KSÜ’de Bilgi Güvenliği farkındalık eğitimi verildi
Reklam

KSÜ’de Bilgi Güvenliği farkındalık eğitimi verildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu tarafından “Bilgi Güvenliği” konulu farkındalık eğitimi etkinliği düzenlendi.

04 Mayıs 2018 - 13:14

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

KSÜ yönetimi olarak öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı belirlediklerini ifade eden Rektör Can, “ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz, bir birinden farklı birçok iş alanı ve görevliyi içerisinde barındıran bu büyük organizasyon sizler için var. Dünya ve Türkiye de eğitim adına, bilim adına, teknoloji adına, yenilik adına ne varsa aynı anda üniversitemizde ve şehrimizde olması için üniversite yönetimi olarak çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.

Önümüzdeki yıllarda öğrencilerin ve öğrenci topluluklarının daha etkin rol aldığı faaliyet ve etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerinin altını çizen Rektör Can, özgüvenli ve donanımlı bir nesil yetiştirmek için, en az dersler kadar önemli olan sosyal etkinliklere katılımın son derece elzem olduğuna vurgu yaptı.

KSÜ Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ise siber güvenliğin önemine vurgu yaparak bu konuda alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

KSÜ Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu Başkanı Oğuzcan Özdemir de kısa bir selamlama konuşması yaparak topluluk faaliyetlerime ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Siber Güvenlik Uzmanı Kurtuluş Karasu “Bilgi Güvenliği” başlıklı eğitim sunumunu gerçekleştirdi. Bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanlarındaki son gelişmeler ve ilgili mevzuata ilişkin bilgiler veren Karasu, eğitim sunumunun son bölümünde katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...