KSÜ’de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlandı
Reklam

KSÜ’de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi) Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesi tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

17 Kasım 2018 - 04:50

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal, hastane çalışanları ile Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesinde tedavi görerek yaşama tutunan prematüre bebekler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Türkiye’de her yıl ortalama 150 bin prematüre bebek dünyaya geldiğine dikkat çeken Rektör Can, KSÜ olarak prematüre bebeklerin hayata tutunmasında büyük öneme sahip kuvöz sayısını son bir yılda 29’dan 39’a çıkardıklarını, hizmet edilen bebek sayısını 600’den 900’e çıkardıklarını söyledi.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket ettiklerinin altını çizen Rektör Can, “Üniversite olarak insanımızın yaşam kalitesini daha iyi düzeye taşımak için çaba gösteriyoruz. Hastanemiz hizmet kalitesini artırmak için projeler üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

KSÜ Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğunbakım Servisinde tedavi gördükten sonra taburcu olan prematüre çocuklar ve aileleriyle iletişim kurmayı sürdürdüklerini ve bebeklerin gelişimini yakından takip ettiklerini ifade eden Rektör Can, uzun ve zorlu tedavilerin ardından yaşama tutunan prematüre bebeklere hayat boyu sağlık ve mutluluklar diledi.

Etkinlik açılış konuşmaları kapsamında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül ve Başhekim Doç. Dr. Ökkeş Bilal de birer konuşma gerçekleştirdiler.

Protokol konuşmalarının ardından Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Sadık Yurttutan son 5 yılda hastane bünyesinde gerçekleştirilen prematüre tedavileri hakkında bilgiler verdi. Yurttutan, aileler ve bebeklerle bir araya gelmenin heyecan ve motivasyonlarını arttırdığını ifade etti.

Etkinliğin son bölümünde 17 Kasım Prematüre Günü için hazırlanan pastayı Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesinde tedavi gören 550 gram olarak dünyaya gelen Beyza Çay ile birlikte kesti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi