılda hayal ettiğimiz ne varsa gerçekleştirdik. Hamdolsun bugün AK Parti şunu yapacak desek, hiç kimse yapamazlar diyemez. 1000 kilometre yol yapacak, denizin altından yol geçirecek? Yapar... Dağları delecek Ferhat gibi deler.

Peygamber efendimiz Tebük seferinden dönerken, o nebiler nebisi ümmetine diyor ki, Küçük cihattan büyük cihada gidiyoruz. Büyük cihat nedir ya resullalah dediğinde, efendimiz buyuruyor ki; kişinin kendi nefsi ve arzuları ile ettiği cihattır. O yüzden bizim ahlak ve adalet inşamız, vicdan merhamet inşamız teşkilat mensubu olarak kendi istek ve arzularımızdan sıyrılmamız büyük cihattır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak