KOSGEB kredilerini heba etmeyin

KOSGEB kredilerini heba etmeyin

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, esnaflara ikinci kez tanınan faizsiz KOSGEB kredilerine sadece ihtiyacı olanların başvurmasını söyledi. Özsoy, kredi almaya hak kazananlardan aldıkları krediyi sadece sermaye amaçlı kullanmalarını istedi.

15 Şubat 2017 - 14:09

KOSGEB aracılığıyla verilen faizsiz kredi desteğine Kahramanmaraş’tan da yoğun başvuru olduğunu ifade eden Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, öz kaynakları doğru kullanma ve devlete yük olmamam adına esnafın ihtiyacı ölçüsünde kredi başvurusunda bulunması gerektiğini dile getirdi. Özsoy, “Ben burada esnaflarımıza şunu söylemek istiyorum: müracaat için tavan fiyat 50 bin lira. 5 bin liradan başlıyor 50 bin liraya kadar. Ben bakıyorum müracaat edenlerin hepsi 50 bin lira olarak müracaat ediyor. Ben daha 49 bin lira müracaat edenini görmedim. Sonuçta bu tükenmez bir kaynak değil. Boş yere devletimize yük olmayalım” dedi.

Günümüz dünyasında 50 bin lirayı babanın oğluna vermediğine dikkat çeken Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, alınan kredilerin yerelde Kahramanmaraş, genelde ise Türkiye’nin üretim ve hizmet kapasitesini artırabilecek girişimlerde sermaye amaçlı kullanılması gerektiğini belirtti.

Esnafa can suyu diye tabir edilen ikinci faizsiz kredi desteğinden esnafın çok memnun olduğunu kaydeden Özsoy,50 bin lira sıfır faizli 1 yıl ödemesiz, 3 yıl içerisinde 3’er ay taksitlerle geri ödemeli KOSGEB kredisi için başvurular başladı. Şu an için 2017 başvurularını da almaya başladılar. Odamızda KOSGEB sistemine giriş yapabiliyoruz. Bu sefer daha önce olmayan çok güzel bir şey oldu. Daha önceki başvurularda evrakların getirilip götürülmesi noktasında zorlanıyorduk. Şu anda elektronik ortamda KOSGEB girişi yapabiliyoruz” dedi. Kredi başvurusunda bulunan esnafların 27 Şubat’a kadar olumlu ya da olumsuz cevap alabileceğine işaret eden Başkan Özsoy, şöyle konuştu: “Başvuruda bulunan esnaflarımızın cep telefonlarına mesaj atılacak. KOSGEB’den 50 bin lira faizsiz krediniz onaylandı mesajını alınca evrakları götüreceğiz. Onaylanan kredileri yaklaşık 10 tane banka verebilecek. Kredisi onaylananları zaten burada gerek KOSGEB gerekse oda olarak biz yönlendireceğiz. Faizsiz kredi desteğinin devam etmesinden esnafımız da çok memnun, talep de çok fazla. Devletimizden küçük esnafımıza can suyu diyebileceğimiz bir destek. Bu devirde sıfır faizli 1 yıl ödemesiz 50 bin lira krediyi baba oğluna vermez. Küçük esnafların hükümetten tek beklentisi buydu. Onu da devletimiz sağ olsun verdi. Devletimizin her zaman esnafımızın yanında yer aldığını biliyorum. 15 bin lira müracaat edelim. 20 bin lira müracaat edelim. 30 bin lira müracaat edelim. 50 bin lira az bulan esnafımız da var çok bulan esnafımız da var. İhtiyacımız ne kadarsa o kadar için müracaat edelim.”

“KREDİLERİ SERMAYE AMAÇLI KULLANALIM”

Faizsiz kredi desteğinden faydalanacak esnaflara sermaye vurgu yapan Özsoy, şunları söyledi: “Burada küçük esnaf olaraktan şunu yapalım: herkes ihtiyacı kadar müracaatta bulunursa bu imkândan daha fazla esnafımız faydalanır diye düşünüyorum. O para kime lazımsa o alsın. Bir de esnafımıza aldıkları krediyi dükkânlarına sermaye olarak kullanmalarını öneriyorum. Krediyi araba almak veya ev peşinatı için kullanacaksa hiç almasın. Sonuçta bu paranın bir de ödemesi var. Sıfır faizle de olsa bu ödeme geri yapılacak. O nedenle esnaflarımız, ödemelerinde problem yaşamamaları için ihtiyacı kadar kredi talebinde bulunsunlar.  Kredi alan esnaflarımız da gerek işyerlerini büyütmede gerekse ürün veya hizmet çeşitliliğini artırmada kullansınlar. Bizim zevk ve sefa yerine kaynaklarımızı üretimden yana kullanmamız gerekiyor. Ülke ve millet olarak kalkınmamız için bu çok önemli. Lütfen başka insanların üretimini kesintiye uğratacak şekilde KOSGEB kredilerini heba etmeden kullanalım.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...