KSÜ’de "Çin’in Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkler...

KSÜ’de "Çin’in Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkler Dünyası" Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından "Çin’in Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkler Dünyası" konulu konferans düzenlendi.

26 Nisan 2018 - 16:09

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan yaptı. Doğu Türkistan’da yapılan zulme sessiz kalmamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan her türlü faaliyete üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Dekan Özdoğan, konferansın düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu Başkanı, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencisi Doğu Türkistanlı Amutı Aımudula da kısa bir selamlama konuşması yaparak kendilerine destek olan KSÜ yönetimine teşekkürlerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk, "Çin’in Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkler Dünyası" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Doğu Türkistan’da yaşanan baskı ve asimilasyon politikaları ve Çin’in çok milletli etnik yapısına dikkat çeken Prof. Dr. Karluk, Çin’in öncülüğünde yürütülen yeni ipek yolu projesinin bölge üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konferans sunumunun ardından katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk’a günün anısına İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan tarafından hediye takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi