Konuşması başına dert açtı
Reklam

Konuşması başına dert açtı

Seçimlerden önce de yaptığı konuşma ile ulusal gündemde yer bulan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’ın; “biz ne dersek o olacaktır. Bundan sonra Mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Hem Erdoğan’ın koltuğunu, hem Adalet ve Kalkınma Partisini hem de devleti Devlet Bahçeli kurtarmıştır.” Sözü görevden alınmasına neden oldu. Aycan vekil olmasına sevinemedi.

01 Temmuz 2018 - 11:22

24 Haziran seçimleri öncesi de ekonomiyle ilgili hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili söylediği eleştirisel sözler yüzünden yine ulusal gündeme yansıyan Aycan’ın önceki gün sözleri afedilmedi. Milletvekili adayları ve teşkilatı onuruna verdiği yemekte konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan’ın bu kez de "Bundan sonra Meclis'te siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır. Bugün MHP Meclis'te kilit konumdadır ve MHP'nin Genel Başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmıştır, hem Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurtarmıştır, hem Meclis'i kurtarmıştır, hem devleti kurtarmıştır. Bu da böyle bilinsin." İfadelerini kullanmıştı

Sabah saatlerinde ulusal gündeme yansıyan bu demeç sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sefer Aycan’ı Genel Başkan Yardımcılığı görevinden aldığı öğrenildi.

Milletvekili adayları, teşkilat mensupları onuruna verdiği yemekte çalışma arkadaşlarına seçim sürecinde gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür eden Aycan seçim sonuçlarını da değerlendirerek milletin teveccühüne rağmen bekledikleri oyu alamamaktan yakınmıştı.

Yaptığı konuşmada genel seçimlerin kazananın MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Aycan, partilerine, anket firmalarının ve bazı kesimlerin yüzde 6 ile 20 vekil, Kahramanmaraş’ta Ak Parti’nin yaptırdığı anketlerde bile yüzde 8 ile milletvekili vermediklerini hatırlattı.

 

GENEL BAŞKANIMIZIN EMRİNİ YERİNE GETİRDİK

MHP’nin daha az oy alarak parti içirişinde kriz ve kaos oluşturma çabaları ile hareket edildiğini ve bütün algı operasyonlarının hedefinde MHP’nin mecliste daha az milletvekilliği ile temsil edilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MHP’lilerin oy vermeyeceği şeklinde olduğuna da dikkat çeken Aycan; “Bütün dava arkadaşlarımıza yemin ettirdim; Genel başkanımızın emridir, genel başkanımızın emrinin bizim başımızın üzerinde yeri vardır, bizi bu seçimlerde cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, Hatta biz AK Partiden önce Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik her halde Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için en çok mücadele eden parti Milliyetçi Hareket Partisidir ve milliyetçi hareket partisinin genel başkanıdır. Şimdi bunu dikkatinize sunuyorum Milliyetçi Hareket Partisi’nin Aldığı oy yüzde 11, AK Partinin aldığı oy yüzde 42, Cumhurbaşkanı’nın aldığı oy yüzde 52,5 yani Milliyetçi Hareket Partililerin hepsi genel başkanın emrine uymuş ve Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermişlerdir. Toplamda fark varsa bunu bizden değil başka yerden aramaları lazımdır, genel başkanımız ne dediyse Milliyetçi Hareket Partisi onu yapmıştır bunun için cumhur ittifakının gereği olarak, ülkenin içinde bulunduğu durumun gereği olarak biz bu seçimlerde cumhurbaşkanına oy verdik ve aday yaptık böylece birinci tur da bu iş bitti.” Dedi

 

BU KONUŞMALARI GÖREVDEN ALDIRDI

Durum değerlendirmesi yaptıktan sonra görevden alınmasına sebep olan sözleri de söyleyen Aycan şu şekilde konuştu, “Milletvekilliği seçiminde ise her türlü algılara ve tüm anketlerdeki beklentilerin aksine Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 11 oy almıştır ve beklentilerin üzerinde almıştır, yüzde 5 oy bekleyenlere en büyük cevabı Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren dava arkadaşlarım, yönetimlerimiz ve ülküdaşlarımız cevap vermiştir. Tabi bu cevap Kahramanmaraş’ta da kendini göstermiştir, 49 vekil bizim beklediğimizden azdır ama bugünkü 49 vekil bütün değerlerin üzerindedir, büyük bir mücadelenin eseridir ve meclis aritmetiğinde Milliyetçi Hareket Partisini kilit konuma getirmiştir.

 

600 VEKİL VAR AMA GÖZLER 49 VEKİLİN ÜZERİNDE OLACAKTIR              

600 vekil var ama her zaman bundan sonra bütün gözler 49 vekilin üzerinde olacaktır. Genel başkanımızın üzerinde olacaktır ve bundan sonra mecliste siyaseti Milliyetçi Hareket Partisi yapacaktır. Biz ne dersek o olacaktır, bu gün Milliyetçi Hareket Partisi mecliste kilit noktasındadır ve Milliyetçi Hareket Patisinin Genel Başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtarmıştır hem de AK Partisini kurtarmıştır, hem meclisi, hem de devleti kurtarmıştır bu da böyle bilinsin.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA DA BİZE ŞANS VERMİYORLARDI

Elbette de Maraş'ta bunun yansımaları oldu Marasta bize şans vermiyorlardı bir vekil bile çıkaramayacağımız söyleniyordu ama seçim sonuçlarını gördük ki 16,5’a çıkardık. 109 bin oy aldık her şeye rağmen bunu aldık fakat biz daha fazla bekliyorduk bu da bizim hayalperestliğimiz veya hüsnükuruntumuz değildi, sahada biz böyle gördük sahada her vatandaş bize oy vereceğini söyledi, Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekilliğinde de bize oy vereceğini söylediler her yerde bu telaffuz edilmeye başladı. Bizde bu teveccühe istinaden dedik ki bu seçimde çok fazla bize oy gelecek. Ve Kahramanmaraş’ta yüzde 16,5 oy aldık bu Kahramanmaraş’taki parti teşkilatlarının il ilçe komitelerinin, ülkü ocaklarının, kadın kollarımızın ve aday adaylarımızın ve adaylarımızın başarısıdır.

 

PARTİMİZE OLAN TEVECCÜHLE BİRİLERİNİN ETEKLERİ TUTUŞTU

 Milliyetçi hareket partisine karşı bu teveccüh oluştuğunda birinin eteklerinin tutuştuğunu gördük ve bu durumdan rahatsız olanlar Milliyetçi Hareket Partisine oy vermeyin diye ilimizde de kampanya yürüttüler, ilimizde baskı oldu ve yeminler oldu sözler söylendi. Bunun oylarımız üzerinde olumsuz etki olduğunu görüyoruz. Yoksa bizim daha fazla oy alarak daha fazla vekil çıkaracağımızı düşünüyorduk herkesin de gözlemi buydu. Bazıları bunu örtbas etmeye ve algı oluşturmaya yönelik davranışlar içinde oldu, bunların gerçekle bağdaşmadığını biz biliyorduk ama bu bir algı operasyonu idi. Olan oldu gönül farklı istiyordu. Adaylarımızı esas üzen bir fazla vekil çıkarmamak değil genel başkanımızın hakkettiği oy desteğini alamamasından, biz pişmanız üzgünüz bu durumdan genel başkanımıza karşı boynumuz bükük durumdadır. Herkes genel başkanımızın ne kadar büyük bir adam olduğunu söylediler, biz Devlet Bey’i taktir ediyoruz dediler ama gönlüm istiyordu ki bu taktir bu sözler söz olarak kalmasın. Rahmetli Bölükbaşı’nın dediği gibi ‘alkışı bize verip oyları başkasına vermeyin’ Bende söz verip gönül alıcı sözler söyleyip, durum tespiti yapıp oyları genel başkanımıza istemiştim çünkü genel başkanımız bunu hak etmişti.”

Önceki gün akşam Kervan Han’da düzenlenen yemekte konuşan Aycan’ın söylediği sözlerin dün sabah ulusal gündeme düşmesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Aycan’ı Genel Başkan Yardımcılığı görevinden aldığı öğrenildi. Aycan ise kararın kendisine tevdi edilmediği için şuan konuşmayacağını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x